$
כלכלה ומדיניות

ממשל טראמפ התחרט: סטודנטים זרים שילמדו באופן מקוון לא ייאלצו לעזוב את ארה"ב

רק לפני שבוע הודיעו רשויות ההגירה בארה"ב כי סטודנטים זרים יידרשו לעזוב את המדינה או לעבור לאוניברסיטה אחרת, אם המוסד בו הם לומדים יציע רק שיעורים מקוונים; כעת, על רקע תביעות וביקורת ציבורית - ממשל טראמפ חזר בו מההחלטה

שירות כלכליסט 23:0114.07.20

ארה"ב חזרה בה, ולא תאלץ סטודנטים זרים לעזוב את המדינה אם הלימודים במוסדות שלהם ייערכו באופן מקוון בגלל הקורונה.

 

לפני כשבוע פרסמו רשויות ההגירה בארה"ב הנחיות שלפיהן סטודנטים זרים  יידרשו לעזוב את המדינה או לעבור לאוניברסיטה אחרת, אם המוסד בו הם לומדים יציע בסמסטר הקרוב רק שיעורים מקוונים.

 

ההנחיות פורסמו באותו היום שבו מספר אוניברסיטאות, בהן הרווארד, הכריזו כי יציעו בסמסטר הבא רק קורסים מרחוק.

 

באוניברסיטאות - כמו גם בתעשיית ההייטק - מתחו ביקורת חריפה על המהלך, וטענו כי אינו חוקי. כמו כן, בעקבות ההנחיות, הוגשו תביעות נגד אוניברסיטאות.

 

לפי ההערכות, ההנחיות נועדו להפעיל לחץ על האוניברסיטאות להיפתח מחדש למרות מגיפת הקורונה. 

 

מי שלוחץ על פתיחת האוניברסיטאות - כמו גם בתי הספר - הוא הנשיא דונלד טראמפ, שמעוניין לחזור לחיים נורמליים מוקדם ככל שניתן, על רקע הבחירות בנובמבר.

 

כמיליון סטודנטים זרים (בהם גם ישראלים רבים) לומדים באוניברסיטאות וקולג'ים בארה"ב - המוסדות האקדמיים תלויים בהכנסות מסטודנטים אלה, שמשלמים בדרך כלל תעריף מלא.

 

 

הרווארד הרווארד צילום: Harvard

 

 

ב-12 החודשים שהסתיימו בספטמבר הונפקו קרוב ל-400 אלף ויזות לסטודנטים, ירידה של יותר מ-40% לעומת ארבע שנים קודם לכן. באוניברסיטאות טוענים שהסיבה לכך היא עיכובים בעיבוד הבקשות לקבלת ויזה.

 

 

 

בעקבות הקורונה ההערכה היא כי תחול ירידה נוספת במספר הסטודנטים הזרים בשנה האקדמית הבאה, אך ויתור על כל הסטודנטים הזרים יעלה לחלק מהאוניברסיטאות הרבה כסף. שכן, הסטודנטים הזרים לרוב משלמים שכר לימוד גבוה יותר.

 

 

x