$
תקשורת

בדיקת כלכליסט

השוואת שירותי הצפייה הגדולה: מי ישלוט בעולם הטלוויזיה החדש

שירותי הטלוויזיה של פרטנר וסמארט הצטרפו לסלקום בשינוי פני שוק הטלוויזיה המקומי. כלכליסט השווה ובדק את היתרונות והחסרונות של כל השירותים הקיימים

עומר כביר 08:1309.08.17

שוק הטלוויזיה הרב־ערוצית בישראל, שעד לפני שלוש שנים כלל שתי שחקניות בלבד, השתנה לחלוטין. בחודשים האחרונים הצטרפו שירותי הטלוויזיה של פרטנר וטריפל סי לשירות הטלוויזיה של סלקום ויותר מהכפילו את האפשרויות העומדות בפני הצרכנים. "כלכליסט" בחן את שירותי הטלוויזיה המקומיים המרכזיים שכבר פעילים בשוק כדי לזהות את היתרונות, החסרונות והייחודיות של כל אחד ואחד מהם.

 

 

 

ההבדלים בין השירותים השונים רבים ואין אף שירות שמנצח באופן מובהק. באופן טבעי, היצע התכנים בין השירותים שונה ומשפיע על שורת המחיר. לכן חולקה ההשוואה לקטגוריות שמאפשרות לצרכנים להחליט מה המדדים החשובים ביותר עבורם: ממשק, נוחות, היצע תכנים, ערוצים ליניאריים מסורתיים, שירות ה־VOD. כך כל צרכן יוכל לבחור את השירות המתאים לו לפי העדפותיו.

 

 

סלקום TV: הכי משתלם לחובבי ספורט וסדרות HBO. השלט כולל מקלדת אחורית מיותרת סלקום TV: הכי משתלם לחובבי ספורט וסדרות HBO. השלט כולל מקלדת אחורית מיותרת

 

 

כל השירותים החדשים מאפשרים לצרוך את התוכן גם מחוץ לבית באמצעות אפליקציות מובייל. ברמת המחיר, שירות הטלוויזיה סמארט של טריפל סי הוא הזול ביותר ומוצע ב־50 שקל בחודש בתוספת 10 שקלים לכל ממיר ועלות נוספת עבור תוכני VOD מועשרים. אך עבור צופים מוכווני מחיר שמחפשים שירות לצפייה על גבי טלוויזיה אחת בלבד שירות הטלוויזיה של פרטנר משתלם יותר. ההפרש בין השירותים הבסיסיים של שתי החברות עומד על 9 שקלים בלבד: שירות הטלוויזיה של פרטנר מוצע בעלות חודשית של 69 שקל וכולל ממיר בודד, ערוצים ליניאריים וספריית VOD עשירה ואטרקטיבית יותר.

 

צופים המעוניינים בשירות על גבי כמה טלוויזיות בבית במחיר הנמוך ביותר ימצאו את סמארט משתלם יותר: 80 שקל לקבלתו על שלוש טלוויזיות לעומת 127 שקל בפרטנר. אולם אפשרות זו מושכת רק למי שאינם בררנים בתוכן, מתעניינים בעיקר בערוצים ישראליים ורוצים ספריית VOD סמלית.

 

חסידי שירות הטלוויזיה בסטרימינג אינם נזקקים לשירות מקומי ויכולים להתחבר לשירות הבינלאומי ישירות. אולם, מי שרוצים לשלב בין שירות זה לערוצים מקומיים ובינלאומיים איכותיים, או מחפשים תוכן מקומי לילדים, החבילה המשולבת של פרטנר הכוללת את נטפליקס צפויה להיות המשתלמת ביותר.

 

סלקום TV הוא האפשרות המשתלמת ביותר עבור חובבי ספורט מושבעים או מכורים לסדרות של HBO. סלקום היא היחידה מבין השירותים החדשים שמציעה את כל שידורי הספורט הקיימים בישראל, וזאת בעלות כוללת נמוכה משמעותית מ־HOT ו־yes. בנוסף, ספריית ה־VOD העצמאית הרחבה של סלקום הופכת את השירות שלה לטוב ביותר לצרכנים שלא רוצים להסתבך עם שירות נוסף.

