דיווח שוטף
הקורונה באירופה: 964 מתו בבריטניה ביממה, 555 באיטליה
סין: מקרה ראשון של מוטציית הקורונה הבריטית; בריטניה דוחה מועד המנה השנייה בחיסון של פייזר; מרקל: "2020 - הקשה בכל 15 שנות כהונתי"; ביקורת קשה בצרפת נגד הממשלה: פחות מ-100 איש חוסנו בשלושת הימים הראשונים
נגיף הקורונה - תמונת מצב מהארץ ומהעולם
19:30 - הקורונה באירופה: 964 מתו בבריטניה ביממה, 555 באיטליה
הרשויות בבריטניה דיווחו כי 55,892 בני אדם אובחנו כנדבקים בקורונה ביממה האחרונה, ו-964 מתו כתוצאה מסיבוכי הנגיף. 2,488,780 בני אדם בממלכה נדבקו בקורונה מפרוץ המגפה, מהם 73,512 מתו. באיטליה, משרד הבריאות עדכן כי 23,477 בני אדם אובחנו כנדבקים בנגיף ו-555 מתו כתוצאה מסיבוכיו ביממה האחרונה. עד כה, 2,107,166 בני אדם בארץ המגף נדבקו בקורונה, מהם 74,159 מתו.
18:30 - בריטניה דוחה מועד המנה השנייה בחיסון של פייזר; החברה מזהירה: "היעילות לא נבחנה"
שירות הבריאות הלאומי של בריטניה (NHS) הוציא הוראה לבתי החולים במדינה שמחלקים את החיסון של פייזר וביונטק, לדחות את מועד החיסון השני - משלושה שבועות לאחר מתן הראשון, ל-12 שבועות – פער זמנים שבפייזר בדקו רק על מספר קטן מהמשתתפים בניסוי שלהם.
עם זאת, בפייזר אומרים שבטיחות ויעילות החיסון שלה לא נבדקו בטווח זמנים שכזה
16:10 - סין: מקרה ראשון של מוטציית הקורונה הבריטית
הרשויות בסין דיווחו כי אובחן מקרה ראשון במדינה של מוטציית נגיף הקורונה, שהתגלתה לראשונה בבריטניה לפני כשבועיים. המוטציה אובחנה אצל סטודנטית בת 23 שחזרה לסין מבריטניה.
בתוך כך, רשויות הבריאות בסין אישרו לשימוש חיסון נגד קורונה שפיתחה חברת התרופות הממשלתית סינופארם. במסיבת עיתונאים שהתקיימה בבייג'ינג הודיעו נציגי כוח המשימה שהוקם למלחמה בקורונה כי תוצאות הניסוי היו גבוהות מדרישות ארגון הבריאות העולמי (WHO) ויעזרו לבסס חסינות בסין. לפי ההודעה, אנשים בקבוצות סיכון יקבלו את החיסון ראשונים. כמיליון אנשים בקבוצות מפתח כבר קיבלו את החיסון של סינופארם לאחר שקיבל קודם לכן אישור חירום.
12:00 - ביקורת קשה בצרפת נגד הממשלה: פחות מ-100 איש חוסנו בשלושת הימים הראשונים
ממשלת צרפת סופגת ביקורת קשה על הקצב האיטי של חלוקת החיסונים. בהתאם לשאר מדינות האיחוד האירופי, צרפת החלה במתן החיסונים ביום ראשון של חברת פייזר וביונטק. אולם בשלושת הימים הראשונים של המבצע חוסנו כ-100 אנשים, זאת לעומת 42 אלף בגרמניה, כאשר בשלב הראשון ניתנו החיסונים לקשישים בבתי אבות. ביום הרביעי חוסנו כ-140 איש.
"האסטרטגיה של ממשלת צרפת אינה מתאימה לסיטואציה כל כך מסוכנת", האשים אקסל קאהן, רופא בכיר במדינה שעומד בראש הליגה הלאומית נגד סרטן. עוד הוסיף כי הממשלה צריכה להתמקד בשכנוע סרבני החיסונים. סקר שערכה חברת איפסוס ביחד עם הפורום הכלכלי העולמי מצא ש-40% מהצרפתים מעוניינים להתחסן, זאת לעומת 77% בבריטניה ו-69% בארה"ב.
