$
חדשות טכנולוגיה

ארה"ב שוקלת לאסור על רכישת ציוד תקשורת שנבנה בסין

מהלך שכזה - שיכלול אנטנות, שרתים, תוכנות ועוד - יאלץ חברות כנוקיה ואריקסון לעצור את הייצור בסין, וייקר משמעותית את הרכיבים; העלויות צפויות להתגלגל אל ספקיות התקשורת האמריקאיות, שייאלצו להציע רשתות 5G נחותות משל סין, ובמחירים גבוהים בהרבה

רפאל קאהאן 11:3224.06.19

ממשל טראמפ מתכנן להרחיב את החרם על סין ולהחריף את מלחמת הסחר: לפי מקורות הוול סטריט ג'ורנל, בוחן הבית הלבן לדרוש מיצרניות ציוד תקשורת להוציא את הייצור שלהן משטחה של סין.

 

 

ארה"ב בוחנת בימים אלו מנופי לחץ חדשים על סין, ואת השלכותיהם על השוק האמריקאי. אם יאולצו יצרניות ציוד התקשורת - נתבים, אנטנות, תוכנה וכו' - להעביר את הייצור מסין אם ברצונן למכור בארה"ב, יתקשו חברות התקשורת לפרוס ולהפעיל רשתות 5G. ישנן חמש שחקניות מרכזיות בשוק ציוד התקשורת העולמי - וואווי ו-ZTE, נוקיה ואריקסון הסקנדינביות שמפגרות אחר הטכנולוגיה הסינית, וסמסונג הקוריאנית. מדובר בשוק של כ-250 מיליארד דולר בשנה, שוק בו אין אף שחקנית אמריקאית משמעותית.

 

רוצה להחריף את החרם. טראמפ רוצה להחריף את החרם. טראמפ צילום: שאטרסטוק

 

 

הוצאת הייצור מסין תהווה מכה קשה לכל החברות המערביות; נוקיה ייצרה כ-10% בפסי ייצור סיניים ואריקסון - כ-45%. שינוי כה נרחב בשרשרת הייצור מגלמת עלויות גבוהות מאוד שיתגלגלו ללקוחות - חברות התקשורת בארה"ב. יתכן שבמקרה זה, ידרשו החברות פיצוי כלשהו מהממשל האמריקאי, או שיידרשו להציע שירותי 5G שהם גם נחותים מאלו של סין וגם יקרים בהרבה לצרכן. 

  

ארה"ב אינה היחידה שמנהלת בימים אלה בדיקה של שרשרות האספקה: גם יפן ובריטניה מבצעות בימים אלה הערכות משלהן. בדיקות מוקדמות יותר בבריטניה התייחסו לציוד סיני כבעל רמת אבטחה בעייתית, אך סוכנויות הביון המלכותיות לא הצליחו למצוא הוכחה לכך שמדובר בהוראה ממשלתית.

 

איזה ציוד נחשב כסיני?

 

הבית הלבן סירב להתייחס לדברים, אך גורם מטעמו מסר לג'ורנל: "המהפכה התעשייתית הרביעית תיבנה על תשתיות התקשורת המיוצרות כיום, כך שזה קריטי שאלה יהיו מאובטחות ואמינות". דובר חברת אריקסון הגיב שהאסטרטגיה של החברה כוללת תכנית להעברה מהירה של הייצור לכל מיני אתרים בארה"ב, ברזיל, אסטוניה והודו, אם תידרש לכך. נוקיה מצידה כבר החלה בהעברה של חלק מהייצור שלה למדינות מחוץ לסין, בשל המכסים שכבר הוטלו במדינה. הבעיה העיקרית כרגע היא חוסר הבהירות לגבי אילו רכיבים נחשבים כ"סיניים" מספיק כדי להיכלל בפקודת ההחרמה. בין היצרניות יש טענות למשל שחלקים שאינם משמשים להעברת מידע יוכלו להיות מיוצרים בסין. "אלה חלקים שלא מהווים איום אבטחה", מסרו מקורות המקורבים לנושא.

 

 

חומרה קלה יחסית לפיקוח וניטור לאחר שהוגדרו גבולות גזרה למכירתה - אך תוכנה היא סיפור אחר. שורת קוד יכולה להיכתב בכל מקום בעולם וכך בדיוק מפותחים מוצרי תוכנה. פעמים רבות מפתחות מוסיפות רכיבי תוכנה שפותחו ונכתבו במקומות אחרים. אך גם במקרה הזה ישנה אפשרות שרכיבי התוכנה היחידים שלא יוחרמו יהיו אלה בקוד פתוח עם פרסום ציבורי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x