FT
היחלשות הסיכוי למיתון עוררה השתלטויות ב־70 מיליארד דולר ביממה
חברות בינלאומיות מובילות, מצ'ארלס שוואב ועד לואי ויטון, חטפו אתמול מתחרות בעסקאות רכישה שנעו בין 4 מיליארד דולר ל־26 מיליארד דולר. הסיבות: שיפור באקלים העסקי וחשש מהידוק הרגולציה אם ייבחר נשיא דמוקרטי בארה"ב
גל של השתלטויות על חברות נרשם אתמול, עם עסקאות בשווי כולל של למעלה מ־70 מיליארד דולר, כאשר חברות בינלאומיות כיוונו אל השוק האמריקאי המשגשג על מנת לדחוק החוצה מתחרות בגזרותיהן ולאתר מקורות צמיחה חדשים.
- יש עסקה: לואי ויטון רוכשת את טיפאני ב-16.2 מיליארד דולר
- דיווח: צ'ארלס שוואב במגעים לרכישת המתחרה טי.די אמריטרייד
- שוק משלוחי המזון רותח, והמיזוגים נכנסו לתפריט
חברות מובילות, כמו חברת הברוקראז' האמריקאית צ'ארלס שוואב, ענקית היוקרה הצרפתית LVMH, חברת התרופות השוויצרית נובארטיס ותאגיד מיצובישי היפני - כולן חטפו מתחרות. קדחת הקניות היא סימן לכך כי האקלים לעסקאות מיזוג ורכישה בעולם התאגידי חזר להיות חיובי, זאת לאחר ירידה בביטחון המנהלים וחששות מפני האטה בצמיחה הגלובלית.
תחת זאת, החלטת הבנק הפדרלי המרכזי בארה"ב ובנקים מרכזיים באירופה להמשיך ולהוריד ריבית בחודשים האחרונים אוששה את השווקים והגדילה את הזמינות של הלוואות זולות.
החששות מפני מיתון נחלשו גם הם. עקום התשואות בארה"ב, שהתהפך באוגוסט לראשונה מאז המשבר הגלובלי, הפסיק לשלוח איתותי אזהרה, וחברת הדירוג P&S גלובל אף אמרה אתמול כי הסיכוי למיתון בארה"ב החל לדעוך.
עסקאות הרכישה יעצבו מחדש את פני השדרה החמישית בניו יורק כמו גם את האופן שבו מיליוני אמריקאים סוחרים במניות ומבצעים השקעות. מותג תכשיטי היוקרה טיפאני נרכש על ידי LVMH ב־16.2 מיליארד דולר בעוד צ'ארלס שוואב קנתה את המתחרה TD אמריטרייד ב־26 מיליארד דולר.
"חברות חייבות לצמוח והדבר הזה מהווה תמריץ משמעותי למיזוגים ורכישות", כך לפי אנו איינגאר, שמנהל את חטיבת המיזוגים והרכישות של ג'יי.פי מורגן צ'ייס בצפון אמריקה. "אי־ודאות רגולטורית, תנודתיות בשווקים, בחירות ומיתון, כל הדברים האלה אורבים מעבר לפינה ועשויים להיות בעלי השפעה מכרעת".
"חברות משופעות במזומנים מכוונות שוב לשוק האמריקאי, כי הרבה שווקים מתעוררים מציגים משוואה מסוכנת יותר של יחס סיכון־תשואה בשל התעצמות סיכונים גיאופוליטיים", כך לפי לואיג'י די וקי, מנהל חטיבת בנקאות ההשקעות באירופה, בסיטיגרופ.
גם עסקאות קטנות יותר גובשו אתמול. יצרנית התרופות נובארטיס רכשה את חברת הביוטק דה מדיסינז ב־9.7 מיליארד דולר, תאגיד מיצובישי רכש את חברת האנרגיה ההולנדית אנקו ב־4.1 מיליארד יורו, ואיביי מכרה את עסקי הכרטוס המקוונים סטאב־האב לוויאגוגו, ב־4.1 מיליארד דולר. ייתכן ואיום לתנודתיות עתידית בשווקים מתמרץ גם הוא דירקטוריונים לפעולה, בהינתן כי מתקרב מועד הבחירות לנשיאות ארה"ב. ניצחון דמוקרטי עשוי להביא להקשחת הרגולציה, לעומת ממשל טראמפ הנחשב מקל יחסית.