המיליארדר מהונג קונג שזיהה את הפוטנציאל במשבר מוקדם וגזר מיליארדים מ-Zoom
בכל משבר כלכלי ניתן למצוא את הסיפורים של אלו שזיהו אותו מוקדם והצליחו להרוויח; Li Ka shing, האיש העשיר בהונג קונג, זיהה מוקדם את הפוטנציאל ורכש את מניית החברה שצברה פופולריות עם פרוץ משבר הקורונה
בכל משבר כלכלי ניתן למצוא את הסיפורים של אלו שזיהו אותו מוקדם מהשאר והצליחו להרוויח. הסיפור הראשון של משבר הקורונה מגיע מהונג קונג.
- לא על ה-Zoom לבדו: חמש האפליקציות הטובות ביותר לשיחות וידאו
- הסנאט אוסר על חבריו להשתמש ב-Zoom - בשל חששות אבטחה
- חברה ישראלית פיתחה תוסף חינמי שינחה אתכם להפעיל את ה-Zoom
לי קה-שינג (Li Ka shing) בנה את הונו באמצעות נדל"ן ותשתיות, אך ההימור שלו על טכנולוגיה הוא שמשתלם במהלך המשבר הנוכחי. לי, המכונה "סופרמן" ע"י מעריציו, היה משקיע מוקדם בחברת Zoom Video Communications, ובבעלותו 8.6% מהון מניות החברה שבסיסה בסן-חוזה, קליפורניה.
ערך מניותיו של לי עלה ב-80% מתחילת השנה והגיע ל-2.9 מיליארד דולר. הונו של שינג ירד בשנה שעברה בכחמישה מיליארד דולר ל-26 מיליארד דולר, לאחר שהונג קונג נפגעה ע"י המחאות והתפרצות הקורונה. המשקיע בן ה-91 מחזיק בבעלות בזום בשלושה אופנים. Horizon Ventures, שמנהלת את השקעות המיזם של לי, הובילה סבב מימון מסדרה B של 6.5 מיליון דולר בחברה ב-2013, והשתתפה בסבב מסדרה C בהיקף של 30 מיליון דולר שנתיים מאוחר יותר. חלקו בחברה היה שווה 850 מיליון דולר כאשר זום החלה להיסחר בבורסת נאסד"ק בניו יורק באפריל 2019.
תוכנת שיחות הוועידה של החברה הפכה לכלי הכרחי עבור מיליונים עקב הסגר בתקופת הקורונה. ערך המניות של זום עלה בחדות (72% מדצבמר), למרות שירד מעט לאחרונה על רקע חששות בטיחות המידע של התוכנה הפופולרית. שינג אינו היחיד שמרוויח מהזום-בום. הונו של מייסד החברה אריק יואן הגיע ל-6.1 מיליארד דולר על פי בלומברג. מייסד שותף יאהו לשעבר ג'רי יאנג הוא עוד משקיע מוקדם בחברה. החברה המשפחתית של דייוויד בונדרמן, Wildcat Capital management, גם היא מהמרוויחים. כמה מהחברות האחרות של לי עוזרות להרחיב את מעגל המשתמשים בזום. 3 Hong Kong, זרוע המובייל של Hutchinson Communications שבידיו, תרמה תיקי גב שכוללים "כיתות זום" למאות בתי ספר בהונג קונג, כך הודיעה החברה ב-18 במרץ.
בעיות אבטחה
למה יש לזום כל כך הרבה בעיות? "זום, בשעה שהיא נהדרת מבחינת השימושיות, לא עוצבה עם אבטחה בראש סדר העדיפויות", אמר חוקר האבטחה פטריק וורדל ל-Wired. "ראיתי חוקרים מצייצים על התנהגות מוזרה בזום, וממש 10 שניות אחרי שהתחלתי לבחון אותה בעצמי חשבתי, אלוהים אדירים. בזום יש כל כך הרבה שגיאות, וזו עדות למוצר שלא נבדק כראוי מנקודת מבט אבטחתית".
אבל הבעיה עמוקה יותר, וכנראה לא ייחודית לזום. סביר להניח שגם אפליקציות דומות אחרות, לו היו נדחפות לפתע לאור הזרקורים, היו מתגלות כסובלות מבעיות רבות דומות. פשוט אף אחד לא טרח להסתכל עליהן בכזה עומק ובכזה היקף. זום, מעצם הפופולריות שלה, מושכת יותר תשומת לב, הן מבחינת חוקרי אבטחה והן בסיקור תקשורתי.