$
קורונה

נגיף הקורונה

דרום קוריאנים שנדבקו בקורונה ביקרו בישראל

9 צליינים שביקרו בשבוע שעבר בארץ אובחנו כנשאים של הנגיף. משרד הבריאות פרסם את רשימת המקומות שבהם ביקרו: מי שהיה ב"מגע הדוק" עמם צריך לבודד עצמו. בניגוד לתאילנד, אין הגבלה על כניסת תיירים מדרום קוריאה. ישראלי שכנראה נסע איתם לסיאול: "זה מאוד מטריד"

ynet 12:4222.02.20
תשעה מהחולים החדשים בנגיף הקורונה בדרום קוריאה שבו לאחרונה מביקור בישראל. כך אישר בצהריים (שבת) משרד הבריאות בעקבות דיווחים שנפוצו על כך. התשעה שנדבקו היו חלק מקבוצת צליינים שהגיעה לארץ לביקור שאותו ארגנה הכנסייה שלהם. גורמים ישראלים ציינו כי בקבוצה היו 39 תיירים. הם שהו בישראל בין ה-8 ל-15 בפברואר.

 

במשרד הבריאות אמרו כי בעקבות עדכון שהתקבל על כך מהרשויות בדרום קוריאה, מבוצעת כעת חקירה לאיתור המגעים של קבוצה זו בישראל. המשרד הודיע כי כל מי שהיה במגע הדוק (במרחק של פחות משני מטר ולמשך 15 דקות לפחות) עם חברי הקבוצה - מתבקש להיכנס לבידוד בית למשך 14 ימים מאז המגע האחרון עם הקבוצה, ולדווח על כך באתר משרד הבריאות.

 

  

תשעה מהחולים החדשים בנגיף הקורונה בדרום קוריאה שבו לאחרונה מביקור בישראל. כך אישר הבוקר משרד הבריאות בעקבות דיווחים על כך. התשעה שנדבקו היו חלק מקבוצה שהגיעה לישראל לביקור דתי שאותו ארגנה הכנסייה שלהם.

   

להלן המקומות וזמני החשיפה:

 

8.2 – לאחר השעה 20:00 מלון מגדל דוד בנתניה ומלון גלרי

 

9.2 – קיסריה, מלון גבריאל בנצרת, כניסת הבשורה, כניסת המשפחה הקדושה, מלון עין גב.

 

10.2 – מלון עין גב, מסעדת טנורין, כנסית הבכורה של פטרוס הקדוש, כנסית הלחם והדגים.

 

11.2 – מלון דיוויד ים המלח

 

12.2 – מצדה. פארק תמנע. מלון לאונרדו נגב בבאר שבע

 

13.2 – הפארק הלאומי בבאר שבע, מערת המכפלה בחברון. מלון גרנד קורט בירושלים.

 

14.2 – הר הזיתים בירושלים – בית פגי, כנסיית העלייה, כנסיית פאטר נוסטר, כנסיית דומינוס פלוויט, כנסית גת שמנים. הר ציון – חדר הסעודה האחרונה, קבר מרים, כנסית - gallicantu

 

15.2 – מסעדת ג'רוזלם גולד. עין כרם ירושלים - כנסית ג'ון הקדוש, כנסית הביקור, כנסית אן הקדושה, ברכת הצאן (בתסדה), כנסיית הקבר הקדוש, כנסיית anastasis.

  

כמו כן במידה ומתפתחים סימני מחלה (חום מעל 38, שיעול או תסמינים נשימתיים אחרים), יש לפנות לעזרה רפואית בהתאם להנחיות משרד הבריאות באתר תוך הודעה מראש.

  

 

כל מי שהיה במקומות ובזמנים הרלוונטיים שיפורטו להלן אך ללא מגע הדוק, לא נדרש להכנס לבידוד אך מתבקש להיות ערני לגבי סימני מחלה (חום מעל 38, שיעול או תסמינים נשימתיים אחרים). במידה ומתפתחים תסמינים יש לפנות לעזרה רפואית בהתאם להנחיות באתר המשרד.

  

גורמים ישראלים ציינו בהמשך כי בקבוצה מדרום קוריאה היו 39 צליינים. ככל הידוע הם באו במגע עם ישראלים במהלך הטיול בארץ. הם שהו בישראל בין ה-8 ל-15 בפברואר.

 

בין נתב"ג לסיאול מתקיימות טיסות ישירות ארבע פעמים בשבוע, של חברת התעופה "קוריאן אייר". כיום אין שום הגבלה על כניסת תיירים ששהו בדרום קוריאה, והיא לא נכללה בצו שפרסם השבוע שר הפנים אריה דרעי. בעקבות המלצת משרד הבריאות, הורה השר למנוע כניסה לישראל של מי ששהה בתאילנד, מקאו, סינגפור והונג קונג בשבועיים האחרונים - ואינו בעל אזרחות ישראלית. זאת, בנוסף לאיסור שכבר הוטל על כניסה לבאים מסין. בדומה להנחייה הנוגעת לסין - ההנחייה אינה חלה על השוהים בנמלי תעופה במסגרת טיסות המשך.

