קודם חנויות ואז בתי ספר: גרמניה מתחילה לצאת מהסגר
ביום שני תחל המדינה להסיר בהדרגה את הסגר שהוטל לפני קרוב לחודש. תקנות הריחוק החברתי של 1.5 מטרים יישמרו. הממשלה תיוועד אחת לשבועיים להערכת מצב. יצרניות הרכב צפויות לחדש פעילות בהדרגה. דנמרק הודיעה גם על פתיחת גנים ובתי ספר יסודיים. מרקל: "אנחנו נדרשים לחיות עם הנגיף"
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הודיעה היום (ד') כי המדינה תתחיל להסיר בהדרגה את הסגר, שהוטל לפני קרוב לחודש בעקבות התפרצות מגפת הקורונה. אך במקביל הזהירה כי הממשל ייאלץ לנקוט זהירות רבה כדי להימנע ממהלכים חפוזים מדי, שיגרמו לזינוק מחודש של עקומת ההדבקות.
- גרמניה נוטשת את האיזון התקציבי: מכריזה על חבילת סיוע ב-750 מיליארד יורו
- אירופה נועלת את הגבולות: נאסרה כניסת זרים למדינות האיחוד
- המעצמות מתגייסות למיגור הנגיף: בדיקות בחינם מטראמפ, צ'ק פתוח ממרקל
ההחלטה התקבלה במסגרת פגישה מקוונת שהתקיימה בין מרקל למושלי 16 המדינות של גרמניה, ועל רקע דיווחים לפיהם מספר חולי הקורונה בעולם הגיע ל-2 מיליון.
כמהלך ראשון, חנויות מסוימות אשר שטחן קטן מ-800 מ"ר, יורשו להיפתח ביום שני הקרוב, אף כי תחת מגבלות. עם העסקים הללו יימנו חנויות ספרים וסוכנויות רכב. בתחילת מאי יורשו מספרות להיפתח לפעילות, ואילו בתי הספר בגרמניה יחזרו לפעול ב-4 במאי, בשלב ראשון עבור תלמידי י"ב ותלמידי בתי הספר היסודיים.
ישיבת ממשלה מדי שבועיים
על פי הודעת מרקל, מדי שבועיים תתכנס הממשלה כדי לבצע הערכת מצב מחודשת ולקבוע את המהלכים הבאים. לפי מרקל, המדיניות המקלה יוצאת לדרך משום שמערכת הבריאות בגרמניה לא כרעה תחת העומס, זאת למרות היקף העבודה העצום שמוטל על כתפי הצוותים הרפואיים.
בה בעת, תקנות הריחוק החברתי, המחייבות שמירת מרחק של 1.5 מטרים – יישארו בתוקף. "עלינו להבין כי אנחנו נדרשים עדיין לחיות עם הנגיף כל עוד לא קיימים תרופה או חיסון", הדגישה מרקל. כמו כן ימליץ הממשל להמשיך ולעטות מסכות בתחבורה הציבורית ובחנויות.
על פי דיווח בסוכנות בלומברג, ענקיות כלי הרכב הגרמניות נערכות כבר לפתיחה הדרגתית של מפעליהן. מרצדס-בנץ מתכננת לחדש בשבוע הבא את הייצור בשלושה ממפעליה בגרמניה, המייצרים מנועים וחלפים, אף כי במשמרת אחת ביום.
המהלכים של גרמניה מתבצעים על רקע מאמציהן של שאר מדינות אירופה להגביל את הנזקים הכלכליים שנגרמים בשל מהלכי הסגר. מספר המקרים החדשים ביבשת התייצב בימים האחרונים, אך מספר המתים חצה את ה-50 אלף, וממשיך לטפס.
בתוך כך מסרה היום הנציבות האירופית תחזית קודרת לפיה היציאה מהמשבר תהיה "ממושכת מאוד" וכי חברות ועובדים לא ישובו לפעילות רגילה לפני שיפותחו חיסון או תרופה לנגיף.
מוקדם יותר היום הודיעה דנמרק כי היא פתחה מחדש פעוטונים, גני ילדים ובתי ספר יסודיים ובכך הייתה למדינה הראשונה באירופה ובכלל שיוצאת מהסגר. זאת לאחר שהם נסגרו ב-12 במרץ במאמץ לרסן את מגיפת הקורונה.