$
קורונה

נגיף הקורונה

אינדיקציה נוספת להיחלשות פעילות הייצור בסין: "הנגיף הקפיא את שרשראות האספקה"

מדד קאיג'ין, שהתפרסם היום, עומד על רמה של 40.3 נקודות עבור פברואר - השיעור הנמוך ביותר מאז החל השימוש בו בתחילת 2004; כלכלן בכיר: "גם הביקוש וגם ההיצע נחלשו". בשבת הודיעה הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה של סין כי מדד מנהלי הרכש הרשמי (PMI) ירד לשפל של 35.7 נקודות

שירות כלכליסט 12:4802.03.20

פעילות הייצור בסין ירדה מאוד במהלך חודש פברואר, בעוד נגיף הקורונה ממשיך להכות בכלכלה השנייה בגודלה בעולם: מדד קאיג'ין (מדד המנהלים לייצור ורכש) שהתפרסם היום עומד על רמה של 40.3 נקודות עבור פברואר - השיעור הנמוך ביותר מאז החל השימוש בו בתחילת 2004.

 

 

"כלכלת הייצור הסינית הושפעה מהמגיפה בחודש שעבר", אמר זנגשנג זונג, כלכלן בכיר בקבוצת CEBM - שלוחה של קאיג'ין. "גם הביקוש וגם ההיצע נחלשו, שרשראות האספקה קפאו, והרבה מההזמנות בוטלו". לפני פרסום הנתונים צפו כלכלנים שהמדד יגיע ל-45.7 בפברואר, לאחר שבינואר עמד על 51.1.

 

מפעל ריק בסין מפעל ריק בסין צילום: Canva

 

נגיף הקורונה הביא עד כה למותם של יותר מ-2,900 איש והדביק יותר מ-80 אלף בני אדם בכ-60 מדינות, כאשר רובם המכריע של מקרי המוות אירעו בסין. הנגיף, המכונה גם COVID19, השפיע קשות על הפעילות העסקית בסין לאחר שהממשלה הכריזה על סגר בערים שונות למשך שבועות, ואוכפת אותו באדיקות.

 

"שרשראות האספקה הפסיקו לנוע כאשר העסקים האריכו את חופשת שנת הירח החדשה וסוכנויות ממשל מקומיות רבות הטילו מגבלות על התחבורה ועל תנועת אנשים בניסיון להכיל את ההתפרצות", אמר זונג, שהוסיף ששיעור ההזמנות לייצוא נותר בטווח השלילי, וירד לרמה הנמוכה ביותר שלו מאז ינואר 2009.

 

בשבת האחרונה הודיעה הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה של סין כי פעילות המפעלים במדינה התכווצה במהלך חודש פברואר בקצב המהיר ביותר בכל הזמנים, וכי מדד מנהלי הרכש הרשמי של סין (PMI) ירד לשפל של 35.7 נקודות בפברואר לעומת 50.0 נקודות בינואר.

x