$

הקרב על חלוקת העוגה: בסוף, זו תמיד הפוליטיקה

איך הפך בית המקדש למונופול כלכלי דורסני? כיצד הפילו מאבקים פוליטיים את סין ואפשרו לאירופאים להשתלט על העולם? למה אינטרסנטים תמיד ישתמשו בפוליטיקה כדי לשמור על מעמדם הכלכלי. כלכלה ופוליטיקה – איך זה שהן לא מצליחות להסתדר זו עם זו, אבל באותה מידה גם לא יכולות להתקיים בנפרד

משה פרל 12:3220.10.22

מרגע שבו התחלנו את המרוץ אל העושר לפני עשרת אלפים שנים, החל לו המאבק על חלוקת העוגה. לכל אורך ההיסטוריה יישפך הרבה דם במסגרת המאבק הזה – כולם רוצים את החלק הגדול, ורבים – רבים מדי - מוכנים להרוג בשביל לנצח בו.

 

 

הוא יתנהל בתרבויות שונות, בתקופות שונות ובדרכים שונות, אבל בסוף יהיו לו דפוסים דומים: לפעמים תהיה זו קבוצה אחד ששולטת על המשאבים ונהנית מהנתח הגדול של עוגת העושר. היא תעשה הכל כדי לשמר את המצב בו כל השאר הם לקוחותיה השבויים. במילה אחת אנחנו

קוראים לה: מונופול.

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

לעיתים המאבק על עוגת העושר יתנהל בין קבוצות שונות של אינטרסים. כל אחת מעשה את כל שביכולתה כדי להשתלט על נתח גדול יותר בעוגת העושר. ויש גם את המאבק בין אנשי אתמול, לבין אנשי המחר. זהו המאבק בין המסורת לבין המודרנה, בין השמרנות לבין הקדמה.

לפעמים המאבקים האלה ילבשו צורה מהוגנת ומנומסת ולעיתים הם יהיו אלימים ומכוערים עד אימה. אבל תמיד הם יפגישו את הכלכלה והפוליטיקה זו עם זו.

x