הבנקים ברחבי העולם בדרך לסבבי הפיטורים הגדולים זה שנים
ההאטה העולמית, הריבית השלילית באירופה, והמעבר לבנקאות דיגיטלית הובילו יותר מ-50 בנקים ברחבי העולם להודיע השנה על תוכניות קיצוצים ענקיות של כמעט 78 אלף עובדים - הכי הרבה מאז 2015
- דויטשה בנק פספס את התחזיות: הפסד של 832 מיליון יורו ברבעון
- דיווח: דויטשה בנק בוחן פיטורים של 20 אלף עובדים ברחבי העולם
- ״בדרך לקיצוצים? בור השומן של מגדל וכלל: יותר מדי חברי הנהלה״
הפעם האחרונה שבה נרשמו פיטורים בהיקף דומה בסקטור הבנקאות היתה ב-2015, אז צומצו משרות של יותר מ-91 אלף עובדים - על פי נתוני איגודי עובדים שנמסרו ל"בלומברג". למעלה מ-80% מהעובדים המפוטרים צפויים להיות עובדים של מוסדות בנקאיים באירופה.
אם לוקחים בחשבון את הקיצוצים השנה, פוטרו בענף הבנקאות יותר מ-425 אלף עובדים בשש השנים האחרונות. למעשה, מספר העובדים שקוצצו בפועל הינו ככל הנראה גבוה יותר מכיוון שבנקים רבים מסיימים מעת לעת את העסקתם של עובדים בלי לחשוף זאת. מורגן סטנלי היא הפירמה הבנקאית האחרונה שהודיעה על תוכנית התייעלות נרחבת הכוללת פיטורי ענק של 1,500 משרות. המנכ"ל ג'יימס גורמן אמר כי הקיצוצים מהווים בסך הכל כ-2% מכוח העבודה בבנק.
הנתונים מדגישים במיוחד את חולשתם של בנקים אירופיים, שם שיעורי הריבית השליליים חותכים את ההכנסות מהלוואות. שלא כמו בארה"ב, שם תוכניות סיוע ממשלתיות עזרו למוסדות הפיננסיים להתאושש במהירות לאחר המשבר הפיננסי, בנקים באירופה עדיין נאבקים להתייצב. רבים מענקיות הבנקאות באירופה מפטרות עובדים ומוכרות פעילויות שונות כדי להגדיל את הרווחיות שלהן.
הבנק הגדול בגרמני, דויטשה בנק AG, נמצא בראש רשימת הקיצוצים המתוכננים. דויטשה מתכנן לפטר יותר מ-18,000 עובדים עד 2022 ולסגת מחלק גדול מעסקי בנקאות ההשקעות שלו. גרמניה, מדינת הבית של דויטשה, היא הכי חשופה לריבית שלילית מכיוון שלקוחותיה מחזיקים יותר פיקדונות לעומת בנקים מתחרים.