$
המדריך

בדיקת כלכליסט

לנובו X1 Carbon, דור 6: מלך הלפטופים מתחיל להזדקן

מהדורת 2018 של מחשב העילית הארגוני כוללת שיפורים מהותיים באיכות התצוגה ובביצועים וטריק חמוד שמשדרג את האבטחה - אך המחשב פחות זוהר ומרשים מבעבר, בעוד למתחריו עיצוב אטרקטיבי ובולט יותר

ניצן סדן 13:3725.04.18

 


 

 

כשהייתי תלמיד ביסודי, היו לי ציונים טובים מאוד; המורה היתה אומרת להורי שהתעודה שלי "משעממת". אם הייתי מעניק תעודה למחשב ה-ThinkPad X1 Carbon לדורותיו, כנראה שהיה זה הלפטופ הכי משעמם בשוק; מזה שנים שהוא נחשב למחשב ארגוני עתיר-יכולות, בעל יתרונות שאין כמעט לאף מתחרה - אך גם ללא חידושים בולטים.

 

 

לנובו השיקה לאחרונה בישראל את הדור ה-6 של מחשב העילית שלה; בדיקת "כלכליסט" גילתה שגם הפעם מדובר בטוען רציני לכתר "הטוב מסוגו" - אך גם שעל אף הצלחות העבר, הגיע הזמן לשינויים.

 

נעים להכיר: X1, דור שישי נעים להכיר: X1, דור שישי צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: שחור ופשוט

 

ה-X1 החדש שומר על הסגנון של הדגמים שבאו לפניו: גוף שחור, דקיק ונטול יומרות או אלמנטים עיצוביים בולטים. רק מעריצים אדוקים של מחשבי ה-X1 ישימו לב שלגבו נוסף הכיתוב X1, שנעדר מקודמיו.

 

גופו דק וקל מאוד - רק 16 מ"מ ו-1.1 ק"ג, מה שמרשים במיוחד בהתחשב בכך שזה לפטופ עם מסך בגודל 14 אינץ' - גדול משל כל מתחריו בקטגוריה, שנשארו בתצורת 13.3 אינץ'.

 

 

גוף דק וקל גוף דק וקל צילום: ניצן סדן

 

 

מחשבי ThinkPad עוברים בדיקות עמידות אכזריות, שנועדו להבטיח שכל דגם יתפקד גם בתנאי שטח קשים - ממכרות ועד לשדות קרב; ה-X1 החדש עובר כמה מבחנים אקסטרה, כדי לוודא שמכשיר הדגל לא יפשל. סביר להניח שלא תיקחו לפטופ כל כך יקר למילואים או לטרק הררי, אבל טוב לדעת שמדובר במכשיר עמיד במיוחד.

 

 

עיצוב פשוט ונטול יומרות עיצוב פשוט ונטול יומרות צילום: ניצן סדן

 

 

בפועל, ה-X1 החדש הוא בעיקר מתיחת פנים לדור הקודם. התוספת המורגשת ביותר היא רכיב פשוט, זול וגאוני: כיסוי מכני לעדשת המצלמה. כל מי שהיה פעם בכנס בתחום הסייבר ראה חברות שמחלקות כיסויים כאלה, אותם ניתן להדביק על כל מחשב. לנובו פשוט שמה אחד במסגרת התצוגה של ה-X1 ועתה יכולה לטעון ובצדק שהלפטופ שלה מגיע עם פיצ'ר אבטחה שאין לאחרים.

 

 

תריס עדשת המצלמה בראש המסך תריס עדשת המצלמה בראש המסך צילום: ניצן סדן

 

 

תצוגה וממשק: הכי בהיר שיש

 

למסך יש רזולוציה של 2,560 על 1,440 פיקסל, והוא מסך מט, מה שמצמצם השתקפויות למינימום ומאפשר עבודה גם בשמש. בנוסף, שדרגה לנובו את תאורת המסך והבהירות שלו עומדת על 500 ניט - נתון שעולה במעט על של מחשבי Dell ואפל. איכות הצבע מצוינת וטווח הגוונים עומד על 199% sRGB, מה שיתאים גם עבור מעבדי תמונה ומעצבים.

 

 

צבעים עשירים, במסך בהיר במיוחד צבעים עשירים, במסך בהיר במיוחד צילום: ניצן סדן

 

 

למחשב מקלדת לנובו קלאסית, עם מקשים בעלי טווח תנועה מצוין; לראייתי, היא הנוחה ביותר מסוגה, גם אם אינה מציגה שיפור מורגש על זו של הדגם הקודם. גם משטח העכבר גדול ומדויק ולא כולל שינויים.

 

 

המקלדת נוחה במיוחד לעבודה המקלדת נוחה במיוחד לעבודה צילום: ניצן סדן

 

 

ל-X1 החדש שקעים רבים, יותר מלכל מתחרה: שני USB בגודל מלא, שני USB C בתקן Thunderbolt 3 שתומכים בחיבור כרטיסי מסך חיצוניים, שקע תקשורת מוקטן לחיבור כבל רשת או תחנת עגינה, חריץ לכרטיסי זיכרון מיקרו SD וחריץ לכרטיסי SIM לתקשורת סלולר. את הרשימה סוגר שקע HDMI בגודל מלא, לחיבור מסכים ומשקפי VR.