 

מור עידן (39), שעובד בתעשיית היהלומים בישראל, היה אמור להמריא בשבוע שעבר לטיסת עבודה בתאילנד, אך בגלל אזהרות משרד הבריאות החליט לשנות את יעדו לדרום קוריאה. במוצאי שבת בשבוע שעבר הוא המריא עם חברת התעופה "קוריאן אייר" בטיסה ישירה מנתב"ג לסיאול ובישראל נחת שלשום ביום חמישי.

  

"המטוס היה מלא בצליינים קוריאנים. כששמעתי על ההתפשטות הנגיף בקוריאה שכוללת גם כאלה שביקרו בישראל במספר כנסיות זה מאוד מטריד", אמר ל-ynet. "השתדלתי להיום עם מסכה על הפנים, אבל כרגע אני מחכה לעדכונים ולא ממש יודע מה לעשות. בכל מקרה מאז שנתתי בארץ החלטתי להכניס את עצמי לבידוד עצמי מרצון. אני חושב שמשרד הבריאות חייב לעדכן את ההנחיות שלו".

  

תרגיל בשיבא לקראת הגעת הישראלים מספינת הקורונה תרגיל בשיבא לקראת הגעת הישראלים מספינת הקורונה צילום: טל שחר

 

דרום קוריאה הפכה בימים האחרונים לחזית חדשה ומדאיגה במאבק העולמי בהתפשטות הנגיף. הבוקר דיווחו הרשויות בה על עוד 87 נדבקים, אחרי שבלילה כבר דווח על 143. בכך למעשה, בתוך 24 שעות הוכפל מספר הנדבקים שם ועומד כעת על 433.

 

רוב מקרי ההדבקה אירעו בעיר דגו, הרביעית בגודלה במדינה. בתי ספר בעיר נסגרו, והכנסיות הודיעו למתפללים לא להגיע וכן ונאסרו מספר התכנסויות המוניות. הרשויות הכריזו על העיר שבה מתגוררים 2.5 מיליון בני אדם כ"אזור טיפול מיוחד". הרחובות בעיר התרוקנו מאדם, ואחד מהתושבים העיד: "זה כאילו שמישהו הטיל פצצה במרכז העיר. זה נראה כמו אפוקליפסה זומבית". גם מחוז צ'אונגדו הסמוך לעיר הוכרז כ"אזור טיפול מיוחד".

  

הרשויות בדרום קוריאה חושדות שמאמינה שהשתתפה בטקסים של קהילה נוצרית מקומית גדולה בכנסייה הדביקה מאמינים אחרים. משם המשיך הנגיף להתפשט. ברשת BBC דיווחו כי לכ-9,000 חברי הקהילה הזו נאמר שעליהם להתבודד בבתיהם. הבהלה הגיעה גם לאזורים נוספים בדרום קוריאה, כאשר בבירה סיאול הוחלט לאסור הפגנות באזורים מרכזיים וסגר הוטל על בסיסיים צבאיים - סגר שלפי ה"גרדיאן" משפיע גם על הכוחות האמריקניים המוצבים במדינה.

  

מתגוננים מקורונה מתגוננים מקורונה צילום: גטי אימג'ס

 

מקרה מוות שני באיטליה, 5 מתו באיראן

 

מוקד הדבקה מדאיג נוסף הוא באיטליה, שבה לפני הצהריים עדכנו הרשויות על מקרה מוות שני של חולה בקורונה. לפי סוכנות הידיעות ANSA, מדובר באישה ממילאנו שבמחוז לומברדיה בצפון המדינה - שם נמצאים רוב הנדבקים, 30 בסך הכול ברחבי איטליה.

  

הלילה דווח על מקרה מוות ראשון באיטליה, של גבר בן 78 ממחוז ונטו שבצפון-מזרח המדינה. שר הבריאות רוברטו ספרנזה הודיע על ביטולן של כל ההתקהלויות האפשריות באזורים שבהם פרץ הנגיף, דוגמת לימודים, עבודה במשרדים משותפים ואירועי ספורט. כ-150 בני אדם נמצאים כעת בבידוד בהוראת הרשויות - ומשרד הבריאות המליץ לציבור להישאר בבתים.

  

בהלת הקורונה הגיעה גם לאיראן, שבה עדכנו היום רשויות הבריאות את מספר הנדבקים ל-28. חמישה לפחות מתו מהנגיף. במשרד הבריאות האיראני אמרו שהנגיף התפרץ בעיר קום אחרי שעובדים סינים חזרו מביקור במולדתם. החשש מהתפשטות הנגיף גרם לרשויות לסגור את כלי בתי הספר והמוסדות הדתיים השיעים בקום. בשידורי הטלוויזיה מהעיר (140 ק"מ מדרום לטהרן) נראו גברים ונשים, חלקם עם מסכות על הפנים, עומדים בתור מחוץ לקלפי בבחירות לפרלמנט האיראני, שנערכו אתמול בצל החשש מהנגיף.

 

 

בעקבות גילוי המקרים החדשים ברחבי העולם, גם בלבנון, ארגון הבריאות העולמי הזהיר כי חלון ההזדמנויות להכלת התפשטות הנגיף ממשיך להיסגר. יו"ר הארגון, טדרוס אדהנום גברהיסוס, אמר אתמול כי "אם נצליח, נוכל למנוע משבר רציני, אך אם נפספס את ההזדמנות נוכל למצוא את עצמנו בבעיה אמיתית".

x