$
כלכלה ומדיניות

נתונים מעודדים בסין: תפוקת המפעלים עלתה ב-3.9% באפריל - יותר מהתחזיות

על פי הנתונים, ייצור הנפט, הפחם, המתכות ומוצרי האלקטרוניקה עלו לאחר שמפעלים פתחו את שעריהם באפריל. עם זאת, סין עדיין עומדת בפני אתגרים רציניים במגזר השירותים שלה, ובמיוחד במגזר הקמעונאי. אנליסטית בבנק ING: "המידע מצביע בסך הכל על שיפורים קטנים והדרגתיים בפעילות הכלכלית"

שירות כלכליסט 11:3815.05.20

במקביל ליציאתה המדורגת של סין, הכלכלה השנייה בגודלה, מהסגר הקורונה עלתה גם תפוקת המפעלים, לראשונה השנה. עם זאת, שיעור הצריכה נותר נמוך על רקע האבטלה הגבוהה.

 

התפוקה התעשייתית עלתה ב-3.9% באפריל לעומת אפריל אשתקד, כך עולה ממידע שפורסם היום – יותר מתחזית של 1.5% שהתקבלה בסקר של רויטרס בקרב אנליסטים, ולאחר ירידה של 1.1% במרץ.

 

 

 

לאחר מספר חודשי הסגר סין פותחת את כלכלתה בעוד ההתפרצות במדינה נראית תחת שליטה. ייצור הנפט, הפחם, המתכות ומוצרי האלקטרוניקה עלו כולם לאחר שמפעלים פתחו את שעריהם באפריל.

עם זאת, סין עדיין עומדת בפני אתגרים רציניים במגזר השירותים שלה, ובמיוחד במגזר הקמעונאי, וזאת בעוד המגפה ממשיכה להתפשט בשאר העולם ופוגעת בכלכלות נוספות ובשותפות הסחר של סין.

 

עובדות במפעל בסין עובדות במפעל בסין צילום: אי.פי.אי

 

אחד הנושאים הבוערים המונחים לפתחה של הממשלה הסינית לקראת פגישתה השנתית המתוכננת בשבוע הבא, הוא הצפי לעלייה בשיעור האבטלה, שמהווה סיכון פוליטי משמעותי למדינה בת 1.4 מיליארד התושבים.

 

"בסך הכל, המידע החדש מצביע רק על שיפורים קטנים והדרגתיים בפעילות הכלכלית, מה שעשוי לאכזב את השווקים כיוון שסין נתפסת ככלכלה הראשונה לצאת ממשבר הקורונה", כך אמרה אייריס פנג, כלכלנית ראשית של אזור סין בבנק ING. כלכלת סין התכווצה ברבעון הראשון בפעם הראשונה מאז 1992, לאחר שמגבלות התנועה הביאו לסגירת מפעלים וקניונים. למרות שרוב כלכלת סין כבר נפתחה מחדש, יצרנים רבים נאבקים כעת עם הזמנות שהוקטנו או בוטלו, על רקע הירידה הכללית בביקוש העולמי. מוקדם יותר השבוע פורסם מידע שהראה על קצב ירידת המחירים הגבוה ביותר בארבע השנים האחרונות, כתוצאה מהירידה בביקוש התעשייתי.

x