רגולטור התרופות האירופי: יש לאשר לשימוש את החיסון במנה אחת של ג'ונסון אנד ג'ונסון
הפצתו של החיסון, ששינועו ואחסונו פשוטים וזולים יחסית, צפויה לתת דחיפה למבצע החיסונים המקרטע של האיחוד האירופי; עם זאת, לפי מחקרים מדובר בחיסון פחות יעיל מאלו של המתחרות במניעת הידבקות. דנמרק הודיעה שתשעה זמנית את השימוש בחיסון של אסטרזניקה בשל "דיווחים על מקרים של קרישי דם חמורים"
רגולטור התרופות האירופי המליץ שחיסון הקורונה במנה אחת של ג'ונסון אנד ג'ונסון יאושר לשימוש באיחוד, ויהווה בכך נשק נוסף במלחמה נגד הנגיף. החיסון אמור להימסר לנציבות האירופית לשם אישורו הערב.
- ישראל הפכה למעצמת חיסונים; איך נוכל להרוויח מזה?
- "הסירוב להתחסן - תוצאה של ניהול לא נכון של המשבר הפסיכולוגי בתקופת המגיפה"
- מחקר חדש: החיסון של פייזר יעיל נגד הווריאנטים מדרום אפריקה ומברזיל
החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון דורש, כאמור, מנה אחת בלבד, וניתן לאחסנו במקררים סטנדרטיים בטמפרטורות של 2-8 מעלות צלזיוס, מה שהופך את שינועו ואחסונו לקלים וזולים יותר. ברגע שתחל הפצת החיסון, הדבר ייתן דחיפה למבצע החיסונים המקרטע של האיחוד האירופי. החיסונים בשתי מנות שפותחו על ידי פייזר-ביונטק, מודרנה ואסטרזניקה, כבר קיבלו את אישור הרגולטור.
למרות שקל יותר לשנעו, החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון נמצא כפחות יעיל מאלו של המתחרות במניעת הידבקות. יחד עם זאת, מידע שנאסף מראה שהוא מציע רמות סבירות של הגנה: מידע ממחקר קליני שנערך בארה"ב מראה שהחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון יעיל ב-72% בהגנה מפני מחלה בינונית עד קשה (זאת בעוד שיעילותו הממוצעת בכלל המחקרים שנעשו בעולם עומדת על 66% בלבד) - לעומת 95% בממוצע בחיסוני פייזר ומודרנה.
דנמרק הודיעה היום שתשעה זמנית את השימוש בחיסון הקורונה של אסטרזניקה ואוניברסיטת אוקספורד. רשות הבריאות הדנית אמרה שתעשה זאת כאמצעי זהירות "לאחר שהתקבלו דיווחים על מקרים של קרישי דם חמורים אצל אנשים שחוסנו בחיסון של אסטרזנקה". בעקבות הדיווחים פתחה סוכנות הבריאות האירופית בחקירה לגבי החיסון של החברה. באחד הדיווחים אף מצוין מקרה מוות שאירע בדנמרק. לפי הרשות, "לא ניתן עדיין לקבוע האם יש קשר ישיר בין החיסון למקרים שדווחו".