$
כלכלה ומדיניות

עקפה את ארה"ב: סין היא שותפת הסחר המרכזית של האיחוד האירופי

נפח הסחר בין סין למדינות האיחוד הגיע אשתקד ל-711 מיליארד דולר, לעומת 672 מיליארד דולר בין ארה"ב לאיחוד. זאת לאחר שהיצוא של האיחוד האירופי לסין עלה ב-2.2% בשנה שעברה, והיבוא עלה ב-5.6%. היצוא לארה"ב, לעומת זאת, ירד ב-8.2% והיבוא ירד ב-13.2%

חדשות חוץ 18:5616.02.21

סין עקפה בשנה שעברה את ארה"ב כשותפת הסחר הגדולה ביותר של האיחוד האירופי, לאחר שנפח הסחר בין השתיים הגיע ל-586 מיליארד יורו (711 מיליארד דולר), לעומת 555 מיליארד יורו (672 מיליארד דולר) בין ארה"ב והאיחוד, כך מסרה סוכנות הסטטיסטיקה של האיחוד - יורוסטאט. היצוא של האיחוד האירופי לסין עלה ב-2.2% בשנה שעברה, והיבוא עלה ב-5.6%. היצוא לארה"ב, לעומת זאת, ירד ב-8.2% והיבוא ירד ב-13.2%.

 

 

המספרים האחרונים, שפורסמו אתמול ע"י יורוסטאט, מראים שלסין יש כעת תפקיד גדול אף יותר בקביעת ביצועי כלכלות האיחוד. "הסיבה לכך היא בפירוש העובדה שסין ואסיה הן האזורים היחידים שעוברים התאוששות בצורת V, "כך אמר כלכלן בנק ING קרסטן בז'סקי היום.

 

דגלי מדינות האיחוד האירופי דגלי מדינות האיחוד האירופי צילום: בלומברג

 

 

סין, שבה דווח לראשונה על נגיף הקורונה, לא הטילה מגבלות תנועה חמורות בפעם השנייה, כפי שקרה בארצות אירופיות רבות. כתוצאה מכך הכלכלה הסינית הפגינה ביצועים קרובים מעט יותר לרמתם לפני מגפת הקורונה לעומת חלקים אחרים של העולם, שבהם המגבלות עדיין משפיעות מאוד על הפעילות. סין צפויה לרשום את קצב הצמיחה השני בגובהו בעולם ב-2021, כך על פי תחזיות של קרן המטבע העולמית.

 

"במבט קדימה, החשיבות שיש לסין על הסחר האירופי מהווה גם מקור לדילמה, ואירופה תצטרך לקבל החלטות קשות", בין המסחר עם סין, ומתן סיוע לארה"ב בחזית הטכנולוגית, כך אמר בז'סקי. ארה"ב והאיחוד התעמתו עם בייג'ינג בנוגע להעברת טכנולוגיה ורשתות ה-5G, עקב הדרישה של ממשלת סין מחברות טכנולוגיה לשתף איתה מידע בתמורה לגישה לשוק הסיני. בנוסף הביעו וושינגטון ובריסל חששות בנוגע להפרת זכויות אדם בסין.

x