שחיתות של חורף
מיטב השפים רקחו קינוחי חורף לוהטים לעונה הקרה. שוקולד, גויאבות, הדרים - הכל הולך, רק שהשרב הזה ייגמר כבר
ברולה גויאבה
המסעדה הטבעונית זכאים הכניסה לתפריט מנה שתתחבב מיד על חובבי הגויאבות. גויאבות טריות, בשלות וריחניות משודכות ל"שמנת מתוקה" עשויה אגוזי קשיו ומתובלת בתרמיל וניל. ציפוי מתפצפץ בפה של סוכר חום צרוב ופלחי גויאבה משלימים את החגיגה.
מחיר: 42 שקל.
איפה: זכאים, בית השואבה 20 פינת אלנבי 98 תל אביב, 03-6135060.
קרוטוני בריוש עם תפוחי עץ מקורמלים וגלידת מסקרפונה
הקונדיטורית מיכל בוטון הרכיבה קינוח חורפי ומנחם המורכב מקרוטונים של בריוש תפוזים שהוספגו בחמאה חומה ואבקת סוכר.
תפוחי גרנד סמיט מקורמלים בחמאה ותפוזים מונחים על הקרוטונים הפריכים עם גלידת מסקרפונה קרה ויוצרים משחק של טעמים, מרקמים וטמפרטורות.
מחיר: 38 שקל.
איפה: מיכאל, הגפן 43 לימן, 057-9345304.
מילפיי גויאבה
הקונדיטורית שי רינת שילבה את המילפיי הצרפתי הקלאסי העשוי בצק עלים מבוסס חמאה וקרם פטיסייר עשיר עם פרי החורף השנוי במחלוקת. העוגה מוגשת עם ריבת גויאבות תוצרת המקום.
מחיר: 25 שקל בצהריים, 30 שקל בערב.
איפה: גדרה 26, גדרה 26 תל אביב, 03-5100164.
מונטה ביאנקו
הקונדיטורית ניצה רוטנברג הכינה אינטרפרטציה אישית על קינוח המונט בלאן הצרפתי: טארט של בצק פריך במילוי עוגת ספוג שהושרתה במחית פטל, מרנג איטלקי ומחית ערמונים, שמסמלים בארצות אירופה את בוא החורף.
מחיר: 34 שקל.
איפה: מנואלה, המייסדים 49 זכרון יעקב, 04-8735761.
ריבת חבושים עם גלידת קשיו ומוס גבינת עזים
השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה רקח קינוח המורכב מריבת חבושים חמימה המוגשת לצד גלידת קשיו, מוס גבינת עזים וטוויל שומשום.
מחיר: 44 שקל.
איפה: פופינה, אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב, 03-5757477.
תמרים בטמפורה ממולאים פיצוחים ורוטב סילאן
השף גיא פרץ מגיש וריאציה של פטיפור מרוקאי קלאסי: תמרי מג'הול ממולאים במיקס של אגוזים טחונים ומטוגנים בשלמותם אחרי שנטבלו בציפוי טמפורה. הסופגניות הקטנות הללו מוגשות לוהטות ברוטב חמים של סילאן.
מחיר: 38 שקל.
איפה: אנדיב, מלון ווסט, הטיילת 21, חוף לידו, אשדוד, 050-8086327.
שוקו בננה
קינוח שכולו הומאז' לטעמי ילדות: השף־קונדיטורית ליאור משיח הכינה טארט בראוניז עם בננות וקרם שקדים מקורמל, המוגש עם בונבון קרם בננות ורום לצד סורבה שוקולד וג'ל אספרסו.
מחיר: 42 שקל.
איפה: פרונטו, הרצל 4 תל אביב, 03-5660915.
פרלינים עם מרק שוקולד חם
במסעדה הירושלמית במלון הפאר מוגש מרק שוקולד חם הנמזג לתוך צלחת עם פרלינים בעבודת יד הנעשים במקום וכדורי הדרים במילוי מרציפן. התוצאה היא שילוב קלאסי של שוקולד מריר וטעמי הדרים חורפיים.
מחיר: 39 שקל.
איפה: ממילא קפה, מלון ממילא, המלך שלמה 11 ירושלים, 02-5482230.
פאדג' שוקולד עם פטריות פורצ'יני
השף נדב נצר רקח קינוח חורפי מתוק ואדמתי המשלב פאדג' שוקולד (ללא גלוטן), קרם פטיסייר בניחוח פטריות פורצ'יני, קציפת אספרסו, מרנג שרוף ושמן וניל ארומטי.
מחיר: 41 שקל.
איפה: ראפאס, דיזנגוף 276 תל אביב, 03-5591999.
נמסיס טונקה
השף־קונדיטורית איריס גלזר הכינה פרשנות חורפית לעוגת הנמסיס, העשויה כאן משוקולד ולרונה 66%, מתובלת בווניל טונקה ומוגשת לצד קרמל מלח ים, מרשמלו שרוף מתוצרת הבית, קרמבל של פולי קקאו וגלידת וניל.
מחיר: 45 שקל.
איפה: ארייה, נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054.