 

 

היצע שקעים עשיר היצע שקעים עשיר צילום: ניצן סדן

 

 

מולטימדיה ואפליקציות: כיף לחובבי סרטים

 

איכות התצוגה מצוינת; המסך כולל תכונת HDR מובנית שמדגישה גוונים ויוצרת הפרדה טובה, כך שכיף לצפות בו בווידאו. איכות האודיו פחות מרשימה - למחשב שני רמקולים חזקים ומפענח סטריאו של דולבי, אך הצליל נשמע שטוח ואף צורם בווליום גבוה.

 

 

מסך ה-X1 מסך ה-X1 צילום: ניצן סדן

 

 

בראש המסך תמצאו שני מיקרופונים רגישים, שמצליחים לזהות פקודות קוליות גם ממרחק של 4-5 מ', עבור מי שאוהב לדבר עם קורטנה, הסייענית החכמה של מיקרוסופט. לראייתי, היתרון פה הוא בעיקר בשיחות וידאו; המיקרופונים מסננים רעשים בצורה לא רעה, מה שמקל על ועידות VoIP.

 

חבילת התוכנות של המחשב מצומצמת למדי; היצרנית הניחה שמשתמשים ארגוניים יתקינו עליו יישומים רלוונטיים של העסק, ולא העמיסה בתוכנות. תמצאו בו תוכנה לניהול אודיו של דולבי ואת Vantage, פורטל ניהול תכונות של לנובו בו ניתן לשלוט בעדכוני מערכת, גיבוי קבצים ותכונות מדיה - למשל, להחליש אוטומטית יישומים מרעישים כשנכנסת שיחת וידאו או שיחה קולית. בנוסף, ניתן להגדיר דרכה מקש קיצור דרך לבחירת המשתמש, לשנות את עוצמת תאורת המקשים ועוד.  

 

ביצועים וזמן סוללה: טס גם בעליות

 

ה-X1 במהדורת 2018 מונע במעבד אינטל Core i7 8650U בעל ארבע ליבות שפועמות במהירות 1.9 גיגה-הרץ. הדגם שהגיע למערכת "כלכליסט" צויד בזיכרון פעולה של 16 גיגה-בייט ובכונן SSD מהיר של סמסונג, בנפח של טרה-בייט. מדובר בחומרה חזקה מאוד, שמאפשרת שורה ארוכה של משימות מחשוב: טבלאות אקסל עצומות, מכונות וירטואליות, תוכנות מסדי נתונים ויישומים משרדיים יוצגו עליו בצורה נהדרת וייפעלו ללא השתהויות. המחשב אינו מרעיש או מתחמם בפעולתו באופן מורגש, גם כאשר מעמיסים עליו.

 

 

המחשב מתאים היטב ליישומים ארגוניים המחשב מתאים היטב ליישומים ארגוניים צילום: ניצן סדן

 

 

החוליה החלשה במחשב היא כרגיל, המעבד הגרפי: ה-X1 מצויד במעבד ה-620HD של אינטל, שמסוגל לשאת את משקלם של יישומים רבים, אך לא משחקי תלת ממד תובעניים או תוכנות עריכת וידאו ותלת ממד. לנובו מבטיחה זמן סוללה של 15 שעות - נתון מרשים מאוד למחשב שכזה, אך בפועל מדובר ב-12 שעות וחצי בשימוש סביר. לסוללה טכנולוגיית טעינה חדשה בשם RapidCharge שמאפשרת לטעון אותו ל-80% תוך שעה.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

כשפגשתי ב-X1 Carbon לראשונה ב-2012, התלהבתי נורא: לפטופ עם מסך 14 אינץ' שהוא דק, קל וקטן יותר ממחשבי 13.3 אינץ'. מה השתנה מאז? לא יותר מדי; לנובו ניסתה כל מיני פיצ'רים חדשים בתחום הממשק כמו כפתורי מגע בסגנון סמארטפוני, אך ויתרה על כולם וחזרה לשורשים. כל מהנדס יגיד לכם שאם לא שבור, אין טעם לתקן (ויחדד: אם לא שבור, אל תוסיף משהו שעלול להישבר).

 

חטיבת ThinkPad של לנובו אמנם מציעה איכויות שאין לאחרים וה-X1 החדש יספק לעילא כל צורך מחשוב למעט גיימינג ועריכת וידאו - אבל אינו מרגש, לא תמצאו בו "וואו". החטיבה מעדיפה לתת למפרט וליכולות לדבר - אבל עליה לחדש יותר כדי לשמור על הכתר.

 

 

 

במחיר שלו, 10,530 שקל, יש כמה וכמה אלטרנטיבות בשוק הפרימיום - כל עוד אינכם מחפשים מחשב שישרוד שדה קרב. ה-Yoga 920, לעומתו, מציג ביצועים דומים, מסך בגודל דומה, עיצוב ממכר ומחיר קצת יותר נגיש. אמנם הוא לא עמיד כמו מחשב הדגל, אך מציע יותר ממנו כשמסכמים את הנקודות. ה-XPS החדש של Dell, המקבוק פרו 13 והספקטר 13 של HP עשויים להיות אלטרנטיבה שקולה נוספת. בשורה התחתונה, בשלב זה ה-X1 החדש עדיין יושב על כס ממלכת הלפטופים למנהלים, אך המלך מתחיל להזדקן וכתרו נוצץ קצת פחות.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x