ארגון הבריאות העולמי: לאור המחסור בחיסוני פייזר - ניתן לרווח בין המנות עד 6 שבועות
בשל המחסור הסתמן בחיסוני פייזר קובעים מומחי ארגון הבריאות העולמי כי ניתן להגדיל את המרווח בין שתי מנות החיסון מ-21 ימים עד ל-6 שבועות. בפייזר כבר הזהירו כי אין עדות מחקרית שתגבה החלטות על דחיית מועדי המנות
- פייזר: אין ראיות שההגנה מהזריקה הראשונה נמשכת יותר מ-21 יום
- יצרניות החיסונים במירוץ להשגת ננו־חלקיקים שומניים ומולקולות DNA
- ההצעה השנויה במחלוקת של גרוטו: מנת חיסון אחת בלבד
החברה המפתחת בשילוב חברת BioNtech השותפה, קבעו כי המרווח בין החיסונים צריך לעמוד על 21 ימים. עם זאת, בשל הדרישה הגוברת למנות חיסון, והמחסור הכלל עולמי בתרכיבים, הובילו לאחרונה לשורת המלצות ברחבי העולם, תחילה בבריטניה ואחר כך בצרפת, לרווח את המנות, לחסן במנה אחת, או אפילו לשלב בין חיסונים מתוצרים שונים, אף שההמלצות כלל לא נבדקו מחקרית.
כעת ועדת הייעוץ לחיסונים של ארגון הבריאות העולמי, פרסמה את המלצה חדשה, לפיה מרווח של 21 עד 28 ימים בין מנה אחת לשנייה הוא מומלץ. אולם לאור העובדה שמספר מדינות שוקלות לחסן כעת במנה אחת בלבד בשל המחסור בחיסונים, קובעים מומחי ארגון הבריאות העולמי כי ניתן להאריך את המרווח בין המנות מ-21 ימים עד ל-42 ימים (6 שבועות).
המומחים קובעים עוד כי ייתכן ובעתיד ניתן יהיה לרווח עוד יותר את הזמן בין מנה למנה, עד שחברות החיסון ייצרו מספיק תרכיבים. בארגון הוסיפו עוד כי הם אינם ממליצים לחסן מטיילים בחיסוני הקורונה, אלא אם הם נמצאים בקבוצות סיכון.
המומחים קובעים עוד, כי הסיכון להדבקה חוזרת בתוך 6 חודשים מההחלמה אצל אלה שנדבקו בנגיף הקורונה, הוא נדיר מאוד ולפיכך אלה אינם זקוקים לחיסון בשלב זה, לפחות לא בחצי השנה מההדבקה. המומחים הוסיפו עוד כי אין הוכחה לכך ששילוב של חיסונים שונים מעניק הגנה, וכי אין עדיין הוכחה לכך שאנשים מחוסנים אינם מדביקים אחרים.
בישראל בינתיים ממשיכה הצלחת מבצע החיסונים: עד כה חוסנו קרוב למיליון ו-800 אלף איש. ביום ראשון יתווספו צוותי הוראת החינוך המיוחד שממשיכים בהוראה גם במהלך ימי הסגר, ועם הגעת משלוח המנות הנוספות של פייזר בימים הקרובים, יתווספו לקבוצות הסיכון ולצוותי החירום שחוסנו עד כה – גם מורים, לאחריהם יאושר החיסון לקבוצות נוספות.