מדריך כלכליסט
לא על ה-Zoom לבדו: חמש האפליקציות הטובות ביותר לשיחות וידאו
בעקבות נגיף הקורונה אפליקציית Zoom חוותה עלייה מאסיבית במספר המשתמשים. מחשש לעומסים על שרתי החברה לכבוד החג הכנו לכם את רשימת החברות המתחרות שמציעות שירותי שיחות וידאו לא פחות טובים
זום (Zoom) הפך כיום לכלי הבלעדי לביצוע שיחות וידאו מרובות משתתפים וללהיט של ממש עם מנייה המזנקת לשמיים ו-200 מיליון משתמשים פעילים. אך לפני עידן הקורונה היו כאן לא מעט חברות טכנולוגיה שהתחרו ביניהן על עם שירותי וידאו טובים לא פחות. בעקבות ההצלחה המסחררת של זום, חלקן אף ביצעו עדכון ממש לאחרונה על מנת לקבל נתח מהתהילה. אז לכל מי שמחפש אלטרנטיבות לזום, בהינתן חששות ביטחון המידע שעלו לאחרונה סביב האפליקציה הפופולרית, או מכל סיבה אחרת, הכנו לכם רשימה של חמשת שירותי הוידאו המומלצים על ידינו.
- לקראת ליל הסדר: המדריך שיסייע לכם להפעיל את ה-Zoom
- איך Zoom מתכוונת להתמודד עם בעיות האבטחה שהתגלו אצלה?
- מתחרה חדש ל- Zoom - והוא מגיע מתל אביב
1. Facebook
פייסבוק השיקה השבוע את אפליקציית המסנג'ר לשולחן עבודה, שזמינה כעת במערכות ההפעלה של אפל ובווינדוז. האפליקציה החדשה של החברה עוצבה מלכתחילה כך שתרגיש כמו אפליקציה עצמאית ולא כמו שירות מבוסס-דפדפן ומציעה שיחות וידאו בחינם, תומכת בגיפים ובהודעות ואף מסנכרנת שיחות בכל המכשירים. החיסרון של האפליקציה החדשה הוא שהיא יכולה לתמוך בשיחות של עד 8 משתתפים, בעוד שזום יכולה לארח עד 500.
2. Skype
גם סקייפ הוותיקה של מיקרוסופט עדיין כאן איתנו ואף השיקה ביום ב' את העדכון שלה בשם Meet Now המאפשר ביצוע שיחות וידאו ישירות מהדפדפן, ללא צורך בהורדת תוכנה נוספת. על מנת לבצע שיחת וידאו דרך השירות המקוון החדש יש ליצור קישור לשיחה באתר סקייפ ולשלוח אותו למשתמשים שרוצים להזמין לשיחת הוידאו, בלי התקנה ובלי הרשמה. האפשרות החדשה של סקייפ מגיעה גם עם מספר יתרונות חשובים, בהם האפשרות לשמור הקלטות של שיחות וידאו לעד 30 יום, טשטוש הרקע של המשתמש ושיתוף מסך המחשב עם המשתמשים האחרים בצורה קלה.
3. Microsoft Teams
לאלו מכם שמתכננים גם לעבוד בערב חג ולא לבצע שיחות חולין, שירות חדש של מיקרוסופט שכולל אפשרות שליחת הודעות וועידות וידאו המאפשר לקיים ועידות של עד 250 איש, וכן מכיל אפשרות לשיתוף מסך, הודעות מיידיות, ויכולת להקליט את הפגישות תוך גישה לתוכנות האופיס של החברה ולערוך מסמכים, מצגות וטבלאות אקסל יחדיו מרחוק.
4. Google Hangouts
החלופה של גוגל לזום מאפשרת לכם גם כן לערוך פגישות עם עד 250 משתמשים. השירות הזה הוא חלק מחבילת ה-G Suite של החברה, שמכילה עוד מאפיינים כולל צ'אט, וגישה גוגל Drive, גוגל Sheets, גוגל Docs, גוגל Slide והכל דרך דפדפן הכרום בלבד.
5. Cisco Webex Meetings
ה-WebX של סיסקו הפתיע אותנו במיוחד. מדובר בכלי מצוין לעסקים קטנים שעורכים פגישות קצרות ותכופות, כיוון שהוא מציע גם תכנית שימוש חינמית, כשכמו בזום, משך הפגישה הוא 40 דקות, וכדי להאריכו יש לשדרג את האפליקציה בתשלום. אך הוא אף מאפשר להציג תכנים ומצגות במהלך השיחה ובקלות רבה. בליל הסדר השירות יכול להיות פרודקטיבי לא פחות. במהלך השיחה ניתן להציג את ההגדה של פסח לכל המשתתפים כמצגת משותפת ותוכלו להרים יד וירטואלית (על ידי אייקון תואם) כדי לבקש להקריא או לדלג עליכם בסבב ההקראה.
מכל צוות כלכליסט אנחנו מאחלים לכם חג פסח שמח, כשר ובריא.