התביעה בשוויץ: משפטו של בני שטיינמץ, שנאשם במתן שוחד בגינאה, ייפתח בינואר בז'נבה
איש העסקים הישראלי מואשם במתן שוחד לפקידי ציבור וזיוף מסמכים בניסיון לזכות בזכויות כרייה בגינאה שבמערב אפריקה. עורך דינו: "שטיינמץ יתייצב בביהמ"ש, הוא דוחה את כל האישומים נגדו"
משפטו של איש העסקים הישראלי בני שטיינמץ ייפתח בחודש הבא בז'נבה, שוויץ, באשמת שחיתות בקשר לעסקאות כרייה בגינאה, כך מסרו אתמול אמרו התובעים השוויצרים לפי דיווח ברויטרס.
- בני שטיינמץ יועמד לדין בשוויץ על עבירות שחיתות ושוחד
- שטיינמץ נדרש לשלם פיצוי של 1.3 מיליארד דולר לואלה הברזילאית
- חיקור דין בארה"ב וברומניה בפרשות השוחד של בני שטיינמץ
התביעה בז'נבה הגישה כתב האישום נגד שטיינמץ באוגוסט אשתקד על מתן שוחד לפקידי ציבור וזיוף מסמכים בניסיון לזכות בזכויות כרייה במדינה המערב אפריקאית. המשפט היה אמור להתחיל בחודש מרץ השנה, אך מגפת קורונה דחתה את פתיחתו. עורך דינו של שטיינמץ, מארק בוננט, אמר שהמשפט יתקיים בין 11 ל-22 בינואר, ושלקוחו, "שדוחה את כל האישומים נגדו, יהיה שם".
התביעה השוויצרית מאשימה את שטיינמץ ושניים משותפיו בתשלום שוחד למאמדו טורה, אשתו של נשיא גינאה לשעבר לנסנה קונטה, בניסיון לזכות בזכויות כרייה במחוז סימנדו שבדרום-מזרח גינאה. על פי ההערכות, במחוז הזה נמצא מרבץ הברזל הגדול בעולם.
שטיינמץ דחה בעבר את ההאשמות נגדו ואמר שהן חסרות בסיס ומהוות ניסיון של יריבים פוליטיים של הנשיא במטרה להכתים את שמו. התובעים טוענים שכ-10 מיליון דולר שולמו כשוחד, חלקם דרך חשבונות בנקים שווייצריים, וששטיינמץ השיג את זכויות הכרייה מעט לפני מותו של הנשיא קונטה ב-2008.
עו"ד בוננט התעקש, עם זאת, שלקוחו "מעולם לא שילם אגורה לגברת מאמדו טורה". הוא אמר שחיוני שהיא ועדי מפתח נוספים יעידו במשפט, ושאם לא יעשו זאת, הוא מתכוון לדרוש את דחייתו. לדבריו, יש גם סימני שאלה סביב הטיפול בתיק על ידי קלאודיו מסקוטו, התובע שהיה אמון בתחילה על החקירה, שהחלה ב-2013.
ב-2013 פתח נשיא גינאה אלפא קונדה בחקירה לגבי רישיונות הכרייה שהוענקו תחת קודמו, ובהמשך שלל מתאגיד VBG - שבו נכללה חברת BSGR, חברתו של שטיינמץ - את רישיונו.
שטיינמץ עמד בפני בעיות משפטיות בכמה מדינות בעקבות עסקת הכרייה, כולל כמה מעצרים קצרים בישראל בחשד להלבנת כספים, הונאה, זיוף ושיבוש הלכי חקירה.