מפולת בוול סטריט? השווקים שבהם המצב גרוע עוד יותר
עיני המשקיעים בעולם מופנות באופן טבעי לבורסות בארה"ב שאיבדו כ-10%, אך גם המצב בשנגחאי (14.6%), בהונג קונג (13%) ובבואנוס איירס (16%) לא ממש מעודד - וזו רשימה חלקית בלבד
למרות התחושה של מכירת חיסול בדאו ג'ונס וב-S&P 500 לאחרונה, מסתבר שהמצב גרוע בהרבה במקומות אחרים כמו סין וארגנטינה.
- רכבת ההרים בניו יורק נעצרה בעליות חדות
- מנועי הכסף - פרק 3: מה לעשות עם הכסף כשהשווקים רועדים?
- האם אלגוריתמים אחראים לקריסה?
מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500צנחו ביותר מ-10% אחרי שהגיעו לשיא כל הזמנים באמצע ינואר, ונאסד"ק ירד ב-9.7%, לאחר שחששות מאינפלציה גואה, שיעורי הריבית ותשואות האג"ח בארה"ב גרמו למכירת מניות ברחבי העולם.
החברות הגדולות ביותר בעולם – הן בשווקים המפותחים והן בשווקים המתעוררים – הפסידו 5.2 טריליון דולר מערכם מאז השיאים האחרונים בסוף ינואר.
הנה כמה שווקים שמצבם הורע במיוחד בשבוע האחרון:
סין
בורסת שנגחאי ירדה ב-14.6% מאז שהגיע לשיא של שנתיים בסוף ינואר, והאנג סנג בהונג קונג איבד במקביל 13% מערכו.
ניקלאס הגבאק, מייסד קרן הגידור ההונג קונגית Valkiria Kapital, אמר שהוא מאמין שההאנג סנג "נמתח מעבר ליכולתו" - עלה ב-36% במהלך 2017, והמשיך לעלות מאז תחילת השנה.
אך היתה זו בורסת שנזן בסין, שלא לקחה חלק בחגיגת השווקים של 2017, שאיבדה הכי הרבה מערכה לאחר שירדה 15.4% מאז שהגיעה לשיאה האחרון בשלהי ינואר.
ארגנטינה
מדד המרבאל של ארגנטינה ירד הכי הרבה ביחס למדדים האחרים בעולם – ירידה של 16% משיא של כל הזמנים ב-1 בפברואר, שהגיעה לאחר נסיקה של 110% במהלך 2017.
יפן
מדד ניקיי היפני הגיע בשלהי ינואר לשיא מאז שנות ה-90 המוקדמות, אך איבד מאז 12.6% מערכו.
אירופה
באירופה הגדיל מדד דאקס 30 הגרמני לרדת לאחר שאיבד 11.7% מאז הגיע לשיא של כל הזמנים בסוף ינואר, ומדד סטוקהולם 30 איבד 11.5% מאז שיאו האחרון בסוף נובמבר.
אפריקה
מדד FTSE JSE של יוהנסבורג, דרום אפריקה, איבד 11% מאז הגיע לשיא של כל הזמנים בסוף ינואר. "אפילו שנראה כי 'מרכז הרעש' התרחש בארה"ב, אין זה מפתיע שנכסים דרום אפריקאים נפגעו חזק גם כן. היסטורית, נכסים בשווקים מתפתחים תמיד נפלו כששוק המניות האמריקאי חווה קשיים, אפילו שהסיבות לקשיים לא היו קשורות כלל לאותם שווקים", כך אמר אוליבר ג'ונס, כלכלן בחברת Capital Economics.