 

היצע השירותים המתחרים הופך את שירותי HOT ו־yes לכדאיים רק עבור צרכנים שלא מוכנים לוותר בשום מחיר על תכנים שלא זמינים בפלטפורמות אחרות. צרכנים שמכורים לסדרות המקור של חברות הטלוויזיה הוותיקות או לערוצי הנישה שלהן לא ימצאו להן תחליף.

 

שירות VOD

 

פרטנר: ספריית ה־VOD מציעה תכנים של קשת, רשת וערוץ 10 ללא תוספת תשלום, מבחר מצומצם של תוכן בינלאומי הכולל בעיקר סרטים מוכרים אך לא מאד חדשים, וכן סרטים ישנים רבים. היצע הסדרות מצומצם אך כולל מספר שמות מוכרים כמו מר רובוט. סרטים חדשים מאוד זמינים לרוב בתוספת תשלום. תוספת של 20 שקל בחודש תעניק למשתמש גישה לספריית ה־VOD של נטפליקס, הכוללת מבחר עצום של תכנים מוכרים שחלקם בלעדיים.

 

סמארט: תכני ה־VOD הישראלים זהים לאלה בפרטנר ובסלקום. התכנים הבינלאומיים בשירות הבסיסי כמעט ולא כוללים סדרות וסרטים מוכרים. השירות מציע גם סרטים חדשים בתשלום נפרד לסרט.

 

סלקום: השירות מציע את ספריית ה־VOD העצמאית הטובה ביותר מבין השירותים החדשים, הכוללת מגוון מרשים של סרטים חדשים ומצליחים ומבחר נאה של סדרות. גולת הכותרת היא סדרות העבר והווה של HBO ומבחר עצום מספריית הסרטים של דיסני, הכוללת גם את מארבל ולוקאספילם. התכנים הישראלים זהים לפרטנר וסמארט.

 

 

פרטנר tv: משתלם ללקוחות מוכווני מחיר שמעוניינים בצפייה בטלוויזיה אחת בלבד פרטנר tv: משתלם ללקוחות מוכווני מחיר שמעוניינים בצפייה בטלוויזיה אחת בלבד צילום: עומר כביר

 

 

yes: מבחר גדול של סרטים וסדרות הכולל להיטים חדשים וסרטים קלאסיים, את ספריית התכנים של HBO וכן סדרות פופולריות שרובן משודרות בערוצים הלינאריים של החברה. עם זאת, שירות ה־VOD דורש תשלום נפרד וכולל תכנים רבים, ישראלים בעיקרם, שזמינים בחינם בשירותים המתחרים החדשים.

 

HOT: אוסף גדול ומרשים של סדרות פופולריות מהארץ ומחו"ל, כולל תוכני HBO, לצד סרטים מוכרים, חדשים וישנים כאחד. הגישה ל־VOD כרוכה בתשלום נפרד וכן בתשלום נוסף עבור מרבית הסדרות הישראליות וכל סרט בספרייה. כך שחרף המבחר מדובר בשירות ה־VOD הכי פחות משתלם.

 

ערוצים ליניאריים

 

פרטנר: החברה מציעה את מבחר הערוצים הגדול ביותר בחבילת הבסיס (33 ערוצים), הכוללת את כל ערוצי עידן+, ערוצי לייפסטייל, חלק משידורי ערוץ הספורט ושישה ערוצי ילדים. בקרוב יתווספו ערוצי פוקס ניוז ופוקס ביזנס ובסתיו ערוץ צחוק מקומי ובלעדי.

 

סמארט: השירות כולל 24 ערוצים שמעבר לערוצי עידן+ וערוצי ויוה הם בעיקר זרים, לא מוכרים ונישתיים.

