מצרים נאבקת בקורונה: הריבית נחתכה ב-0.5% ל-8.25%
מדובר בהורדת ריבית שנייה ברציפות במדינה הערבית, שמנסה להעניק דחיפה לעסקים המקומיים ולפצות על הירידה בהשקעות ובייצוא; ועדיין, שיעור הריבית במצרים הוא מהגבוהים בעולם
- אלון מאסק ומצרים מציגים: המאבק על הפירמידות
- בישראל ויתרו, במצרים לא: מפעל רכב חשמלי יוקם סמוך לקהיר
- יצוא הגז למצרים יידחה, הכנסות תמר ייחתכו בעד 18%
הבנק המרכזי במדינה הוריד את הריבית ב-0.5% ל-8.25%, כך על פי הצהרה שפרסמה ועדת המדיניות המוניטארית. ההורדה הייתה בהתאם לתחזיות האנליסטים. הריבית על ההלוואות הורדה בשיעור דומה ועומדת על 9.25%.
לפי הודעת הבנק המרכזי, על אף שהצריכה התאוששה ברבעון השני של השנה "הדבר לא הספיק כדי לפצות על הירידות בהשקעות ובייצוא". בבנק הגדירו את המהלך כניסיון להעניק "תמיכה הולמת לפעילות הכלכלית".
הורדת הריבית הנוכחית מצטרפת להורדה קודמת מוקדם יותר השנה, ואמורה לסייע להפחית את עלויות המימון של הגירעון התקציבי של מצרים ולתמרץ התאוששות יציבה בסקטור הפרטי. באוקטובר טיפסה הפעילות הכלכלית לשיא של שש שנים, אך החשש מקיצוצי משרות נוספים והגבלות חדשות בשל הקורונה ממשיך להשפיע לשלילה על הכלכלה.
"הורדת הדירוג מאשרת כי הבנק המרכזי מתמקד בהשקעות פרטיות, החייאת הצריכה והפחתת הלחץ מהתקציב הפיסקאלי", הגיבה רדוואה אל סוויפי, ראש חטיבת המחקר בחברת פרעה הולדינגס בקהיר.
עם זאת, גם לאחר הורדת הדירוג הזו שיעור הריבית במצרים נחשב אחד הגבוהים בעולם – דירוג שעוזר למשוך משקיעים למדינה. אחזקות זרות באג"ח מקומיות זינק ל-21.7 מיליארד דולר בסוף אוקטובר. "ההיקף והקצב של ההקלה הכמותית היו הדרגתיים ביותר כדי לשמור על ההתעניינות הזרה באג"ח מקומיות לנוכח דינמיקת הצמיחה התנודתית בעולם", הוסיף.
האינפלציה עלתה באוקטובר בשיעור הגבוה ביותר מזה ארבעה חודשים - ב-0.7% ל-4.5% - אך היא נותרה מתחת ליעד של 9% שהציב הבנק המרכזי.