$
קורונה

ה-WHO: אין הוכחה שניתן לדעת האם אדם מחוסן בפני קורונה באמצעות בדיקות סרולוגיות

ד"ר מריה ואן קרקוב, בכירה בארגון הבריאות העולמי, ציינה כי במדינות רבות סבורים שבאמצעות בדיקות נוגדנים ניתן יהיה לדעת מהו שיעור המחוסנים באוכלוסייה; ואולם לדבריה, "הבדיקות ימדדו את רמת הנוגדנים בדם - תגובה של הגוף כשבוע או שבועיים לאחר שנדבק; ואולם אין שום עדות לכך שהן יכולות לקבוע האם אדם מחוסן או חסין מפני הידבקות נוספת"

שירות כלכליסט 21:4517.04.20

ארגון הבריאות העולמי (WHO) הזהיר היום כי אין הוכחה לכך שניתן לדעת האם אדם מחוסן מפני קורונה באמצעות בדיקות נוגדנים (בדיקות סרולוגיות).

 

"בדיקות הנוגדנים יכולות למדוד את רמת הנוגדנים הקיימת, אבל אין ודאות שאדם עם נוגדנים גם מחוסן מפני הקורונה", אמרה היום ד"ר מריה ואן קרקוב, העומדת בראש היחידה למחלות מתפרצות ומחלות העוברות מבעלי חיים ב-WHO, במסיבת עיתונאים במטה הארגון בז'נבה.

 

בדיקות סרולוגיות יכולות להעיד האם אדם נדבק בעבר בקורונה, ולא גילה סימפטומים או הבריא.

 

מתוך 2.1 מיליון חולי הקורונה שהתגלו בעולם, מעל 560 אלף מוגדרים כמי שהבריאו. בארה"ב, הנשיא דונלד טראמפ המליץ למדינות השונות לבצע בדיקות סרולוגיות, כדי שניתן יהיה להקל את ההגבלות. בישראל, משרד הבריאות רכש 2.4 מיליון בדיקות כאלה.

 

(ארכיון) (ארכיון) צילום: formic.net

 

ואן קרקוב ציינה כי במדינות רבות סבורים שבאמצעות הבדיקות הסרולוגיות, ניתן יהיה לדעת את שיעור המחוסנים בפני הקוביד-19 באוכלוסייה.

 

"הבדיקות האלה ימדדו את רמת הנוגדנים בדם. זו תגובה של הגוף כשבוע או שבועיים לאחר שנדבק בנגיף", היא אמרה. "ואולם כרגע, אין שום עדות לכך שבדיקות סרולוגיות יכולות לקבוע האם אדם מחוסן או חסין מפני הידבקות נוספת".

 

ד"ר מייק ריאן, ראש תוכנית החירום של ה-WHO, אמר במסיבת העיתונאים כי מדענים עדיין מנסים לקבוע את משך הזמן שבו הנוגדנים עשויים להעניק הגנה מפני הידבקות בקורונה. 

 

לדבריו, "אף אחד לא בטוח האם אדם עם נוגדנים מוגן באופן מלא מפני הידבקות".  כמו כן ציין כי בחלק מהבדיקות יש בעיית רגישות - והן עלולות לתת תשובה שגויה.

 

מוקדם יותר השבוע אמרו בכירים ב-WHO כי לא לכל חולי הקורונה שהחלימו יש נוגדנים שימנעו הידבקות נוספת - דבר שמעלה חשש מכך שחלק מהחולים לא פיתחו חיסון טבעי לקוביד-19.

x