קרן ההשקעות ב-P2P של הלמן-אלדובי יוצאת לסבב גיוס נוסף
הקרן המתמחה בפלטפורמות הלוואות בין יחידים פועלת מיולי 2017 והשיגה תשואה דולרית של 6.1% עד לתום הרבעון הראשון. סכום ההשקעה המינימאלי עומד על 50 אלף דולר - ופרק הזמן המינימאלי להשקעה הוא 9 חודשים
קרן ההשקעות של הלמן-אלדובי המתמחה בהשקעה בפלטפורמות הלוואות בין יחידים (P2P) יוצאת לסבב גיוס נוסף. סכום ההשקעה המינימאלי הוא 50,000 דולר ופרק הזמן המינימאלי להשקעה הוא 9 חודשים. מדובר בקרן ציבורית שאיננה סחירה המפרסמת מדי רבעון דוחות.
- דו"ח בנק ישראל: התיאבון של הציבור הישראלי לנטילת הלוואות הוסיף לגדול ב-2017
- בנק ישראל מזהיר מפני הלוואות חברתיות: אטרקטיביות כל עוד הריבית אפסית
- ילין לפידות מציג: ריביות בתנאי שוק אפור
הקרן המתמחה בהשקעה בפלטפורמות Consumer Credit בארה"בפועלת מיולי 2017 והיא הקרן היחידה כיום הפתוחה למשקיעים ישראליים שמגובה בתשקיף ציבורי. בשמונת החודשים שבין אוגוסט 2017 עד לתום הרבעון הראשון של שנה זו השיגה הקרן תשואה דולרית של 6.1%.
הקרן השקיעה עד היום ביותר מ-1,500 הלוואות צרכניות שהעמידה פלטפורמת פלוספר (Prosper), עם ריבית ממוצעת של 14.1% ששילמו הלווים. טווח הריביות שמשלמים הלוווים הכפוף ללדירוג האשראי של כל לווה (Credit score) בין 6.5% ל-29%.
הריבית המקסימאלית בטווח של פלטפורמות Prosper נושקת לסף של ריבית פלילית בישראל - חוק אשראי הוגן החל בישראל קובע כי ריבית של מעל 30% בישראל היא פלילית ואסורה.
בשנים האחרונות העמידו הפלטפורמות המרכזיות בארה"ב, ובכללן פרוספר והמתחרה לנדינג קלאב (Lending Club) הלוואות בהיקף של כ-50 מיליארד דולר. הבדל עיקרי בין השוק בארה"ב לבין ישראל הוא שבישראל, מלבד הנתח המיזערי של הפלח הזה בתיק האשראי הצרכני (פחות מ 1%), הוא קיומו של פער ברמת המידע לגבי כל לווה.
בארה"ב קיימות מערכות דירוג אשראי פרסונלי, כאשר על כל לווה קיים מידע פומבי מלא של היסטוריית האשראי והתשלומים שלו וציון אשראי - זאת בעוד שבישראל צפויה להסתיים הקמתו של מאגר נתוני האשראי בסוף שנה זו - רק לאחר מכן צפוי כי גופים פיננסיים בישראל יהיו חשופים למידע דומה טרם העמדת ההלוואה.
פרוספר הינה פלטפורמת הלוואות מקוונת הפתוחה רק למשקיעים בארה"ב והיא מתחרה בשחקנית העיקרית השנייה שהוזכרה, לנדינג קלאב. פרוספר רכשה ב 2015 את חברת הפינטק הישראלית בילגארד (BillGuard) תמורת סכום מוערך של כ-40-50 מיליון דולר. בילגארד פיתחה מוצר שמספק התראות מובייל על פעילות חריגה בחשבון הלקוח.