 

סלקום: חבילת הבסיס כוללת 23 ערוצים ובהם שמות מוכרים כמו CNN, שני ערוצים של ערוץ ספורט וערוץ one. קיימים גם שבעה ערוצים שמריצים תכנים קיימים מספריית ה־VOD. בתוספת תשלום אפשר לקבל את כל ערוצי הספורט המוצעים בשוק וחבילה רחבה של ערוצים ברוסית.

 

yes: השירות מציע 150 ערוצים ומבחר עצום מבחינת תוכן ומגוון, הכולל את כל הערוצים המוכרים ושורה של ערוצי תוכן ותוכני מקור בלעדיים. ערוצי פרימיום כרוכים בתשלום נוסף.

 

HOT: החברה מציעה חבילה של כ־200 ערוצים לינאריים, עם יותר ערוצים בלעדיים מכל שירות מתחרה. עם זאת חלק ניכר מהערוצים פונים לקבלי נישה מצומצמים והרלבנטיות שלהם לרוב הצופים נמוכה.

 

ממשק וחוויית משתמש

 

פרטנר: הממשק עושה את הניסיון המשמעותי ביותר להידמות לחוויה המסורתית של yes ו־HOT, ושם במרכז את הערוצים הלינייארים. מהיר מאוד ביחס לשירותים הוותיקים אך איטי מעט לעומת סמארט וסלקום, ולעתים מרגיש כבד ועמוס לעומתם. יכולת החיפוש הטובה ביותר בשוק.

 

סמארט: ממשק בסיסי ביותר אך מהיר ונוח. בנוי סביב תוכני ה־VOD ולא סביב הערוצים הלינייארים. מיעוט היכולות הופך את הממשק לפשוט ביותר לשימוש.

 

סלקום: ממשק פשוט ונוח עם חלוקה ברורה לקטגוריות תכנים. מגיב מהר לפקודות ולמעבר בין ערוצים. מבליט את הערוצים הלינארים ובעל עקומת למידה נמוכה.

 

 

Smart (טריפל סי): זול ביותר ודל בתכנים. מיעוט היכולות הופך את הממשק לפשוט ביותר לשימוש Smart (טריפל סי): זול ביותר ודל בתכנים. מיעוט היכולות הופך את הממשק לפשוט ביותר לשימוש צילום: עומר כביר

 

 

yes: בנוי סביב הערוצים הלינייארים, איטי ומסורבל עם פיזור מידע מבלבל בעיצובים שונים. מעבר איטי בין ערוצים ונדרשת המתנה ארוכה לפני טעינת תוכני VOD.

 

HOT: ממשק בעיצוב מיושן ולא נוח שמרגיש כמו טלאי על טלאי. ניווט מורכב הדורש מעבר בין תפריטי משנה מרובים ולחיצות רבות ומיותרות שדורשות זמן המתנה ממושך של מספר שניות אחרי כל לחיצה. המתנה של כחצי דקה בכניסה לשירות ה־VOD.

 

ממיר ושלט

 

פרטנר: השלט כולל לוח כפתורים ודומה לשלטים המסורתיים של HOT ו־yes, אך דק וקל משמעותית. כולל קיצורי דרך שימושיים לנטפליקס, יוטיוב, שירות ה־VOD ואפשרויות הקלטה. הממיר קטן יחסית, באורך וברוחב של כשני שליש מאריזת DVD ובעובי של כשני שליש מקופסת קורנפלקס, וכולל שעון בחזית.

 

סמארט: השלט הוא הקטן והמינימליסטי ביותר מכל השירותים וכולל כפתורים בסיסיים בלבד של הדלקה וכיבוי, מסך הבית, גלגל ניווט למעבר בין ערוצים, חזרה אחורה, תפריט ושליטה בעוצמת הקול. הממיר גם הוא הקטן ביותר וכמעט נעלם בכף היד.

