חשש בסין: "יותר מדי תמריצים בארה"ב עלולים לגרום לאינפלציה מיובאת"
הסינים חוששים שחבילת התמריצים הענקית בארה"ב תגרום לזינוק באינפלציה ולפיחות בדולר. התוצאה האפשרית: "אינפלציה מיובאת" שתגרום לעליות מחירים בסין ולירידת שווי עתודות המט"ח. שר האוצר הסיני לשעבר: "עומדים בפני אתגרים שלא היו כבר מאה שנים"
ארה"ב מתכוונת להזרים טריליוני דולרים לכלכלה לנוכח השלכות מגפת הקורונה, אך כלכלנים מזהירים כי עלולה להיות לכך השפעה שלילית על סין, כולל הסיכון של "אינפלציה מיובאת".
- תרגיל פוליטי: הרפובליקאים מעכבים את אישור חבילת התמריצים שיזם הנשיא ביידן
- לאחר שאיים להטיל וטו: טראמפ חתם על חבילת התמריצים למשק האמריקאי
- חבילת התמריצים האמריקאית: חברות התעופה נדרשו להחזיר עובדים מחל"ת
הקונגרס האמריקאי צפוי להצביע בקרוב על חבילת תמריצים בגובה 1.9 טריליון דולר, אך המתנגדים טוענים כי התכנית תוביל לזינוק באינפלציה ותעלה את רמות החוב שעלו גם כך לאחר תכנית התמריצים בגובה 2 טריליון דולר מהשנה שעברה.
בסין הכלכלנים חוששים מסיכונים לצמיחה בעוד המדינה מנסה להתאושש לגמרי מהשלכות המגפה. "הנפקות האג"ח הממשלתיות בארה"ב וההתרחבות המהירה של המאזן של הפדרל רזרב העלו את הסיכון לזליגה מהמדיניות המאקרו כלכלית של ארה"ב", כתב שר האוצר הסיני לשעבר לו ג'יוואי במאמר שפורסם בכתב העת הממשלתי "מחקר במימון ציבורי".
לדבריו, ההשפעות של המדיניות של מדינות גדולות יפגעו כלכלית ופיננסית במדינות המתפתחות. "אנחנו עומדים בפני אתגרים גדולים שלא נחוו כבר מאה שנים", כתב.
גם הכלכלנים שן ג'יאנגואנג וזהאנג מניגמינג מ-JD Digits טוענים כי המדיניות המוניטארית הסינית צריכה לקחת בחשבון סיכונים חיצוניים כמו הפוטנציאל של "אינפלציה מיובאת" והפיחות המתמשך בדולר כתוצאה מהתמריצים בארה"ב. הירידה הזו בדולר תשפיע על עתודות המט"ח של סין, כך שהמאמצים להגביר את השימוש הבינלאומי ביואן הופכים לדבריהם להיות חשובים יותר.
בנוגע לחששות האינפלציה, האנליסטים עוקבים אחר העלייה במחירים של סחורות רבות, שסין היא הצרכנית הגדולה בעולם שלהן. כך למשל, בחודש שעבר עלו מחירי הנחושת לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2011. עליות המחירים הללו יובילו להעלאת מחירי הייצור בסין.
עם זאת, האנליסט מא יאן מעריך כי ההשפעה של האינפלציה המיובאת תהיה פחות חמורה מכפי שחושבים. הוא עצמו מודאג יותר מהאופן בו תצליח סין להשתלט על בועת הדיור ועוקב אחר סיכוני האשראי והנזילות של חברות הנדל"ן.