בלעדי לכלכליסט
קריסה גדולה בענף האופנה: הקפאת הליכים לרשת הוניגמן
הרשת, שכוללת בין השאר את TNT, מפעילה כיום כ-140 סניפים ומעסיקה 1,100 עובדים; בניגוד למתחרות שלה, הרשת לא ביצעה מיזוגים ורכישות ולא פעלה לקבלת זיכיון של מותג בינלאומי
רשת האופנה הוניגמן הגישה לבית המשפט המחוזי בנצרת בקשה להקפאת הליכים - כך נודע ל"כלכליסט". בית המשפט נעתר לבקשת החברה וכן הורה על מינויים של רו"ח בועז גזית ועו"ד קרן רייכבך-סגל כנאמנים של החברה בתקופת הקפאת הליכים אשר נקבעה ל-60 ימים.
- שבוע אחרי שעזב את חברת ההסעדה שולץ, מיכה רונן חוזר להוניגמן
- "לקנות מותגים? לא צריך צרות של אחרים"
- "כל הענף בתחרות קשה. הקניונים רוצים כמה שיותר שכר דירה ואנחנו לא רוצים לשלם"
הוניגמן נוסדה ב-1947 על ידי שרה ומשה הוניגמן. בתחילה היא הוקמה כחנות ילדים ומשם התפתחה לרשת אופנה לנשים וילדים. כיום החברה, שנמצאת בבעלות מיכה ויעקב הוניגמן, כוללת שלוש רשתות אופנה - הוניגמן נשים, הוניגמן ילדים ורשת הצעירים TNT. בסך הכל היא מפעילה כ-140 סניפים ומעסיקה 1,100 עובדים. בשיא מנתה הוניגמן, שנחשבת לרשת חשובה בענף, 180 סניפים.
הבעיות של הוניגמן לא החלו כעת. בשנים האחרונות התרבו השמועות בענף האופנה על כך שהחברה נמצאת על המדף - אך ברשת הכחישו זאת.
2017 היתה שנה קשה בהוניגמן, וגם 2018 החלה ברגל שמאל. חודש דצמבר, שהעיב על כל ענף האופנה, היקשה במיוחד על הרשתות שיש להן בעיות תזרים.
לאחרונה עזב את הוניגמן המנכ"ל בשנתיים האחרונות קובי מויסה. לפני שבוע וחצי חזר לתפקיד מיכה רונן, ששימש מנכ"ל במשך חמש שנים. בניגוד למתחרות שלה, הרשת לא ביצעה מיזוגים ורכישות ולא פעלה לקבלת זיכיון של מותג בינלאומי.
כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט" רשת האופנה המוזלת יפו תל אביב, שמונה 13 סניפים, נקלעה להקפאת הליכים בשל חובות של 26 מיליון שקל.