$
מחפשי עבודה

מתי לא להתפשר במשא ומתן על עבודה

בין אם אתם מועמדים למשרה ודנים בתנאי ההעסקה או פרילנסרים שמתחרים על פרוייקט - יש מצבים שבהם ידכם במו"מ היא על העליונה ואתם יכולים לנצל זאת לטובתכם

שירות כלכליסט 13:5014.02.18
משא ומתן יכול להיות מלחיץ. בין אם אתם עובדי פרילאנס שדנים בתנאי התשלום עם הלקוח או מועמדים לעבודה שדורשים שכר גבוה יותר, הלחץ 'לסגור את העסקה' עשוי לגרום לכם להתפשר מבלי שבאמת יהיה בכך צורך.

כדי להימנע מ'למכור את עצמכם בזול' תצטרכו לזהות את המצבים בהם ידכם על העליונה. באתר Fast Company זיהו חמישה מצבים כאלה בהם לא כדאי להתפשר במשא ומתן:

 

1. כאשר אתם המועמדים המובילים (או היחידים) לתפקיד

חברות לא יגלו לכם בדרך כלל שאתם הבחירה המועדפת שלהם, אבל הם עשויים לרמוז לכך שאתם המועמדים המובילים, או אפילו היחידים, לתפקיד.

 

למשל, אם אתם בפגישה עם מנהלי החברה על מנת להציע את שירותכם כפרילאנסרים והשיחה עוברת במהירה לפסים פרקטיים, לפתרון הבעיות הספציפיות איתם הם מתמודדים, אתם יכולים להסיק שככל הנראה אתם המועמדים המובילים לביצוע הפרויקט ולנצל זאת בהצעת המחיר.

 

אם אתם המועמדים היחידים או המובילים, אתם לא צריכים להתפשר במשא ומתן על התנאים אם אתם המועמדים היחידים או המובילים, אתם לא צריכים להתפשר במשא ומתן על התנאים צילום: שאטרסטוק

 

 

לעתים תוכלו לאסוף מידע מאנשים אחרים בחברה שיוכל לרמוז לכם עד כמה אתם קרובים לקבל את המשרה. למשל, במקרים מסוימים מכרים שלכם בחברה או ספקים חיצוניים שמכירים את המצב בה, יכולים לרמוז לכם שאתם המועמדים היחידים לתפקיד. אם תדעו זאת לפני שתשבו לדיון על העסקתכם, תוכלו לנצל זאת ולא להתפשר במשא ומתן.

 

2. כשהחברה חייבת לאייש את המשרה בדחיפות

בעולם שזז במהירות ובמיוחד בתעשיות בהן התחרות על מועמדים עם התמחויות ספציפיות היא קשה, יש מקרים שבהם חברות צריכות שהמשרה תהיה מאויישת לא מחר אלא אתמול. אם אתם יודעים שהחברה עובדת על פרויקט שדורש את המומחיות שלכם תהיו בטוחים שבמידה ואתם אכן מתאימים מבחינה מקצועית, תהיו בעמדת כוח במשא ומתן.

 

למשל, בחברות הייטק דרושים כעת אנשים המומחים בבינה מלאכותית ואין הרבה מועמדים מתאימים עם הכשרה, ידע או ניסיון מספק. מועמדים כאלה נמצאים בעמדה כזו שהם לא צריכים להתפשר במו"מ על תנאי ההעסקה שלהם.

 

3. כאשר יש לכם אלטרנטיבות נהדרות אחרות

אם אתם נמצאים בתהליך של חיפוש עבודה ויש לכם כמה הצעות ממעסיקים שונים שכולן מתאימות לכם מסיבות שונות – אתם לא צריכים להתפשר. הבחירה היא שלכם. יכול להיות שתרצו לבחור במשרה שמציעה לכם עניין רב יותר אך שכר נמוך יותר מההצעות האחרות. במקרה כזה תוכלו לפנות למעסיק הפוטנציאלי ולבקש ממנו 'להשוות את ההצעה'. כמובן שהמעסיק יכול לסרב ולהגיד לכם לקבל את ההצעות האחרות אם אתם רוצים, אבל גם במקרה כזה לא תפסידו מכיוון שתקבלו את השכר שבו אתם מעוניינים בחברה אחרת.

 

4. כאשר אתם 'עוקפים' את תהליך המיון הסטנדרטי

בדרך כלל לחברות יש הליך מיון מסודר שכולל מספר ראיונות עם אנשי כוח האדם והמנהלים השונים לצד מבחנים. עם זאת, ישנם מקרים בהם אחד המנהלים הבכירים מציע תפקיד למועמד בו הוא חפץ מבלי לעבור את כל התהליך.

 

במקרה כזה תוכלו ל'העלות' את השכר המוצע לכם מכיוון שידכם על העליונה. בדרך כלל לא מומלץ לקבל הצעות עבודה במקום מבלי לחשוב על כך, אבל כאשר ההצעה מגיעה מבכיר בחברה מבלי שעברתם את הליך הראיונות המקובל – אתם יכולים להיות בטוחים שהסיכוי שלכם לקבל שכר גבוה יותר הוא טוב.

 

5. כאשר אתם מקבלים הצעה לפרוייקט אבל לא סגרתם באופן סופי את התנאים

אמנם זה לא אמור להיות ככה אבל זה קורה כל הזמן בעולם הפרילאנסרים. ישנם מקרים בהם אנשים מקבלים פרויקט ואפילו מתחילים לעבוד עליו מבלי שסגרו את עניין התשלום באופן סופי. במקרים כאלה חברות לפעמים ינסו לשלם לכם פחות מהמקובל או פחות ממה שציפיתם על עבודתכם. אם זה קורה וכבר התחלתם לעבוד על הפרויקט לא תצטרכו להתפשר, עמדו על המחיר שאתם דורשים וציינו כי על מנת לסיים את הפרויקט אתם צריכים לעבוד ולא יכולים לפתוח בכל פעם את המשא ומתן על התשלום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x