$
אוכל

סושי מהונדס גנטית

הסניף הראשון של סושה בתל אביב עושה הכל כדי לקלוע לחך הישראלי הממוצע. הקימצ'י רחוק מקוריאה כמו שהרולים מודגשי הטעם רחוקים מיפן

גלי וולוצקי 09:3128.01.13
אזור כלבו שלום בתל אביב מציע מצבור לא מפתה במיוחד של מזללות מזון מהיר, המיועדות לספק את הדרישה לאוכל זול ומהיר לעובדי המתחם בשעות הצהריים ולבליינים לא בררנים בשעות הלילה. להיצע הגדול הצטרף בשבועות האחרונים סניף חדש של סושה, רשת סושי ברים שהחלה את דרכה בראשון לציון לפני כארבע שנים ומונה כיום ארבעה סניפים באזור השפלה ועכשיו גם סניף ראשון בתל אביב.

 

סושה ממוקמת בחלל קטן בן שתי קומות. בקומה התחתונה סושי בר פתוח ודלפק אכילה הצופה לרחוב, ובקומה העליונה כמה שולחנות. המיתוג של הרשת, בצבעי שחור־לבן־ורוד עם דמות נשית בסגנון המנגה היפני, ופלייליסט צוהל המתנגן בווליום הרבה יותר מדי גבוה גם בשעת צהריים, מרמז כי זו רשת מזון מהיר שמנסה לשדר דימוי עדכני וצעיר.

 

קומביציית סושי סי פוד. מקלות סורימי שמתחזים לסרטנים ועודף טריאקי שמאפיל על הכל קומביציית סושי סי פוד. מקלות סורימי שמתחזים לסרטנים ועודף טריאקי שמאפיל על הכל צילום: אוראל כהן

 

התפריט בסושה כולל מבחר גדול של רולים, עם נוכחות בולטת לחומרי גלם שאינם מהמטבח היפני, כמו גבינת שמנת ומוצרלה, והרבה מאוד חומרי גלם צלויים, מטוגנים ומבושלים בתוך הרולים עצמם, כנראה מפני שיזמי הרשת נחושים בדעתם לקסום גם לקהל שאינו חובב דגים נאים.

 

העסקית של סושה כוללת שלושה מסלולי מחיר, 60/50/40 שקל, ובכולם מקבלים שתייה קלה, מנה ראשונה (אינארי, קימצ'י, מרק מיסו, אגרול ועוד) ומנה עיקרית לבחירה מתוך מבחר של מנות סושי, נודלס ואורז.

 

התחלנו את הארוחה ברצועות כרוב לבן מתוקות מאוד, הנקראות כאן קימצ'י, אבל רחוקות מאוד מהמקור הקוריאני. ראשונה נוספת, כיסני אנארי שמולאו באורז ובפטריות בטרם טוגנו, היתה אף היא מתוקה מדי.

 

רד קארי רייס (50 שקל), מנת אורז ברוטב קארי אדום עם רצועות עוף וירקות, היתה חריפה מעבר לכל מידה הגיונית - חריפות שביטלה כל סיכוי להרגיש טעמים כלשהם, אף על פי שהמלצרית הנחמדה דירגה את חריפות המנות כקלה עד מתונה. העיקרית הנוספת היתה קומבינציית סושי סי פוד, שכללה 16 יחידות משני סוגי רולים אינסייד אאוט (60 שקל). הראשון, שנקרא בתפריט קראבסטייק והוגדר כרול של סלט סרטנים, התברר כמכיל מקלות סורימי המכונים גם דגי אלסקה, חיקוי של סרטנים, אבל בהחלט לא הדבר האמיתי. עם ספייסי מיונז, בצל ירוק, אבוקדו ומלפפון, ובציפוי טוביקו, זה היה רול חביב למי שרוצה לאכול "כאילו סרטנים", שהטוביקו הוסיף לו קראנצ'יות נעימה.

 

הרול השני, הנקרא אבירול, הכיל שרימפס טמפורה, טוביקו ובצל ירוק, ונעטף בבטטה. גם כאן הקפידו לא לתת לטעם חומרי הגלם לדבר, כשתיבלו אותו בתועפות של טריאקי.

 

המטבח היפני מקבל כאן, כמו בסושיות רבות אחרות בארץ, גרסה מתוקה מדי ושמנונית מדי, בלי זכר לניקיון הטעמים במקור. הארוחה בסושה היתה מאכזבת, ותתאים אולי למי שמחפש פתרון מהיר בשעות המאוחרות של הלילה, ופחות למי שמעוניין בסושי איכותי ועשוי כהלכה.

 

שם: סושה

ז'אנר: סושי בר

מיקום: הרצל 12 תל אביב, 1-700-55-10-20

פרטי העסקית: 40–60 שקל, ראשון־חמישי 12:00–17:00

התחככות: עובדי מתחם ממהרים

שירות: חביב ומשתדל

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני האזור

נגישות נכים: יש רק לקומה התחתונה, אין שירותי נכים

שורה תחתונה: רק אם נתקעים בלי פתרון אחר בשעת לילה מאוחרת

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x