"תוצאות חיוביות" לניסוי בחיסון הקורונה של ארקטורוס; ישראל במו"מ לרכישתו
לפי החברה האמריקאית, החיסון שהיא מפתחת עם מדענים בסינגפור, רשם תוצאות ראשוניות חיוביות בניסוי; בדומה לניסויים של מודרנה ופייזר, גם הוא עושה שימוש בשיטת ה-mRNA; עשוי להיות זמין כבר בראשית 2021; לפי CNBC, ההסכם עם ישראל הוא בהיקף של עד 275 מיליון דולר
- אסטרזניקה: נערוך ניסוי נוסף בחיסון לקורונה - בעקבות הבעיות שהתגלו
- "נובולוג היחידה בארץ שערוכה להפיץ חיסון לקורונה"
- מדוע דווקא החיסון של אסטרזניקה עשוי לשנות את התמונה במיגור הקורונה
"אחד היתרונות הייחודיים של החיסון הזה הוא שהוא ניתן במינון נמוך, שלפי ההערכות יעמוד על 7.5 מיקרוגרם - מינון קטן בהרבה מהחיסונים הפוטנציאליים האחרים", מסר ג'וזף פיין, נשיא ומנכ"ל החברה, בריאיון שקיים ל-CNBC לפני שבועיים. הוא הדגיש כי בשל כך ניתן יהיה לייצר יותר מנות, והדבר יעזור לחסוך זמן וכסף.
לפי ההצהרה שפרסמה החברה, החיסון עשוי כבר להיות מסופק בתחילת 2021.
החיסון של ארקטורוס משתמש בבטכנולוגית mRNA – גישה חדשה לפיתוח חיסונים שאמורה לעורר תגובה במערכת החיסון כדי להילחם בנגיף. בגישה זו משתמשים גם המועמדים המובילים לפיתוח חיסון – פייזר ומודרנה.
ניתן לקבל את החיסון של ארקטורוס כמנה בודדת או במספר מנות, זאת בעוד שהחיסונים של פייזר ומודרנה מחייבים שתי מנות. "אנחנו מאמינים שהחיסון שאנחנו מפתחים יכול להוות תרומה חשובה להשתלטות העולמית על הקורונה", הוסיף סטיב יוז, מנהל הפיתוח הראשי בחברה. "בשבועות הקרובים אנחנו מעריכים כי נשלים את הדיונים מול הרגולטורים ואנחנו עובדים מתוך דחיפות לקדם את החיסון לשלבים המתקדמים של הניסוי".
החברה קיבלה את האישור לבצע ניסוי בבני אדם ביולי האחרון. בניסוי משתתפים 106 אנשים בגילאים 21-80. נכון ל-9 בנובמבר, 78 מהמשתתפים קיבלו זריקה אחת לפחות, ו-28 המשתתפים הנותרים קיבלו תרופת דמה. לפי הודעת החברה, לא תועדו תופעות לוואי חמורות עד כה בניסוי. מבין 78 המשתתפים שקיבלו את החיסון, 77 הפגינו תוצאות חיוביות, כך שהניסוי צפוי להתחיל בקרוב בשלב השלישי.
מועצת הפיתוח הכלכלי של סינגפור (EDB) התחייבה להשקיע 220 מיליון דולר בפיתוח החיסון. ההשקעה הזו כוללת גם 45 מיליון דולר לתהליך הייצור ו-175 מיליון דולר בהזמנה מראש של מנות החיסון.
לפי הדיווח ב-CNBC, מדינות נוספות מנהלות מגעים עם החברה, ביניהן ישראל - על הסכם רכישה של עד 275 מיליון דולר. המשלוחים צפויים להתחיל ברבעון הראשון של 2021. ישראל כבר חתמה על הבנות לרכישת החיסונים של מודרנה ופייזר, וכן של אסטרזניקה. ההסכם עם אסטרזניקה הוא לכ-10 מיליון מנות.
"אופק הייצור שלנו נראה מבטיח ביותר, אנחנו במצב מעולה", הוסיף פיין, "אני בהחלט מעודד גם חברות אחרות שעוסקות בשיטת mRNA. אני רוצה שהן יצליחו, שלא רק יעזרו אלא גם יקדמו את המדע עם הטכנולוגיה המתקדמת הזו לחיסונים".