בלעדי לכלכליסט
פוליפיד תנסה להנפיק בנאסד"ק לפי שווי של 300 מיליון דולר
מפתחת הטכנולוגיה לשחרור מושהה של תרופות רוצה לגייס 70 מיליון דולר, לאחר שנסוגה מניסיון קודם ב־2015. ההנפקה תתבצע ברבעון הראשון של 2018, וקודם לה תבצע החברה, שהיו"ר שלה ואחד מבעלי המניות הוא חיים הורביץ, גיוס פרטי
חברת פוליפיד (PolyPid) נערכת להנפקה בבורסת נאסד"ק לפי שווי של 300 מיליון דולר.
ל"כלכליסט" נודע כי את ההנפקה צפוי להוביל בנק ההשקעות גולדמן זאקס, והחברה תנסה לגייס באמצעותה 70 מיליון דולר. פוליפיד עוסקת בפיתוח טכנולוגיה לשחרור מושהה של תרופות נגד זיהומים בעצמות.
ההנפקה צפויה להתקיים ברבעון הראשון של 2018, אולם בימים אלה, כך נודע, מקיימת פוליפיד סבב גיוס של 25–30 מיליון דולר בהובלת משקיעים סיניים לפי שווי של 160–170 מיליון דולר. הסבב הפרטי מהווה מעין גיוס Pre IPO (טרום הנפקה).
ההנפקה תתבצע בהובלת יו"ר החברה חיים הורביץ — משקיע ותיק בפוליפיד, שהשתתף בגיוס האחרון בפברואר 2016 ומונה בעקבות כך ליו"ר החברה. הורביץ, בנו של המנהל האגדי של טבע אלי הורביץ ובעצמו דירקטור לשעבר בטבע, השקיע בפוליפיד באמצעות הקרן CHealth שבבעלותו. בעלת מניות אחרת בפוליפיד היא קסניה הציבורית, המחזיקה ב־6.4% מהמניות.
גייסה 22 מיליון דולר בפברואר שעבר
הגיוס האחרון של פוליפיד היה בפברואר 2016 לפי שווי של של 82 מיליון דולר אחרי הכסף. החברה גייסה אז 22 מיליון דולר ואת הגיוס הובילו קרן שביט קפיטל ואורום ונצ’רס, המחזיקות בה עד היום.
הפלטפורמה להובלת תרופות שפיתחה פוליפיד מאפשרת שחרור מקומי ונשלט של מגוון תרופות. כספי הגיוס אשתקד יועדו להשלמת ניסוי קליני אירופי בשברים פתוחים חמורים בעצם השוק, באמצעות המוצר BonyPid-1000 — תחליף עצם סינתטי ניסיוני של פוליפיד, הכולל אנטיביוטיקה מסוג Doxycycline. בנוסף השתמשה החברה בכספי הגיוס למימון התחלה של ניסוי קליני בשלב 3 במוצר המוביל שלה D-Plex, המיועד למניעת זיהומים בעצם החזה לאחר ניתוחי לב. כ־40% מזיהומים המתפתחים בעקבות ניתוחים אלה הם קטלניים. המוצר מהווה מאגר אנטיביוטי מאובטח בגוף, המספק אמצעי אנטי־בקטריאלי למניעה ולסילוק של מחוללי הזיהום באזור המטרה.
במרץ האחרון הודיעה פוליפיד על שילוב התרופה D-Plex במסלול QIDP (Qualified Infectious Disease Product) של מינהל המזון והתרופות האמריקנית (FDA). המסלול החדש יחסית ב־FDA מיועד למוצרים פורצי דרך בתחום המלחמה במחלות זיהומיות, ונוצר במסגרת המלחמה בחיידקים העמידים בפני אנטיביוטיקה.
המסלול מקנה לחברה המתקבלת אליו עדיפות בתהליכי הבדיקה מול ה־FDA וחמש שנים של בלעדיות בשוק ללא תלות בפטנטים. ה־D-Plex של פוליפיד, שהוא שתל המשלב פולימרים (פלסטיק) וליפידים (שומן), מושתל בעצם ומשחרר את האנטיביוטיקה בהדרגה, בשחרור מדוד למשך זמן ארוך, כתחליף לאנטיביוטיקה בבליעה או לניתוחים.
נתונים מהניסויים בתרופה בשלב 2 בישראל הצביעו על מניעה מוחלטת של זיהומים בעצם החזה בחולים שטופלו במוצר, במשך שלושה חודשים אחרי הניתוח. פוליפיד מצפה לקבל נתונים נוספים עד סוף השנה הנוכחית ולאחר מכן לצאת להנפקה.
המוצר המתקדם הנוסף של פוליפיד, BonyPid-1000, מיועד לתמיכה בגידול עצם לתחום האורטופדי. המוצר מבוסס על חומר מילוי עצם סינתטי המצופה בתרופה אנטיביוטית רחבת פעולה.
ניסתה לצאת להנפקה כבר במרץ 2015
זו הפעם השנייה שבה מנסה פוליפיד לצאת להנפקה. בחודש מרץ 2015 נאלצה לסגת מניסיון הנפקה, שבמסגרתו התכוונה לגייס 20 מיליון דולר לפי שווי של 100 מיליון דולר, ככל הנראה על רקע ביקושים נמוכים. את ההנפקה אמור היה להוביל אז בנק ההשקעות Aegis, המתמחה בהנפקות של חברות קטנות ולא מוכרות.