עוד חברות מצטרפות לקריאה לטראמפ: אל תטיל מכסים נוספים על סין
אפל, Keurig Dr Pepper, דולר טרי ופיטביט הצטרפו לשורת חברות המתנגדות למדיניות טראמפ בנוגע למכסים נוספים; ענקית הטכנלוגיה אף הזהירה מפני אפשרות שהמהלך יפגע ביכולתה לשלם מסים בהיקף המוכר
חברות אפל, Keurig Dr Pepper, דולר טרי ופיטביט הצטרפו לחברות נוספות שהגישו מכתבי התנגדות לתוכניתו של ממשל טראמפ להטיל מכסים נוספים על סחורות סיניות, כולל על אייפונים, מקבוקים ומכונות קפה ביתיות. ארה"ב וסין עומדות לחדש את השיחות שאמורות לסיים את מלחמת הסחר ביניהן אחרי הפסקה של יותר מחודש. מנהיגי המדינות צפויים ליהפגש בפסגת ה-20G שתיערך ביפן בשבוע הבא.
- חברות הטכנולוגיה לטראמפ: מכסי מלחמת הסחר - סכנה למשק ולצרכנים
- 600 חברות לטראמפ: הפסק את מלחמת הסחר
- "מלחמת הסחר היא סכנה משמעותית ועלולה להוביל למשבר כלכלי עולמי"
בשבוע שעבר פנו יותר מ-600 חברות, ביניהן טארגט ו-וולמארט, לנשיא בבקשה שיימנע מהטלת מכסים נוספים וזאת מחשש לפגיעה בכלכלת ארה"ב. אתמול עשתה זאת שורת חברות טכנולוגיה, ובהן מיקרוסופט, נינטנדו, אינטל, סוני ו-HP.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר שישקול הטלת מכסים מורחבים על סחורות סיניות נוספות בהיקף של 300 מיליארד דולר באם פגישתו עם הנשיא הסיני שי ג'ינפינג לא תוליד התקדמות לפתרון הסכסוך. סבב המכסים החדש צפוי להפחית את תחרותיותה של אפל ולפיכך לחתוך את המסים שתשלם לממשל האמריקאי, כך מסרה החברה אתמול (ה') במסמכים שהגישה. היא כתבה גם שהיא התאגיד משלם המסים הגדול בארה"ב, וחזרה על הבטחתה מ-2018 לתרום יותר מ-350 מיליארד דולר לכלכלה האמריקאית תוך חמש שנים. היא טענה שהיא צפויה להיפגע על ידי המכסים הנוספים שכן הם "יטו את שדה המשחק לטובת מתחרינו הגלובליים".
המכסים החדשים צפויים לפגוע גם ב-AirPods, ובטלוויזיות, בסוללות ובחלקי חילוף של החברה. כמה מהמוצרים הללו חמקו מפגיעה על ידי המכסים שהוטלו ע"י ממשל טראמפ בספטמבר, אך הוכנסו הפעם לרשימה כיוון שטראמפ מעוניין כעת לכלול למעשה את כל המוצרים שמיוצרים בסין ברשימת המכסים.
פקידי ממשל אמריקאים נמצאים היום ביומו הרביעי של השימוע שנערך ליצרנים, קמעונאים ועסקים אמריקאיים אחרים, ושמטרתו היא לבחון את תוכנית המכסים מוצעת. חברות ויחידים רבים אחרים הגישו גם כן מכתבי התנגדות לנציג הסחר האמריקאי.