$
קורונה

מקרה מוות ראשון מהנגיף באיטליה; זינוק במספר הנדבקים בקוריאה, ירידה בסין

גבר בן 78 מצפון איטליה מת לאחר שנדבק בנגיף. בסין מתו מהקורונה 109 בני אדם ביממה האחרונה - אך במדינה מדווחים דווקא על ירידה במספר הנדבקים. בדרום קוריאה הגיע מספר החולים ל-346

ynet 08:1922.02.20
איטליה דיווחה היום (שבת) על מקרה המוות הראשון במדינה מנגיף הקורונה. רשת הטלוויזיה הממלכתית RA1 דיווחה כי גבר בן 78, אחד משני אנשים במחוז ונטו שבצפון-מזרח המדינה שנדבקו בנגיף, מת ביום שישי. מוקדם יותר מסרו הרשויות במדינה כי מניין הנדבקים בנגיף הקורונה (או בשמו הרשמי: COVID-19) גדל כמעט פי 6 - ועומד כעת על 18 בני אדם. רובם במחוז לומברדיה שבצפון המדינה. ארגון הבריאות העולמי מסר כי יותר מ-77 אלף בני אדם נדבקו ברחבי העולם בנגיף עד כה.

 

 

 

 

המקרה הראשון שאותר באיטליה היה של גבר בן 38 שבא במגע עם אדם שחזר מסין ללא תסמיני המחלה, הוא אושפז במצב קשה בבית החולים. אשתו של החולה, וחבר נוסף שלו, נבדקו ונמצאו חיוביים גם כן לנגיף. בין הנדבקים היו גם חמישה אנשי צוות רפואי, בהם רופאים ואחיות. שר הבריאות רוברטו ספרנזה הודיע על ביטולן של כל ההתקהלויות האפשריות באזורים שבהם פרץ הנגיף, דוגמת לימודים, עבודה במשרדים משותפים ואירועי ספורט. כ-150 בני אדם נמצאים כעת בבידוד בהוראת הרשויות - ומשרד הבריאות המליץ לציבור להישאר בבתים.

 

סין דיווחה היום על צניחה במספר החולים לאחר שבספירה היומית של מקרי ההדבקה החדשים זוהו 397 מקרים. 109 בני אדם נוספים מתו במדינה ביממה האחרונה מהנגיף, רובם במחוז חוביי, שם הוא התפרץ. מספר מקרי הקורונה הכולל בסין עומד כעת על 76,288 ועל 2,345 מקרי מוות.

  

מתגוננים מקורונה מתגוננים מקורונה צילום: AFP

מוקד ההתפרצות בולט נוסף, מלבד סין, הוא בדרום קוריאה, שהפכה לחזית החדשה בהתמודדות העולמית עם הנגיף. היום דיווחה דרום קוריאה על זינוק של פי שישה במספר נדבקים במחלה בתוך ארבעה ימים. כ-204 אנשים נדבקו ביממה האחרונה, מה שמעלה את מספר החולים במדינה ל-346 בני אדם, רובם באזור העיר טגו, הרביעית בגודלה במדינה. בתי ספר בעיר נסגרו, והכנסיות הודיעו למתפללים לא להגיע וכן ונאסרו מספר התכנסות המוניות.

 

בעקבות גילוי נדבקים חדשים בלבנון ובאיראן, שם הגיעו המצביעים בבחירות לפרלמנט במסכות מגן לקלפיות, ארגון הבריאות העולמי הזהיר כי חלון ההזדמנויות להכלת התפשטות הנגיף ממשיך להיסגר.

  

יו"ר הארגון, טדרוס אדהנום גברהיסוס, אמר אתמול כי "אם נצליח, נוכל למנוע משבר רציני, אך אם נפספס את ההזדמנות נוכל למצוא את עצמנו בבעיה אמיתית". לפי שר הטכנולוגיה בסין, שו נאנפינג, הניסויים הראשונים לחיסון המתפתח נגד הנגיף יוכלו להתבצע רק בסוף אפריל, אך ארגון הבריאות העולמי האריך כי הזמן שייקח לחיסון להגיע לשלב השיווק הוא כשנה וחצי. בינתיים, מומחים לבריאות הציבור מקווים כי עם התחממות מזג האוויר בחצי הצפוני של כדור הארץ, התפשטות הנגיף תאט במידה מסוימת.

x