$
קורונה

כך העשירה תוכנית החילוץ בארה"ב את בתי החולים העשירים

הניו יורק טיימס חשף היום ש-20 בתי החולים האמידים ביותר באמריקה קיבלו 5 מיליארד דולר מהחבילה הפדרלית - למרות שהציגו ב-2019 רווחים שנתיים של עד מיליארד דולר וקופות מזומנים של בין 5 ל-12 מיליארד דולר לכל אחד. סכום הסיוע שהועבר לבתי החולים העניים באמריקה קטן ב-50% מזה של המערכת העשירה

שירות כלכליסט 22:0025.05.20

דה ריצ' גט ריצ'ר אנד דה פור גט פורר - גם כשהם בתי חולים באמריקה. בתי החולים מהעשירים ביותר בארה"ב, שיושבים על קופות מזומנים של מאות מיליוני דולרים, קיבלו מיליארדי דולרים נוספים מחבילת הסיוע הפדרלית שגובשה בקונגרס מול משבר הקורונה. בתי החולים העניים ביותר באמריקה קיבלו בהתאם למעמדם - כמעט כלום.

 

 

 

הניו יורק טיימס דיווח היום (ב') שבמסגרת כללי חבילת התמריצים הפיסקאלית של הממשל הפדרלי, הועבר סכום של 5 מיליארד דולר ל-20 מוסדות רפואיים אמריקאיים אמידים במיוחד, בלשון המעטה. הסכום הכולל של המזומנים המוחזקים ב-20 המוסדות הללו עומד על 108 מיליארד דולר.

 

סכום הסיוע שקיבלו 20 בתי החולים הללו – כאמור 5 מיליארד דולר – היה חלק מחבילה תמיכה סכום של 72 מיליארד דולר שהועברה במענקים לבתי חולים ומוסדות תמיכה רפואית החל מחודש אפריל, במסגרת החקיקה המיוחדת של הקונגרס (CARES Act).

 

התקנה הספציפית שהתייחסה למוסדות הרפואיים היתה חלק קטן מתוכנית החילוץ הענקית שהועברה בקונגרס, בהסכמה עם הבית הלבן, בסכום כולל של 2.2 טריליון דולר.

 

 

בית החולים האמריקאי קליבלנד קליניק בית החולים האמריקאי קליבלנד קליניק צילום: גטי

 

 

מבין בתי החולים האמידים שקיבלו תמיכה למרות מצבם הפיננסי בולטים הקליבלנד קליניק המפורסם (נחשב במשך שנים לאחד משלושת בתי החולים הטובים בעולם) וסיאטל פרובידנס הידוע - שניהם יחד קיבלו באפריל סיוע פדרלי של 700 מיליון דולר לצורך המאבק בקורונה.

  

זאת למרות שכל אחד מהם דיווח בנפרד בשנה שעברה על רווחי השקעות של מיליארד דולר. לפי הניו יורק טיימס, הסכום בקופת המזומנים של סיאטל פרובידנס עמד בסוף 2019 על 12 מיליארד דולר. הקליבלנד קליניק סיים את השנה עם סכום של 7 מיליארד דולר בקופה.

 

וכמה קיבלו בתי החולים העניים?

 

ועתה להשוואה הצורמת: בתי החולים העניים ביותר במדינה, המשרתים אוכלוסיות חלשות המבוטחות במדיקאייד או שלחלוטין לא מבוטחות, קיבלו לפי בדיקת הניו יורק טיימס מחצית מהסכום האמור שחולק למוסדות המיליונרים. דוגמה בולטת המובאת בכתבה היא בית החולים הגדול ביותר במערכת הרפואית של האזורים הכפריים במדינת קנטקי - המוסד ששמו סנט קלייר קיבל באפריל סיוע של 3 מיליון דולר, סכום שהספיק למשכורות של שבועיים.

 

בתי החולים העשירים שנכללו בכתבה, בהובלת קליבלנד קליניק ופרובידנס, טוענים שהם היו זקוקים לכספי הסיוע על מנת לקזז את ההפסדים הכבדים שנגרמו להם, שכן בשל המשבר הרפואי הוגבלו בחדות מספרי הניתוחים האלקטיביים והשירותים הלא חיוניים האחרים.

 

בפרובידנס ציינו עוד שהסיוע הפדרלי מנע פיטורי עובדים או קיצוץ בשכר בצוות בית החולים. "צריך לזכור, המגיפה לא הסתיימה. אנחנו צריכים להיות יציבים פיננסית גם לגלים האפשריים הבאים", אמרה דוברת פרובידנס (Melissa Tizon) בתגובה שמסרה לעיתון.

x