$
קורונה

מחקר: הקורונה פגעה בהכנסות של 80% מהתושבים במדינות מתפתחות

מחקר רחב שנערך על פני שלוש יבשות וסקר 30 אלף משקי בית עקב אחר העלייה "חסרת התקדים" בעוני העולמי בשנת 2020. מחבריו קוראים לספק סיוע כלכלי לתושבי מדינות מתפתחות שהכנסתם נפגעה קשה בשל המגפה: "סיוע כלכלי הוא חלק מהמאבק בנגיף"

חדשות חוץ 22:2005.02.21

יותר מ-80% מהאנשים בכמה מהמדינות המתפתחות ראו את ההכנסה שלהם מצטמקת בשל מגפת הקורונה - כך מצאו כלכלנים, שמזהירים שהעלייה בעוני עלולה להקשות יותר על מדינות במאבקן למניעת הידבקויות, במיוחד כאשר נדרשות עוד שנים ארוכות לחיסון המוני של האוכלוסייה. כך מדווח הגרדיאן.

 

"סיוע כלכלי הוא חלק מהמאבק בנגיף", אמרה מחברת המחקר שאנה וורן (Shana Warren) לקרן תומסון רויטרס. "אם אתה מעוניין שאנשים יישארו בבית כדי לבלום את התפשטות הנגיף בעוד שהם מחכים לחיסון, אתה צריך לספק להם תמיכה כלכלית לשם כך".

 

לפי המחקר שנערך בשלוש יבשות, ללא סיוע כספי, אנשים עשויים להסתכן בהפצת הנגיף ובהידבקות אם יצטרכו לעבוד. המחקר, שסקר 30 אלף משקי בית, הוא מהגדולים מסוגו, ועוקב אחר העלייה "חסרת התקדים" בעוני העולמי בשנת 2020. הוא בוצע על ידי 18 ארגונים, ביניהם אוניברסיטאות ליגת הקיסוס, האוניברסיטאות האירופיות והבנק העולמי.

 

גאנה גאנה צילום: בלומברג

המחקר נערך על רקע החשש הגובר שכמה מדינות עניות לא יצליחו לספק לאזרחיהן חיסונים עד שנת 2024, בעוד האו"ם הזהיר שהמגפה עלולה לדחוק מיליארד אנשים לעוני קיצוני עד 2030.

 

לפי ממצאי המחקר, בקולומביה למשל, 87% מהמשיבים דיווחו על ירידה בהכנסה. בגאנה השיעור עמד על 84% וברואנדה על 81%. כמו כן, כמעט תשעה מתוך עשרה משקי בית בסיירה לאון השיבו כי חתכו בארוחות בשל המגפה. בבנגלדש, חוסר הביטחון התזונתי באפריל 2020 הכפיל את עצמו פי 3 לעומת שנים קודמות.

 

הדוח ממליץ להעניק עזרה בצורה של העברות כספים באמצעות טלפונים ניידים, סבסוד במים ובחשמל וביטול קנסות בגין חשבונות שלא שולמו.

x