מייסד ויו"ר פריימרק ארתור ראיין הלך לעולמו בגיל 83
ראיין הקים את הרשת תחת השם Penneys ב-1969 בעיר מגוריו דאז - דבלין, וכיהן כמנכ"ל הרשת כארבע עשורים; כיום פריימרק מונה כ-350 חנויות ב-11 מדינות ברחבי אירופה וארה"ב ומשיכה לשגשג סביבה תחרותית - למרות הביקורת שספגה על משכורות העובדים ועל השפעות סביבתיות של תחום "הביגוד המהיר"
מייסד ויו"ר רשת פריימרק ארתור ראיין הלך לעולמו אחרי מחלה קצרה, כך הודיעה הרשת.
- טרנד החיסכון הבריטי הקפיץ את הכנסות פרימרק
- מייפרימרקט, אתר השוואת המחירים להשוואת מחירים ורכישה מחו"ל, נסגר
- הכיבוש הספרדי: זארה קנתה את הבניין של פרימרק בלונדון
ראיין הקים את רשת הקמעונאות פריימרק תחת השם Penneys ב-1969 בעיר מגוריו דאז - דבלין. חמישים שנה מאוחר יותר, הרשת התרחבה לכ-350 חנויות ב-11 מדינות ברחבי אירופה וארה"ב. מנכ"ל פריימרק פול מרצ'נט אמר שראיין בן ה-83 היה "חלוץ קמעונאות אמיתי, קמעונאי מוכשר ומנהיג בעל חזון. הוא חידש כל הזמן ומעולם לא נח על זרי הדפנה, למרות הצלחותיו הרבות. הוא איתגר את כולנו וגרם לנו להיות הטובים ביותר שאנחנו יכולים להיות".
ראיין ניהל את החברה כמנכ"לה במשך ארבעה עשורים, ולפני עשר שנים וויתר על מעורבותו היום יומית בה והפך ליושב הראש שלה. למרות זאת, לפי מרצ'נט, ראיין נותר "מחובר עמוקות" לעסק שלו והמשיך לבקר בחנויות ולשוטט בהן באופן קבוע.
באירלנד הרשת עדיין ידועה כ-Penneys, אך כשהתרחבה, שמה שונה במקומות אליהם הגיעה, כמו בבריטניה, בין היתר על מנת להימנע מבעיה משפטית עם רשת חנויות הכל-בו JC Penney, ששמה הוא סימן רשום.
ראיין הקים את פריימרק אחרי שהתבקש ע"י משפחת ווסטון לפתוח עסק קמעונאי לבגדים מוזלים. הרשת התרחבה במהירות בשנים האחרונות, והמשיכה לשגשג בסביבה שנחשבה קשוחה ותחרותית. הצלחת הרשת גדלה למרות הביקורת שספגה על משכורות העובדים, וההשפעה הסביבתית והחברתית של מה שמכונה "ביגוד-מהיר".
מוקדם יותר השנה חברת האם של פריימרק - Associated British Foods, אמרה שהיא מצפה להמשך גדילת המכירות וההכנסות במחצית הראשונה של השנה. באפריל פתחה הרשת את חנותה הגדולה ביותר עד כה, בבירמינגהם, שמשתרעת על כל שטחו של מה שהיה קודם לכן קניון, על שטח של כ-15,000 מ"ר.
ג'ורג' ווסטון, מנכ"ל חברת האם, אמר שראיין ייזכר כ"אחד מענקי הקמעונאות".