חברה אמריקאית הודיעה על הצלחה בניסוי בנוגדנים לקורונה - וזינקה ב-158%
סורנטו הודיעה כי הנוגדנים שפיתחה מנעו הדבקת תאים בריאים ב-100% מהמקרים שנבדקו; טראמפ קבע היום לוח זמנים שאפתני להשגת חיסון נגד קורונה - עד סוף 2020; עם זאת לדבריו, "עם חיסון או בלעדיו - אנחנו חוזרים"
חברת הביופארמה סורנטו (Sorrento) הכריזה היום על הצלחה בניסוי פרה-קליני בנוגדנים לנגיף הקורונה. מניית החברה בוול סטריט זינקה היום ב-158%.
לפי הודעת החברה, בניסוי שנערך במשך ארבעה ימים, נמצא כי הנוגדנים מנעו הדבקת תאים בריאים ב-100% מהמקרים שנבדקו. סורנטו מתכננת לייצר "קוקטייל נוגדנים" למטופלים שנמצאים בקבוצות סיכון.
- ביל גייטס על החיסון לקורונה: מי יקבל אותו ראשון?
- הצוות באוקספורד שמפתח חיסון לקורונה מתחיל בשלב הניסויים בבני אדם
- סנופי ו-GSK משלבות ידיים: ינסו לפתח יחד חיסון לקורונה
בתוך כך, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ערך היום תדרוך בבית הלבן שעסק בחיסון לקורונה. לדבריו, "אנחנו סבורים שיושג חיסון בעתיד הקרוב, ואם אכן יהיה כך - מדובר בצעד חשוב קדימה". עם זאת הדגיש: "ארה"ב תתגבר על משבר הקורונה - עם חיסון או בלעדיו".
טראמפ אמר כי "אם לא יושג חיסון, נהיה במצב דומה למקרים אחרים בהם יש בעיה, והיא נפתרת בשלב מסוים. היא עשויה להתפרץ מחדש או לא להתפרץ מחדש, נראה מה יהיה. אבל אם היא תתפרץ מחדש, נצטרך לכבות את האש, ונעשה זאת במהירות וביעילות. למדנו רבות".
טראמפ הכריז על "מבצע במהירות גבוהה" לפיתוח חיסון לקורונה, שבמסגרתו יוקצו מאות מיליוני דולרים למטרה זו. את הפרויקט יובילו ד"ר מונסף סלאווי - לשעבר בכיר בתעשיית הפארמה - והגנרל לשעבר גוסטאב פרנה.
לפי ארגון הבריאות העולמי, כיום נמצאים בפיתוח מעל 100 חיסונים לקורונה. טראמפ אמר היום כי הממשל מתמקד ב-14 חיסונים פוטנציאליים, וציין כי הממשל ישקיע בהם. לפחות 8 חיסונים נמצאים בשלב של ניסויים בבני אדם.
הנשיא האמריקאי קבע לוח זמנים שאפתני להשגת חיסון נגד קורונה - עד סוף 2020. עם זאת מומחים שונים מטילים בכך ספק. למשל, ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה למגפות בבית הלבן, אמר כי ייתכן שייקח שנה למצוא חיסון לנגיף.
טראמפ הוסיף כי ארה"ב תסייע בהפצת החיסון אם הוא יפותח במדינה אחרת. לדבריו, "עם או בלי חיסון, אנחנו חוזרים".
בשבוע שעבר הודיעה חברת מודרנה כי היא מאיצה את ניסוי שלב 1 בבני אדם בחיסון שהיא מפתחת לקורונה בשיתוף הממשל האמריקאי, וכי היא עוברת לשלב 2 שיכלול 600 משתתפים. לפי החברה, אם החיסון יהיה אפקטיבי, הוא עשוי להיות מוכן לשיווק בתחילת 2021.
מספר חולי הקורונה בארה"ב עומד על 1.4 מיליון, 85.9 אלף מתו עד כה מהנגיף.