$
עולם

וואווי סוגרת את הפעילות הסולארית שלה בארה"ב

כניסתו של תאגיד הענק הסיני לישראל נחשפה בכלכליסט זמן קצר לאחר שנודע כי על רקע העימות עם ממשל טראמפ, הוא מפסיק את פעילותו בארה"ב בתחום החשמל הירוק

ליאור גוטמן 08:3427.06.19

הכניסה הרשמית של תאגיד הענק הסיני וואווי לישראל, שנחשפה אתמול ב"כלכליסט", מגיעה במקביל לדיווחים על כך שהחברה סוגרת את פעילותה בארה"ב בתחום ייצור החשמל הירוק. העיתון הכלכלי "פייננשל טיימס" פרסם השבוע כי וואווי סגרה את היחידות העסקיות שלה בארה"ב שעסקו בין השאר במכירת ציוד להקמת שדות סולאריים קרקעיים, לרבות ממירי המתח מתוצרתה שנמכרים בישראל. ממיר המתח הוא רכיב הכרחי בכל שדה סולארי, שמזרים את החשמל שמיוצר בפאנלים אל רשת החשמל.

 

 

 

סגירת הפעילות של וואווי בארה"ב מתרחשת על רקע העימות בין ממשלו של הנשיא דונלד טראמפ לבין חברות סיניות שונות. בארה"ב טוענים כי הציוד הסיני משמש לאיסוף מידע ועשוי לאפשר פעולות כמו ניתוק מקורות חשמל מהרשת או כניסה לרשתות תקשורת במטרה לאסוף נתונים. ב"פייננשל טיימס" נטען שמוקדם יותר השנה פנו 11 סנטורים לשר האנרגיה האמריקאי ריק פרי והזהירו אותו מהציוד הסיני. בדיווח על הפסקת הפעילות של וואווי בארה"ב נטען כי החברה תמשיך לתת שירות לציוד שכבר נמכר שם, מה שמעלה את הסברה שאולי מישהו בסין פשוט מחכה שממשל טראמפ יתחלף בממשל שיהיה נוח יותר לעבוד מולו.

 

שדה סולארי בישראל שדה סולארי בישראל צילום: אתר החברה

 

 

בישראל, לעומת זאת, אין ככל הידוע מגבלה לעבוד עם הציוד של החברות הסיניות. בכיר באחת החברות הבולטות בתחום החשמל הסולארי מסביר שהוא מחויב לוודא מול משרד האנרגיה שכל ציוד שהוא מכניס לישראל גם עומד בתקן שנקבע לייצור חשמל וגם עבר בדיקה לוודא שאין חשש לפעילות סייבר שעלולה לסכן את המשק הישראלי. מאחר שהציוד של וואווי כבר הותקן כפיילוט ראשוני בכמה שדות סולאריים שפועלים זה שנה ויותר במרכז ובדרום, הסיכוי שהציוד "עבר מתחת לרדאר" של אגף חירום, ביטחון, מידע וסייבר במשרד האנרגיה, שאמון על מניעת התקפות על מתקני תשתית וחשמל, הוא נמוך.

 

בתשובת משרד האנרגיה לפניית "כלכליסט" בנושא נטען כי "משרד האנרגיה לא התנה התניות כלשהן. לפיכך, ועד להודעה חדשה, הכניסה של הסינים לתחום אספקת הרכיבים לייצור חשמל תימשך, בהתאם לשביעות הרצון של הלקוחות". בענף טוענים שכניסת וואווי עשויה לסייע בירידת מחירים בייצור חשמל סולארי, בדומה לכזו שהתרחשבה לפני כעשור כשהפאנלים הסיניים החליפו את הפאנלים שיובאו מבאירופה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x