$
אוכל

סניף של "מזנון" של אייל שני ייפתח בפריז

הסניף ברובע המארה יופעל בזיכיון בידי דוד מויאל, צרפתי־יהודי שהתאהב בקונספט של אייל שני בת"א

גלי וולוצקי 08:5214.03.13

בעוד כחודשיים ייפתח בפריז סניף של המזנון של השף אייל שני, בנוסף לזה הפועל ברחוב אבן גבירול בתל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי את הסניף הפריזאי, ברובע המארה, יפתח בזכיינות צעיר צרפתי־יהודי ששמו דוד מויאל, בן למשפחה העוסקת בנדל"ן.

 

תפריט המנות בפיתה יהיה זהה כמעט לזה

המוצע בתל אביב, למעט נושא הכשרות. "מיקום הסניף, בשכונה שבאופן מסורתי משמשת מרכז ליהודים, מכתיב שהסניף יהיה כשר", מסבירה נטע בר, מנכ"לית קבוצת החבר'ה הטובים יותר, שהמזנון התל אביבי בבעלותה.

 

"מעבר לעניין הכשרות, אנחנו נביא איתנו חלק מחומרי הגלם שלנו, כמו למשל את הטחינה שאנחנו משתמשים בה בארץ, ולכן האוכל יהיה מאוד דומה".

 

היוזמה להקמת הסניף, מספרת בר, היתה של מויאל: "הוא אכל אצלנו בארץ והתאהב. הוא ביקש לפתוח סניף בפריז, והסכמנו בשמחה. למרות שהסניף יהיה שלו, אנחנו מאוד מעורבים בפתיחה, ובימים אלה יוצא לשם צוות הקמה של טבחים שלנו, שיפתחו את המקום". בר סירבה לנקוב בסכום שאותו שילם מויאל בעבור הזיכיון, אך סיפרה שמחירי הפיתות יהיו זהים למחירים שבהם הן נמכרות בישראל.

 

חברת החבר'ה הטובים יותר, בבעלות הבמאי שחר סגל, מחזיקה גם במסעדות הסלון וצפון אברקסס, והיא מבעלות בר האוכל פורט סעיד בתל אביב. את הסניף הראשון של המזנון פתחה הקבוצה בפברואר 2011, ובימים אלה היא מחפשת לוקיישן בתל אביב לפתיחת סניף חדש.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x