$
קורונה

נגיף הקורונה

ארגון הבריאות העולמי: הקורונה - סיכון "גבוה מאוד" ברמה גלובלית

במסיבת עיתונאים שערך בז'נבה, העלה היום הארגון את הערכת הסיכון שלו לגבי הנגיף שהתפשט ל-49 מדינות, כולל דנמרק, אסטוניה, הולנד, ליטא וניגריה. "הסכנה הגדולה ביותר שלנו כעת היא לא הנגיף, אלא השמועות והסטיגמה"

שירות כלכליסט 18:2128.02.20

ארגון הבריאות העולמי (WHO) מסר היום (ו') כי הוא מעלה את הערכת הסיכון שלו לגבי נגיף הקורונה - שהתפשט נכון להיום ל-49 מדינות תוך כמה שבועות - לרמת סיכון "גבוהה מאוד" ברחבי העולם.

 

 

"העלינו את הערכת הסיכון שלנו מהתפשטות נגיף ה-COVID-19 (השם המדעי של הקורונה) וההשפעה שלו לרמה מאוד גבוהה מבחינה גלובלית", מסר נשיא הארגון טדרוס אבהנום ג'יבריסוס (tedros Adhanom Ghebreyesus) במהלך מסיבת העיתונאים שערך הארגון בז'נבה, שוויץ.

 

מחוץ לסין, דווח על 4,351 מקרים ב-48 מדינות, כולל 67 מקרי מוות נכון ליום שישי בבוקר, אמר טדרוס. לדבריו, "בכירים בארגון רואים מקרים מקושרים של קורונה בכמה מדינות, אך הוסיף כי עדיין ניתן לייחס את מרבית המקרים למגעים מוכרים או לאשכולות מקרים מוכרים. אנחנו עדיין לא רואים עדויות שהנגיף מתפשט בחופשיות בקהילות", הוא הוסיף.

 

דנמרק, אסטוניה, ליטא, הולנד וניגריה דיווחו על המקרה הראשון שלהן ביום חמישי, אמר טדרוס. כל המקרים האלו קשורים לאיטליה, הוא הוסיף. לדבריו, הנגיף יכול להפוך למגפה עולמית. עם זאת הוא הביע את התנגדותו לפחד ובהלה ואמר כי "הסכנה הגדולה ביותר שלנו כעת היא לא הנגיף, אלא השמועות והסטיגמה".

דרום קוריאה דרום קוריאה צילום: AFP

 

 

ביום רביעי, בכירי הארגון מסרו שמספר המקרים של הידבקות בנגיף הקורונה מחוץ לסין עקף את מספר המקרים החדשים בסין לראשונה מאז דווח על הנגיף. טדרוס אמר היום כי מדינות חייבות לפעול "במהירות ובאגרסיביות" בטיפול בנגיף. "עם הצעדים הנכונים, אנחנו יכולים להכיל את זה", הוא אמר והוסיף שמדינות צריכות להתחיל לחשוב האם יש להן יחידות בידוד שערוכות כראוי, אספקה רפואית ועוד ציוד חיוני להתמודדות עם המחלה.

 

ד"ר מייק ריאן, מנכ"ל תוכנית החירום הרפואית של הארגון, אמר שהוא לא תומך באמירות של אנשי מקצוע שלפיהן הנגיף הוא מגפה עולמית. "אם אנחנו אומרים שהמצב הוא מגפה עולמית, אנחנו מקבלים את זה שכל אדם על כדור הארץ ייחשף לנגיף", הוא אמר. "הנתונים אינם תומכים בכך עד כה וסין הראתה בבירור שזו לא בהכרח התוצאה הטבעית של המקרה הזה אם נוקטים בפעולה, אם מגיבים במהירות, אם עושים את הדברים שצריך לעשות".

 

לפי גורמי בריאות, המחלה יכולה לעבור מאדם לאדם, באמצעות טיפות משיעול או התעטשות וכן באמצעות נגיפים שנותרו על חפצים. ד"ר מאריה ואן קרקהובה (Maria Van Kerkhove), ראש יחידת המחלות המתפתחות בארגון, מסרה שנכון לעכשיו מדענים מאמינים כי אין סיבה לחשוב שהנגיף יפעל אחרת במצבי אקלים שונים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x