ארה"ב נערכת להטיל מכסים נוספים על סין בגובה 300 מיליארד דולר
החל מיום שני יחל בארה"ב הליך של שימוע ציבורי בדרך להטלת מכסי ענק נוספים על מוצרים המיובאים מסין. במסגרת הליכי השימוע, שיימשכו שבוע, ייגבו עדויות מקמעונאים, יצרנים ובעלי עסקים אחרים בארה"ב
החל מיום שני הקרוב יחל בארה"ב הליך שימוע ציבורי בדרך למימוש תכניתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להטיל מכסי ענק נוספים על מוצרים המיובאים מסין בשווי של 300 מיליארד דולר.
- נקמת הדרקון על החרם: סין מאיימת על חברות אמריקאיות
- "מלחמת הסחר היא סכנה משמעותית ועלולה להוביל למשבר כלכלי עולמי"
- "אם סין תסכים לנוע קדימה, יהיה לנו הסכם. אחרת, יהיו לנו עוד מכסים"
על פי הצהרת נציב הסחר האמריקאי, הליך השימוע יימשך שבוע, עד יום שלישי ה-25 ביוני. פירוש הדבר הוא כי טראמפ לא יוכל להשית את המכסים עד ה-2 ביולי, כפי שתיכנן בתחילה, שכן החוק מחייב מתן שבעה ימים נוספים לערעורים. ב-28 ביוני אמור טראמפ להיפגש עם נשיא סין שי ג'ינפינג במהלך פסגת מנהיגי מדינות G20, אם כי הפגישה עדיין לא זכתה לאישור רשמי של ממשלת ארה"ב או סין.
מערכת היחסים המתוחה גם כך בין ארה"ב וסין הידרדרה אף יותר בתחילת מאי, אז האשים הנשיא טראמפ את סין בכך שהיא חוזרת בה מההתחייבויות שנטלה על עצמה במו"מ על הסכם סחר. מאז העלה טראמפ את שיעור המכסים עליבוא סיני בשווי 200 מיליארד דולר ל-25%, הוא איים להטיל מכסים נוספים על יבוא בשווי 300 מיליארד דולר, מהלך שיוביל להטלת מכסים גבוהים על כמעט כל היבוא הסיני לארה"ב..
המכסים הנוספים יוטלו, בין היתר, על טלפונים סלולריים, מחשבים ניידים, צעצועים, קונסולות משחקי מחשב, מסכי טלוויזיה, בגדים ונעליים. ביום חמישי שלחו מנכ"לים של יותר מ-600 חברות בארה"ב, ביניהן וולמארט וטארגט מכתב פתוח לטראמפ ובו טענו כי המכסים פוגעים בצרכנים האמריקאים. "אנחנו מודאגים מההסלמה במכסים שהמדינות משיתות אחת על השנייה", צוין במכתב. "מכסים נרחבים אינם כלי יעיל להוביל לשינוי נהלי המסחר הלא הוגנים של סין. מכסים הם מסים שהחברות האמריקאיות ישלמו...לא סין".
בין 300 החברות שהוזמנו לתת עדות נמנים נציגים של בסט ביי, יצרנית הצעצועים הסברו, ויצרנית הברזים מואן.