אינטל חשפה מעבדי i9 ללפטופים, שפיתוחם הובל מחיפה
המעבדים החדשים מיועדים למחשבי גיימרים ולעורכי וידאו ותלת ממד; הטכנולוגיה שלהם מאפשרת מהירות של עד 4.8 גיגה-הרץ, שיפור של 29% מהדגמים הקודמים. המעבדים הושקו עם רכיבי אבטחה שחוסמים פרצות אבטחה קריטיות
אינטל הכריזה היום (ג') על השקת מעבדי Core i9 ללפטופים, החזקים ביותר שלה לתחום המחשוב הנייד. מדובר במעבדים בטכנולוגיית הדור השמיני של החברה, שהם הראשונים שקיבלו תכונה ייעודית שחוסמת את ליקויי האבטחה Spectre ו-Meltdown באופן מובנה. פיתוח המעבדים הובל ממרכז אינטל בחיפה.
- דיווח: אפל תשתמש במעבדים מתוצרתה במק, במקום מעבדי אינטל
- הישראלי הבכיר באינטל: כך התמודדנו עם משבר השבבים העולמי
- דיווח: אינטל שוקלת לרכוש את ברודקום
המעבדים החדשים מבוססים על תצורת Coffee Lake, ומיוצרים בארכיטקטורת 14 ננומטר; לטענת אינטל, הם מהירים בכ-29% מהדור הקודם. "נוכח עומסי העבודה התובעניים של גיימרים, שהולכים וגדלים, אינטל פיתחה מעבד נייד עוצמתי, שמספק ביצועים גבוהים במיוחד", הסבירה קרין אייבשיץ סגל, מנכ"לית מרכזי הפיתוח של אינטל ישראל.
המעבד החדש מיועד בעיקר למחשבי גיימרים ולמקצועני תוכן שעוסקים בגרפיקה, עריכת וידאו מתקדמת ועיבוד תלת ממד. המעבד החדש יאפשר להם לקצר תהליכים ובכך גם לחסוך כסף. ביצועי עריכת תוכן 4K במעבדים אלה מהירה ב-59% על פני הדורות הקודמים, וביכולתם לספק כ-41% יותר פריימים לשנייה במשחקי וידאו תובעניים - נתון שבוודאי ישמח את ציבור הגיימרים. המעבדים זכו גם בטכנולוגיית קישוריות חדשה, שתומכת בגלישת WiFi במהירות כפולה מהקיים.
אינטל השיקה סדרת מעבדים נוספת, שמשלבת את טכנולוגיית Optane להאצת פעולת הזיכרון בהם. בעזרתה, ניתן להגביר את מהירות הגישה לזיכרון במשימות מחשוב ספציפיות או בשלבי פעילות ספציפיים כגון פתיחת תוכנה כבדה. ההאצה מאפשרת מהירות של עד 4.8 גיגה-הרץ במחשב הנייד, תוך התאמה נקודתית של הקירור בו לביצועים.
אינטל מצפה שהמעבדים החדשים יהיו זמינים בהמשך החודש למחשבי HP, Dell, לנובו, אייסר, ASUS, MSI, סמסונג וגיגבייט. אינטל אומרת כי חברות נוספות יציעו את המעבדים במוצריהם בעתיד הקרוב. הקרב על מעבדי הניידים עתירי הביצועים הוא חלק מהותי עבור אינטל, שמעבדי הריזן של המתחרה שלה AMD נגסו בביצועיה.
זאת ועוד, אתמול נודע שאפל צפויה לעבור להשתמש במעבדים מתוצרתה במחשבי המק, מה שעשוי לגרום להפסדים ניכרים עבור אינטל. שוק ניידי הגיימינג גדל מאוד בשנים האחרונות בזכות יצרניות כ-Razer וסדרות ייעודיות כ-ROG של אסוס, Omen של HP, לגיון של לנובו ו-Alienware של Dell.