ניסיון שני: פוליפיד הגישה מסמכים להנפקה ראשונית בנאסד"ק
החברה שמפתחת טכנולוגיית שחרור מושהה של תרופות, הצטרפה לאחרונה למסלול שמקנה לה עדיפות אצל ה-FDA; אחד מבעלי המניות הוא חיים הורביץ, וההערכות מדברות על גיוס של 100 מיליון דולר
חברת פוליפיד, שמפתחת טכנולוגיית הובלת תרופות בשם PLEX-D, הגישה מסמכים לרשות ני"ע האמריקאית לשם הנפקה ראשונית של החברה (IPO) בבורסת נאסד"ק. הנתון המסקרן - השווי של פוליפיד לצורך ההנפקה, עדיין אינו מופיע.
- פוליפיד תנסה להנפיק בנאסד"ק לפי שווי של 300 מיליון דולר
- פתאל חותך את שווי רשת המלונות ב-1.2 מיליארד שקל
- מאחדת כוחות: בורסת נאסד"ק מעבירה גם את המטה לטיימס סקוור במנהטן
פוליפיד רוצה לבצע ניסיון הנפקה שני לטכנולוגיה שלה, שמאפשרת שחרור מושהה של אנטיביוטיקה על פני מספר ימים ועד חודשים, ומשמשת בעיקר לטיפול בזיהומים בעצמות.
היתרון של החברה טמון במסלול שאליו הצטרפה לאחרונה. המסלול שנקרא QDIP מקנה לה עדיפות אצל מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), וגם דובדבן בדמות חמש שנים של בלעדיות בשוק. המטרה של ה-FDA היא לתת עדיפות למוצרים חדשים בתחום המחלות הזיהומיות.
פוליפיד נמצאת בשלב מאוד מתקדם בפיתוח הטכנולוגיה. המוצר שלה נמצא בשלב השלישי והאחרון של הניסויים מול ה-FDA בתחום של מניעת זיהומים אחרי ניתוחי לב בעצם החזה - זיהום שהם מהגורמים הנפוצים ביותר לתמותה לאחר הניתוח.
הנתונים מהניסויים בתרופה בשלב 2 שהתקיימו בישראל הצביעו על מניעה מוחלטת של זיהומים בעצם החזה בחולים שטופלו במוצר, במשך שלושה חודשים אחרי הניתוח.
הערכות: גיוס של 100 מיליון דולר
למרות שהחברה הישראלית לא חושפת את שווי ההנפקה, הערכות מדברות על כך שפוליפיד תנסה להנפיק בנאסד"ק לפי שווי של 300 מיליון דולר, ולגייס 70 עד 100 מיליון דולר – כלומר שווי חברה של עד 400 מיליון דולר אחרי הכסף.
את ההנפקה יוביל בנק ההשקעות גולדמן זאקס, שהוביל לאחרונה גם גיוס של טרם הנפקה (Pre IPO) בהיקף של כ-30 מיליון דולר בהובלת משקיעים סיניים לפי שווי של 160–170 מיליון דולר.
הגיוס האחרון של פוליפיד היה בפברואר 2016, לפי שווי של של 82 מיליון דולר אחרי הכסף. החברה גייסה אז 22 מיליון דולר ואת הגיוס הובילו קרן שביט קפיטל ואורום ונצ’רס, המחזיקות בה עד היום.
אחד השמות המוכרים בהנפקה הוא חיים הורביץ — משקיע ותיק בפוליפיד, בנו של המנהל האגדי של טבע אלי הורביץ ובעצמו דירקטור לשעבר בטבע, שהשקיע באמצעות הקרן CHealth שבבעלותו. בעלת מניות אחרת בפוליפיד היא קסניה ונצ'ר קפיטל הציבורית, שמחזיקה ב-5.2% ממניות החברה.
כספי הגיוס נועדו, בין היתר, להשלמת הניסויים בשברים פתוחים חמורים בעצם השוק באמצעות המוצר BonyPid-1000 - תחליף עצם סינתטי ניסיוני של פוליפיד הכולל אנטיביוטיקה, וכן למימון ניסוי קליני בשלב 3 במוצר D-Plex.
ניסתה לצאת להנפקה כבר במרץ 2015
כאמור זו הפעם השנייה שבה מנסה פוליפיד לצאת להנפקה. בחודש מרץ 2015 נאלצה לסגת מניסיון הנפקה שבמסגרתו התכוונה לגייס 20 מיליון דולר לפי שווי של 100 מיליון דולר, ככל הנראה על רקע ביקושים נמוכים. את ההנפקה אמור היה להוביל אז בנק ההשקעות Aegis, המתמחה בהנפקות של חברות קטנות ולא מוכרות.