משבר הקורונה
סנופי ו-GSK משלבות ידיים: ינסו לפתח יחד חיסון לקורונה
חרף איחוד הכוחות של שתיים מיצרניות החיסונים הגדולות בעולם, ההערכות הן שהחיסון לא יהיה זמין לפני המחצית השנייה של 2021. "מטרתנו ליצור כמות מספקת של חיסונים שיסייעו לעצור את הנגיף הזה"
- ארגון הבריאות העולמי: לא צפוי חיסון לקורונה ב-12 החודשים הקרובים
- גייטס יורה בכל התותחים: ישקיע מיליארדים בחברות שמפתחות חיסון לקורונה
- "אסור היה להפסיק לפתח חיסון לסארס"
איחוד כוחות בין שתי החברות יאפשר את תפוקת החיסונים הגדולה בעולם, כאשר על פי החברות, שלב הניסוי הראשון בבני אדם צפוי להתחיל בתוך חודשים ספורים. שיתוף הפעולה הוא משמעותי, בעיקר משום שאם יעלה בידי החברות לפתח את החיסון, ביכולתן לייצר את מאות אלפי המנות שיידרשו על פי הערכות ברחבי העולם.
מנכ"לית GSK אמה וולמסלי תיארה את שיתוף הפעולה "חסר תקדים". מנכ"ל סנופי, פול הדסון, ציין כי אין ספק שחברה בודדת לא תהיה מסוגלת לפתור את המשבר הבריאותי חסר התקדים שעמו מתמודד העולם. "מטרתנו היא ליצור כמות מספקת של חיסונים שיסייעו לעצור את הנגיף הזה", כך לפי הדסון, שצוטט ב"גרדיאן" הבריטי.
"שיתוף הפעולה של שתי החברות המובילות בעולם החיסונים מייצר מכפיל כוח משמעותי ביותר להאצת התהליך למציאת חיסון לנגיף הקורונה", ציין דורון שליט, מנכ"ל GSK ישראל. "אני מאמין שהשלם במקרה הזה במידה ויצליח, יהיה גדול בהרבה מסכום חלקיו ויציל מאות אלפי בני אדם בעולם כולו". שליט מסביר כי הטכנולוגיה הייחודית של GSK שתסייע להעצים את התגובה החיסונית כנגד הנגיף, תפחית את כמות החלבון הנדרשת בחיסון ובכך תאפשר את ייצורן של היקף המנות העצום הנדרש בתרחיש של מגפה עולמית.
סנופי הודיעה בפברואר כי היא מצטרפת למרוץ העולמי לפיתוח חיסון וכי תקבל בכך סיוע ממשרד הבריאות האמריקאי. GSK מציעה כבר עתה גישה לטכנולוגיה שלה לצוותי מחקר קטנים יותר, כמו ניסיונות לפיתוח חיסון המתבצעים בימים אלה באוניברסיטת קווינסלנד.