$
אוכל

יצא סיפור: אנשי עסקים מספרים על אהבתם ליין אדום

אודי פרידן אומר ש"יין הוא כמו רומן מסעיר עם אשה", צבי זיו הוא מעריץ מושבע של יינות ישראליים ובשביל מושיק תאומים "הצבע האדום הוא אהבת חיי - הצבע של הפועל תל אביב"

יעל ניסקי 21:5319.04.10

חמישה אנשי עסקים מספרים על התאהבותם ביין אדום:

 

אודי פרידן, מבעלי משרד הפרסום ראובני פרידן:

 

"יין הוא כמו רומן מסעיר עם אשה: יש בו התאהבות, חיזור, היכרות, לעתים אכזבה, לעתים רומן מתמשך". בין היינות האהובים עליו, שאותם הוא מחזיק במרתף מיוחד בביתו, הוא מונה את אופוס וואן, שמסוגו רכש שישה בקבוקים לפני כשמונה שנים. "ארבעה כבר שתינו, לשמחתי ולצערי גם יחד. שניים אני שומר כחלק מהאוסף שלי", אומר פרידן.

 

 

 

היין, שמיוצר ביקב אופוס וואן בקליפורניה, הוא פרי שיתוף פעולה בין שאטו מוטון רוטשילד הצרפתי לבין היינן האמריקאי רוברט מונדבי. "ביין הזה אפשר למצוא את העולם הצרפתי הישן בשילוב עם העולם האמריקאי החדש - הסקסיות והשיקיות הצרפתית עם הנוחות והפינוק האמריקאי".

 

צבי זיו, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים:

 

"יין אדום טוב לא שותים לבד, אף פעם", אומר זיו, שמחזיק עשרות בקבוקי יין אדום במקרר יין השומר עליהם שנים.

 

זיו מעריץ מושבע של היינות הישראליים, בהם היינות האדומים של יקב יתיר, שזכו ללא מעט שבחים ופרסים, וכן יין גראנד וין של יקב קסטל. "היינות הללו משתבחים עם הזמן", אומר זיו. ליינות אדומים התוודע זיו במהלך שהותו בבריטניה בשנות השמונים, בזמן שכיהן כמנהל האשראי של בנק הפועלים.

 

 

זיו. "יין טוב לא שותים אף פעם לבד" זיו. "יין טוב לא שותים אף פעם לבד" צילום: עמית שעל

 

ברונו לנדסברג, יו"ר סנו:

 

"אני מעדיף לשתות את היין של כל העם", הוא אומר. היינות האהובים על לנדסברג הם קברנה סוביניון של רקנאטי וסדרת ירדן של יקבי רמת הגולן.

 

לנדסברג. "ביין נמצאת האמת" לנדסברג. "ביין נמצאת האמת" צילום: אוראל כהן

 

 

במקביל לפריחת סנו הקים לנדסברג ב־1972 מסעדה רומנית בתל אביב, והיא נסגרה בפרוץ מלחמת יום הכיפורים. למסעדה הוא הביא את מיטב המומחים והטבחים מרומניה וייבא יינות מיוחדים. אחד היינות שהביא היה יין לבן חצי יבש שיוצר במיוחד בעבור המסעדה ואפילו הוטבע עליו שמה, פריניצה. על תפריט היין הדפיס את האמרה הלטינית In Vino Veritas - ביין נמצאת האמת.

 

אבנר קופל, יו"ר מינהלת ליגת העל בכדורסל:

 

"יין טוב הוא לאו דווקא זה שהמומחים מכתיבים אותו, אלא עניין של העדפה אישית". קופל ממליץ על מספר יינות: על מרלו של רקנאטי, על קברנה ירדן של יקבי רמת הגולן ועל יין ברולו שמקורו ממונטפולצ'יאנו בדרום טוסקנה - "הוא אמנם טיפה כבד יותר, אבל חובה לטעום אותו".

 

במרתף היינות שלו, המכיל מקרר יינות ומזגן מיוחד, הוא מחזיק קרוב ל־1,000 בקבוקי יין שאותם הוא רוכש בין השאר במכירות פומביות של יינות, בגלריות או בחנויות יין.

 

 

קופל. מחזיק קרוב ל-1,000 בקבוקי יין קופל. מחזיק קרוב ל-1,000 בקבוקי יין צילום: בועז אופנהיים

 

סיפור מעניין במיוחד שאירע לקופל התרחש במסעדה בלאס וגאס. כשלב אחרון של סגירת עסקה גדולה הוזמן קופל לארוחת שמונה מנות במסעדה יוקרתית: "עם כל מנה שהוגשה לאורחי הכבוד נפתח יין אדום אחר שהותאם על ידי השף הצרפתי. זאת היתה מלאכה לא פשוטה, אבל זה היה חלק מקוד התנהגות עסקי שהייתי צריך לקחת בו חלק", הוא אומר. "טעמנו הרבה סוגי יינות. אפשר להגיד שחלקנו יצאו מתנדנדים מהמסעדה, אבל העסקה נסגרה".

 

מושיק תאומים, מבעלי משרד הפרסום גיתם:

 

"הצבע האדום הוא אהבת חיי, הצבע של הפועל תל אביב", הוא אומר. תאומים אוהב את האדומים של יקבי רמת הגולן, בהם יינות מסדרת גמלא ומסדרת גולן, וכן יינות אדומים של יקב יתיר.

 

 

 

הוא מגדיר את עצמו "לא מומחה גדול", ומחבר יין לרגעים נעימים בחברה טובה. "אין לי אוסף של יינות. יש לי אוסף של חברים". אשתו היא שחשפה אותו ליין: "כשלמדתי בארצות הברית השתתפתי עם אשתי, שעבדה בקונסוליה באירועים שונים. טעמתי יינות, התאהבתי ולמדתי לשתות יין טוב".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x