רשת פוראבר 21 נערכת לתרחיש של הליך פשיטת רגל
ענקית האופנה המוזלת מקיימת מגעים עם קרן פרייווט אקוויטי ובודקת מהלכים לארגון מחדש. אנליסטים: התרחבה בזמן שכל השאר מתכווצים
רשת האופנה לצעירים פוראבר 21 מקיימת מגעים עם קרן הפרייווט אקוויטי אפולו גלובל מנג'מנט, זאת על מנת להיערך לאפשרות של כניסה להליך פשיטת רגל. כך לפי גורם המקורב לנושא.
הרשת מקיימת במקביל התייעצויות עם גורמים פיננסיים כדי לבדוק את האפשרויות העומדות לרשותה על מנת לשקם את פעילותה.
- רשתות האופנה נחלשות גם בלי תחרות מאמזון
- "המכירות בענף האופנה חלשות לא בגלל פסח. יש משבר"
- ענקית האופנה ומוצרי היוקרה Kering תפסיק להעסיק דוגמניות מתחת לגיל 18
המגעים הללו מתקיימים על רקע קשיים שנקלעה אליהם תעשיית ההלבשה בארה"ב. קמעונאי הלבשת צעירים מתקשים באופן מיוחד לעמוד בנהירת לקוחות לקניות מקוונות. כמה מהם הגישו בקשה להגנה מפני נושים בשנים האחרונות, כולל רו21 ואמריקן אפרל. בשבוע שעבר דיווחו קמעונאי ההלבשה בארה"ב על צניחה של 24% בהכנסות הרבעון הראשון - כך לפי ניתוח הדו"חות שערכה חברת ריטייל מטריקס. אלה הנתונים הגרועים ביותר מאז הרבעון הראשון של 2008, אז נרשמה צניחה של 40% בהכנסות.
דוברת מטעם פוראבר 21 מסרה ל־CNBC כי החברה "מנהלת מגעים עם המלווים שלנו במסגרת התנהלות עסקית רגילה ובהתאם לכל ההסכמים שלנו וממשיכה לפעול כרגיל". אפולו מנג'מנט סירבה להגיב לפרסומים.
לפוראבר 21, שנוסדה ב־1984 בלוס אנג'לס, כ־815 סניפים בארה"ב, אירופה, אסיה ואמריקה הלטינית. החברה פתחה חנויות ענק והתרחבה לשווקים חדשים בתקופה שבה המתחרות מצמצמות פעילות. על פי אנליסטים, התרחבותה היא זו שמעיקה על המאזנים. הרשת, שהיתה פעילה גם בישראל, סגרה את אחרון סניפיה כאן ב־2018.
במסגרת הארגון מחדש רוצה החברה לוודא כי המנכ"ל והמייסד דו וון צ'אנג, יליד דרום קוריאה שהיגר לקליפורניה ב־1981, יוסיף להחזיק בשליטה. כך לפי גורם המקורב לנושא שמסר את הדברים לבלומברג.