$
אוכל

חדשות האוכל: מעמק חפר לממלכה

שני יינות של יקב רקנאטי יופצו לשוק האנגלי. וגם: מסעדה המתמחה בבשר בעישון ביתי ברעננה וסושיה תל־אביבית חדשה של הסושי מאסטר יאמה אוימאודה

גלי וולוצקי 09:5325.05.14
פטיט סירה של רקנאטי. זן ים-תיכוני פטיט סירה של רקנאטי. זן ים-תיכוני
יקב רקנאטי עושה צעד חשוב לחדירה לשוק האנגלי: חברת היבוא הנחשבת Berry Bros תפיץ את יינות היקב מעמק חפר באנגליה. זהו היין הישראלי היחיד שנכנס לפורטפוליו של החברה, המתמחה ביינות איכות ופועלת מאז 1698 ועד היום.

 

בשלב הראשון, מספר מנכ"ל היקב נעם יעקובי, הוזמנו מהיקב יינות הקריניאן פרא והפטיט סירה. עידו לוינסון, אחד מיינני היקב, אומר כי הבחירה בזנים הים־תיכוניים הייחודיים מצביעה על העניין שיש בעולם דווקא בסגנון הישראלי. "אנחנו רואים בבחירה שלהם בזנים הספציפיים האלה חיזוק לדרכו של היקב, שבוחר בשנים האחרונות להתמקד בזנים המתאימים לאקלים הארץ־ישראלי. לטעמי זוהי הרלבנטיות שלנו בעולם היין הגלובלי ומה שיעזור לנו לפרוץ", אמר לוינסון.

 

בשרים ברעננה

 

בארבע השנים האחרונות הפעיל ניסן אלקיים דוכן בשרים מעושנים במושב בצרה, וצבר סועדים נאמנים. כעת פתח אלקיים ברעננה יחד עם שני שותפים נוספים את מסעדת באקארו ברביקיו ג'וינט, מסעדה המתמחה בנתחי בשר בעישון ביתי.

 

בבאקארו ניתן להזמין בשרים מהתפריט - למשל נתחי פרגית (74 שקל), סינטה (128 שקל), ספייריבס טלה (154 שקל), פילה בקר (140 שקל) ועוד, או להזמין ארוחת טעימות במחיר קבוע של 145 שקל לשש מנות או 180 שקל לשמונה מנות. לצד הבשר מוגשות תוספות כמו סלט קולסלאו, שעועית עם בשר מעושן וחמוצים, ויינות במחירים תחרותיים.

 

פרטים: זרחין 13, רעננה. 09-8919959.

מסעדת באקארו ברבריקיו ג'וינט. ניתן להזמין מנות מהתפריט או ארוחת טעימות במחיר קבוע
מסעדת באקארו ברבריקיו ג'וינט. ניתן להזמין מנות מהתפריט או ארוחת טעימות במחיר קבוע צילום: ענר גרין

 

השוק האנגלי הוא אחד משוקי היין החשובים בעולם, והוא נחשב לסמן חשוב של טרנדים בתחום. מכיוון שתעשיית היין האנגלית קטנה יחסית, השוק אינו סובל מהטיות לסגנונות מסוימים כפי שאפשר למשל לראות בשוק האמריקאי, האוסטרלי או הצרפתי. לכן, מסביר לוינסון, החדירה לשוק הזה חשובה במיוחד עבור היקב.

 

יפן־ניו יורק

 

מסעדת TYO נפתחה בבניין היפה ברחוב מונטיפיורי 7 בתל אביב בבעלות שתי קבוצות מחיי הלילה והסושי מאסטר יאמה אוימאודה (יאמה סאן), שברזומה שלו עבודה במקדש הסושי הניו־יורקי מורימוטו. בארץ הנהיג אוימאודה את אגף הסושי של מסעדת רוקה ושל מסעדת על המים בהרצליה.

  

סושי במסעדת TYO סושי במסעדת TYO צילום: עמית שעל

 

את המסעדה, שיכולה לאכלס 80 סועדים, עיצב האדריכל ירון טל, והתפריט יתמקד בכיוון יפני־ניו־יורקי. בעוד כחודש תיפתח גם המרפסת, שתוכל לאכלס 40 סועדים נוספים. בתפריט מנות כמו לוקוס סאקמושי עם טופו, שעועית שחורה וסייפסי סאקה (125 שקל), טונה פואהגרה - נתחי כבד אווז צלויים על ניגירי טונה, טוביקו שחור ונענע (62 שקל), וייצוג נכבד למנות סושי כמו לוקוס רול - לוקוס בטמפורה עם מלפפון, אבוקדו וספייסי מיונז (62 שקל), וטמאקי סלמון סקין (27 שקל).

 

פרטים: מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-9300333.

 

בר צמוד למטבח לילה

 

גלעד היימן ודני ברלאיה, הבעלים של מסעדת מטבח לילה בתל אביב, פותחים בר אלכוהול חדש בצמוד למסעדה. הבר, שייפתח בחודש הבא, יגיש משקאות אלכוהול ייחודיים ומותגים קטנים, חלקם ביתיים ופחות מוכרים. התפריט שילווה את השתייה יורכב ממנות קטנות לנשנוש לצד הדרינק. פרטים: לילנבלום 43, תל אביב.

 

תרומה לנוער בסיכון. ארוחת הגאלה של פרוייקט מבשלים הזדמנויות תערך ב־9 ביוני במתחם האירועים אביגדור בתל אביב. הפרוייקט, שמתקיים כבר ארבע שנים, מאפשר לבני נוער בסיכון ללמוד בישול בהדרכת שפים מובילים שעושים את עבודתם בהתנדבות. בין השפים המשתתפים בפרוייקט: אייל לביא, יזם הפרוייקט, צחי בוקששתר, עדי אבו ממסעדת בויה ואביבית פריאל מהאוזריה.

 

ארוחת הגאלה השנתית נועדה לחשוף את  כישוריהם של התלמידים ולגייס כספים להמשך הפעילות.

 

פרטים: 280 שקל לסועד בהזמנה מראש בטלפון 03-5265820.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x