 

סלקום: ממיר בגודל של קופסת DVD, מעט עבה משל פרטנר אך קל יותר. שלט דו־צדדי שמצדו אחד הכפתורים הרגילים ומצד שני מקלדת מלאה. היעדר אפשרויות חיפוש בתוכני הטלוויזיה כמעט ומייתר את המקלדת.

 

yes: החברה מציעה מספר ממירים בעלי יכולות שונות שרובם גדולים מהותית מממירי השירותים החדשים. שלט מסורתי עם כפתורי מספרים, כפתורים ייעודיים וכפתורים צבעוניים שלא כולם בעלי שימוש. גדול, מסורבל ומבלבל.

 

HOT: החברה מציעה מספר ממירים בגדלים שונים ולפחות שישה סוגי שלטים. השלטים הישנים דומים לשלטי yes וכוללים כפתורים נטולי פונקציונליות מהותית. השלטים החדשים כוללים פחות כפתורים ונוחים יותר אך גם גדולים ומסורבלים.

 

זמינות ותוספות

 

פרטנר: זמין בטלוויזיה דרך ממיר ייעודי וכן באפליקציות מובייל. בחודשים הקרובים יוצעו אפליקציות לטלוויזיות חכמות, סטרימרים ואפל טיוי. מערכת ההפעלה מסוג אנדרואיד בממיר מאפשרת התקנה של אפליקציות מהחנות של גוגל להרחבת יכולות הממיר. בנוסף קיימת אינטגרציה עם נטפליקס במחיר נמוך מהרגיל.

 

סמארט: זמין דרך ממיר ייעודי שמאפשר גם גישה ליוטיוב. בנוסף השירות זמין באפליקציות מובייל, אפליקציות לטלוויזיות חכמות וכן לצפייה במחשב דרך דפדפני כרום ופיירפוקס.

 

סלקום: זמין דרך ממיר ייעודי שמשמש גם כסטרימר ומאפשר גישה ליוטיוב ולשירות המוזיקה סלקום ווליום שמוענק בחינם. זמין גם באפליקציות לאפל טיוי או לסטרימרים מבוססי אנדרואיד שמוצעים ללקוחות ללא תוספת תשלום, או באפליקציות לטלוויזיות חכמות.

 

yes: זמין בממיר ייעודי שכולל יכולות סטרימר למנויי ה־VOD, וכן באפליקציות מובייל.

 

HOT: זמין רק בממיר ייעודי.

 

 

 

 

מחירים ללא מבצע

 

פרטנר: 69 שקל לחודש לשירות עם ממיר בודד, 29 שקל תוספת עבור כל ממיר נוסף. חלק מתוכני ה־VOD מוצעים בתשלום נוסף. שידורי ערוץ הספורט יידרשו בתוספת תשלום לאחר חצי שנה (החברה אומרת כי ייתכן שההטבה תוארך). בקרוב יוצע מנוי לנטפליקס על גבי השירות במחיר של 20 שקל במקום 40.

 

סמארט: 50 שקל לחודש לשירות בתוספת 10 שקלים לכל ממיר. חלק מתוכני ה־VOD דורשים תשלום נוסף.

 

סלקום: 99 שקל בחודש לשירות עם ממיר בודד, 29 שקל תוספת לכל ממיר נוסף. חבילת ספורט פרימיום וחבילת ערוצים ברוסית מוצעות בתשלום נוסף.

 

yes: מחיר של 209 שקל לחודש במסלול הזול ביותר עם שני ממירים (רק אחד מהם מקליט). ממירים מקליטים נוספים מוצעים ב־60–30 שקל בחודש לפי איכות ההקלטה. שירות ה־VOD מוצע ב־35 שקל בחודש, חלק מתוכני ה־VOD דורשים תשלום נוסף. כמו כן קיימות חבילות ערוצי פרימיום בתוספת תשלום.

 

HOT: מחיר של 219 שקל לחודש לעד ארבעה ממירים, מהם רק אחד מקליט. שירות VOD ב־35 שקל בחודש שחלק מתכניו דורשים תשלום נוסף. חבילות ערוצי ספורט ורוסית בתשלום נוסף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x