ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"תוכנית מחיר למשתכן היא הכנה לפינוי בינוי בעוד 50 שנה"

סאלים לאחם בעלי חברת יזמות ובנייה אמר את הדברים בפאנל שנערך בכנס העסקים בחברה הערבית בנצרת; איימן סיף, ראש הרשות לפיתוח מגזר המיעוטים: "אנחנו רוצים שכונות מודרניות בתוך הישובים הערבים כמו בישובים יהודים"

דותן לוי 12:2512.02.18

"החלטה 922 היא ההחלטה הכי חשובה שהובלנו בשנים האחרונות, אבל חשוב לזכור שהיא לא נותנת מענה לכל התחומים ולכל הצרכים. הבריאות והרווחה למשל לא נמצאים בתוכנית הזו", כך אמר איימן סיף, ראש הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים, בפאנל שנערך בכנס העסקים בחברה הערבית של כלכליסט ובנק הפועלים היום (ב') בנצרת.

 

 

 

איימן סיף, ראש הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים. "922 היא החלטה חשובה מאוד, אבל לא נותנת מענה לכל הצרכים" איימן סיף, ראש הרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים. "922 היא החלטה חשובה מאוד, אבל לא נותנת מענה לכל הצרכים" צילום: עמית שעל

 

סיף המשיך: "בנושאי שיכון ודיור יש לנו תוכניות עבודה והיא האתגר הכי גדול שלנו. שמנו לעצמינו לשווק 4,000 יח"ד בשנה בתוך הישובים הערבים ואנחנו רוצים שכונות מודרניות בתוך הישובים הערבים בדיוק כמו בישובים יהודים. יש לנו תקציבי פיתוח לרשויות המקומיות - כמעט 650 מיליון שקל נמצאים ברשויות המקומיות, והמטרה שלהם היא להביא להגדלת ההכנסות העצמיות. גם בנושא התחבורה הקצנו כמעט 300 מיליון שקל לפיתוח כבישים בתחבורה הציבורית בתוך הישובים הערבים. הנושא של התעסוקה גם הוא התקדם מאד, אבל אנחנו לא מתקדמים בפיתוח של אזורי תעסוקה בישובים ערביים, כי אין לנו כסף".

 

 

 

לחזק את היישובים הוותיקים, במקום לבנות חדשים

 

מאזן גנאים, יו"ר ועד ראשי הרשויות המקומיות הערביות וראש עיריית סחנין התייחס להחלטה מזוית הרשויות המקומיות ואמר, "אם שר השיכון אומר שעל מנת לתכנן לוקח 15 שנה זה חמור מאד ובחברה הערבית זה חמור כפליים, בהיעדר תקציב לתכנון ראוי נאלצנו לבנות מחוסר תכנון. עכשיו אומרים לי לצערי, כי מי שבנה מחוץ לקו הכחול ביתו צפוי להיהרס. אומרים לנו בואו נקים ישוב חדש בחברה הערבית ואני אומר בוא נחזק את הישובים הקיימים. אני לא רוצה עוד ישוב ערבי אלא רוצה לחזק את הישובים הקיימים. אם אנחנו ב-2018 ועדיין למרבית הישובים הערביים אין תוכנית מתאר זה מראה על הזנחה ארוכת שנים – כבר משנת 1948".

 

 

מאזן גנאים, ראש עיריית סחנין. "לחזק את הקיים" מאזן גנאים, ראש עיריית סחנין. "לחזק את הקיים" צילום: עמית שעל

 

ראונק נאטור, מנכ"לית עמותת סיכוי, אמרה כי זיהתה שלוש נקודות חלשות בהחלטה 922, "היא הזדמנות אבל היא לא מושלמת והיא חסרת כמה מימדים. כעת אנחנו עוסקים ביישום שלה. ההחלטה לא עוסקת במחסור בקרקע בישובים הערבים. יש ועדות גבולות שנועדו לדון בהרחבת תחומי השיפוט, אבל זה נעשה רק באחוז נמוך מהישובים. 922 אמורה להאיץ את הליכי התכנון בחברה, אבל הממשלה מאיצה את חוקי האכיפה וכיום יש הריסה מסיבית של בתים בנגב וזה סותר את קידום התכנון והבנייה. היה מתבקש לקדם קודם כל את התכנון עם הכשרה של חלק מהבנייה ורק אחר כך ליישם את האכיפה. בנושא תשתיות תחבורה, עד היום אין קריטריון שמראה איך לחלק את הסכום שעומד על 220 מיליון שקל. הדרישה שלנו היא למיפוי מקיף של הצרכים ולפתח קריטריונים".

 

ראונק נאטור, מנכ"לית עמותת סיכוי. "היה מתבקש קודם לקדם תכנון ואח"כ ליישם אכיפה" ראונק נאטור, מנכ"לית עמותת סיכוי. "היה מתבקש קודם לקדם תכנון ואח"כ ליישם אכיפה" צילום: עמית שעל

 

 

"הקבלנים הם הפראיירים התורנים"

 

סלים לחאם, בעלים ומנכ"ל סלים לחאם יזמות ובנייה הביע את התנגדותו למדיניות הממשלה בנושא הדיור, "נושא הדיור באוכלוסיה הערבית הוא המסובך והמורכב ביותר, זה נושא עם סיכון גבוה לקיום שלנו ואף אחד לא נותן עליו את הדעת. התוכנית של שר האוצר לא שווה כלום, ואני אומר את זה כמי שפועל בענף הבנייה 45 שנה. מחיר למשתכן היא הכנה לפינוי בינוי בעוד 50 שנה. שיפסיק עם זה ונחזור לבנייה כפי שאנחנו רגילים. עשינו כברת דרך ומחזירים אותנו אחורה. קבלני בניין קורסים, וחלק גדול מהם מהחברה הערבית, הקבלנים הם הפרייארים התורנים, כי הם מוכנים לבנות בתוכנית הזו".

 

 

סלים לחאם. "מחיר למשתכן מחזיר אותנו לאחור" סלים לחאם. "מחיר למשתכן מחזיר אותנו לאחור" צילום: עמית שעל

 

את צד הממשלה ייצג דור בלוך, רכז תחבורה באגף התקציבים, משרד האוצר, אשר אמר כי אחד ממנועי הצמיחה של הציבור הערבי היא בתחבורה ובתשתיות, "ההשקעות של הממשלה בתשתיות בישובים הערבים לא מתחילה ב-922. יש השקעות נוספות, ואם לא נדע איפה יש בעיות לא נוכל לקדם את הנושאים החשובים. אני רואה עליה בשיתוף הפעולה גם עם חברי הכנסת הערבים וזה חשוב לאין שיעור".

 

 

דוד בלוך, רכז תחבורה באגף התקציבים. "ההשקעה לא מתחילה ב-922" דוד בלוך, רכז תחבורה באגף התקציבים. "ההשקעה לא מתחילה ב-922" צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x