הרווח של האמירויות בעקבות ההסכם: נשק מתקדם מארה"ב
ההסכם המסתמן עם ישראל לכינון יחסים דיפלומטיים יקל על האמריקאים לספק למדינת איחוד האמירויות כלי נשק מתקדמים; אחד מהם עשוי להיות מטוס ה-F35 שאספקתו נמנעה עד כה מתוך רצון לשמור על היתרון האיכותי של ישראל
כינון היחסים הרשמיים בין ישראל לאיחוד האמירויות, עליהם הוכרז שלשום (ה') עשוי לסלול את הדרך לעוד עסקאות נשק אמריקאי למדינה במפרץ הפרסי, כך אומרים מומחים.
- "חברות התעופה של איחוד האמירויות יהיו הנהנות העיקריות מהסכם השלום עם ישראל"
- נתניהו: "החלטנו על כינון שלום רשמי ומלא עם איחוד האמירויות"
- כינון היחסים עם האמירויות: הזדמנויות עסקיות ופוטנציאל מסחרי גדול
ההסכם המתגבש בין המדינות תחת חסותו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הופך את איחוד האמירויות למדינה השלישית אחרי מצרים וירדן שמכוננות הסכם שכזה עם ישראל, אשר נהנית לגישה מיוחדת לכלי נשק אמריקאים. בראיון ברדיו הציבורי של ארה"ב אתמול אמר שגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן ש"ככל שמדינת האמירויות תתקרב יותר לישראל, תהיה שותפה שלה, ותהפוך לבת ברית אזורית של ארה"ב, אני חושב שהדבר ישנה את הערכת האיום מצדה וזה יכול להיטיב איתה" בכל הקשור לעסקאות נשק עתידיות.
ארה"ב ערבה לכך שישראל תקבל כלי נשק יותר מתקדמים מאשר אלה שהיא מספקת למדינות ערב, ומעניקה לה מה שמכונה "יתרון צבאי איכותי" על פני שכנותיה. אחת הדוגמאות לכך היא מטוס ה-F35 מתוצרת לוקהיד מרטין שישראל כבר משתמשת בו באופן מבצעי, אך איחוד האמירויות לא יכולה לרכוש אותו נכון להיום. דייויד מקובסקי, מנהל פרויקט יחסי ישראל -רב במכון וושינגטון למזרח הקרוב, אמר לרויטרס שההסכם "הוא ניצחון עבור האמירויות, שללא ספק יוכלו כעת לקבל גישה לכלי נשק שלא יכלה להשיג עד כה עקב מגבלות ה'יתרון הצבאי האיכותי', שנבעו מהחשש שטכנולוגיות מתקדמות ישמשו נגד ישראל".
כיום מטוס הקרב המתקדם ביותר של חיל האוויר של האמירויות הוא ה-F-16E האמריקאי, וכן מיראז' 2000 מתוצרת צרפת. במאי אישרה מחלקת המדינה של ארה"ב מכירה אפשרית של עד 4,569 רכבים ממוגנים (MRAP) משומשים לאיחוד האמירויות תמורת 556 מיליון דולר.
מחוקקים אמריקאים ניסו להשתמש בעסקאות נשק כתמריץ למדינות כמו סעודיה ואיחוד האמירויות לקדם נושאי זכויות אדם ולהימנע ככל שניתן מפגיעה באזרחים בתקיפות שהן מבצעות נגד המורדים החותים, המגובים ע"י איראן, בתימן.