בהתאם, שר הבריאות אוליבייה וראן הסביר כי הקצב האיטי נובע מהתמקדות בשכנוע אנשים ביתרונות החיסון. "לוקח קצת זמן להתניע", הוסיף וציין כי להערכתו הפערים מול שאר המדינות יתקזזו עד סוף ינואר. "אנחנו לא מתכוננים לספרינט של 100 מטר אלא למרתון", הדגיש.
במקביל, שר הפנים ציין כי שוטרים יאכפו את העוצר הלילי החל בין השעות שמונה בערב ושש בבוקר כחלק ממה שהוא כינה "מלחמה נגד התקהלויות ציבוריות לא מורשות והתופעה של אלימות עירונית". "החיסון אינו חובה", כתב נשיא צרפת עמנואל מקרון בסדרת ציוצים ביום ראשון. "תנו אמון במדענים וברופאים".
10:00 - למרות החרפת ההגבלות: שר החינוך הבריטי אמר כי "בתי הספר מוכנים להיפתח ב-11 בינואר"
בעוד רה"מ בריטניה בוריס ג'ונסון הורה אתמול להטיל הגבלות קשות על עוד מיליוני תושבים באנגליה, בעקבות התפשטות המוטציה של נגיף הקורונה, אמר היום שר החינוך הבריטי גאווין וויליאמסון, כי הוא בטוח שבתי הספר באנגליה יהיו מוכנים לפתיחתם מחדש ב-11 בינואר. "אין שום סיבה שבתי הספר לא יהיו מוכנים", הדגיש.
לדבריו, הוקצו לבתי הספר 78 מיליון פאונד נוספים לרכישת ציוד מגן אישי וסיוע מהצבא יעזור להקים תוכניות לבדיקות המוניות.
9:00 - יפן: לראשונה מפרוץ המגפה - יותר מ-1,000 נדבקים ביממה אובחנו בטוקיו
מספר הנדבקים החדשים בקורונה בטוקיו טיפס היום לשיא של מעל 1,300 אנשים ומתגבר החשש ליציאת המגפה משליטה. ראש ממשלת יפן יושיהידה סוגה קרא לתושבים לחגוג את הסילבסטר בצניעות ולהימנע ממפגשים לא חיוניים. בשל העלייה בתחלואה והגילוי של המוטציה הבריטית, החלו לאסור מיום שני על כניסת זרים למדינה.
מפרוץ המגפה אובחנו ביפן 226,596 נדבקים מאומתים לנגיף, וכתוצאה מסיבוכיו מתו 3,349 בני אדם.
9:00 - מרקל: "שנת 2020 - הקשה בכל 15 שנות כהונתי"
הרשויות בגרמניה עדכנו כי 964 חולים מתו כתוצאה מסיבוכי נגיף הקורונה ביממה האחרונה. מדובר מספר נמוך מעט מהיממה שלפני, שבה מניין המתים חצה את רף האלף. עד כה מתו 33,071 בני אדם כתוצאה מסיבוכיו.
כמו כן, 32,552 נדבקים מאומתים לנגיף אובחנו ביממה החולפת, ובסך הכול מפרוץ המגפה יותר מ-1.7 מיליון בני אדם אובחנו חיוביים לנגיף במדינה.
מוקדם יותר היום אמרה קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, בנאומה לעם הגרמני לרגל שנת 2021 כי "שנת 2020 הייתה ללא ספק הקשה ביותר בכל 15 שנות כהונתי, אך תחילת החיסונים הופכת את 2021 לשנה של תקווה".
מרקל, שזו תהיה שנתה האחרונה בתפקיד, תקפה את מכחישי המגפה: "כשאנשים חסרי תקווה מכחישים את הנגיף, אפשר רק לדמיין מה זה עושה לאלה שאיבדו את יקיריהם או שנאלצו להיאבק בהשלכות המחלה. תיאוריות קונספירציה אינן רק שקריות ומסוכנות, אלא גם ציניות ואכזריות. אני אתחסן כשיגיע תורי".