עידן #MeToo: הגברים בוול סטריט מבטלים פגישות אישיות עם נשים
מתברר שהקמפיין נגד הטרדות מיניות, גרם למנהלים בכירים בשוק ההון האמריקאי להיזהר מכל צעד שעלול לסבך אותם, והם מבטלים גם ארוחות ערב עסקיות עם נשים ואפילו נמנעים מלשבת לידן בטיסות. מאידך, הקריירה של הנשים נפגעת מכך: "אין מספיק נשים בעמדות בכירות שיוכלו להביא את הדור הבא בעצמן", אומרת בכירה בוול סטריט
הגברים בוול סטריט מאמצים אסטרטגיות שנויות במחלוקת כדי להתמודד עם עידן #MeToo. האסטרטגיות כוללות איסורים על ארוחות ערב עסקיות עם נשים, הימנעות מלשבת לידן בטיסות ואפילו הזמנת חדרי מלון בקומות שונות, שלא לדבר על ביטול פגישות אישיות עם עובדות. לפי יועץ הון, העסקת אישה הפכה בעצמה ל"סיכון לא ידוע", כי מה יקרה אם יגיד משהו לא הולם.
- "אזל הזמן": נשות הוליווד השיקו קמפיין שנלחם בהטרדות מיניות במקומות עבודה
- המגיש הפופולארי של NBC פוטר בשל הטרדות מיניות; טראמפ: "תפטרו את המנהלים"
בסוכנות בלומברג ראיינו מעל 30 מנהלים בכירים בחברות הפיננסים, כולל בקרנות גידור, בנקים וחברות השקעה, שהודו כי ההשלכות של תנועת #MeToo מלחיצות אותם והם מתקשים להתמודד. "מרגיש שהולכים על ביצים כל הזמן", טען דיוויד בהנסן, מנהל לשעבר במורגן סטנלי, שמשמש כיום כיועץ עצמאי.
התגובה הגברית הזו אינה אופיינית רק לוול סטריט, אך היא בולטת שם יותר בשל המיעוט גם ככה של נשים בדרגים הגבוהים. התעשייה גם ידועה בנטייה שלה להעלים תלונות מהעין הציבורית. כעת, יותר משנה מאז הושקה התנועה, שהובילה לחשיפות מטלטלות על תרבות ההטרדות המיניות בהוליווד, עמק הסיליקון ובתעשיות נוספות, וול סטריט הולכת בכיוון ההפוך ומסתכנת בהפיכתה למועדון גברים סגור אף יותר.
"זה משפיע על הקריירות של הנשים"
"הנשים מחפשות נואשות רעיונות איך להתמודד, כי זה משפיע על הקריירות שלהן", אומרת קארן אלינסקי, נשיאת איגוד הנשים בפיננסים וסגנית נשיא בכירה בוולס פארגו. "זה הפסד ממשי". אחת הבעיות היא שנשים מאבדות את ההזדמנות לעבוד עם מנהל מנוסה שיכול לשמש כמנטור ולעזור לקדם אותן.
"אין מספיק נשים בעמדות בכירות שיוכלו להביא את הדור הבא בעצמן", מסבירה ליסה קאופמן, מנכ"לית בלסאל סקיורטיס. "קידום לרוב מחייב שמישהו בדרגים הגבוהים יהיה מודע לעבודה שלך, יעניק לך הזדמנויות ויהיה מוכן לחנוך אותך בחברה. אבל קשה לפתח מערכת יחסים מהסוג הזה אם הבכיר לא מוכן לבלות זמן עם העובדת הזוטרה".
הגברים שהתראיינו לכתבה, ביקשו ברובם להישאר בעילום שם. בשיחות פרטיות הודו שהם הולכים בעקבותיו של סגן הנשיא מייק פנס, שהצהיר כי הוא נמנע מלהיות עם אישה, שאינה אשתו, לבד בחדר.
הם סיפרו שאינם מרגישים בנוח להיות בחברת עובדות אחרות במשרד, במיוחד אם הן צעירות או נראות טוב, וחוששים בעיקר מחרושת השמועות והפוטנציאל לתלונה.
כך למשל, מנהל בחברת השקעות טען שאינו מוכן להיפגש יותר עם עובדות בחדרים שאין בהם חלונות. הוא גם שומר על מרחק במעליות. בכיר אחר בשנות ה-40 המאוחרות לחייו, אמר שהמציא כלל חדש בהמלצת אשתו עורכת הדין: הוא לא יוצא יותר לארוחות עסקיות עם נשים מתחת לגיל 35.
השינויים בגישה עדינים אך משפיעים. לדוגמה, הם יפסיקו להזמין עובדות למפגשים חברתיים אחרי שעות העבודה, מה שמאפשר לגברים להעמיק את הקשר ביניהם, או שפגישה אישית עם הבוס תתנהל בדלת פתוחה.
אולם, עו"ד סטיבן צוויג מזהיר כי תביעת ההטרדה המינית עלולה להתחלף במהירות בתביעת אפליה. "אם גברים ימנעו מלעבוד או לנסוע לבד עם נשים, או יפסיקו להכיר נשים מחשש שיואשמו בהטרדה מינית, הם כנראה ימצאו עצמם באמצע תביעת אפליה של רקע מגדרי", הסביר.
עם זאת, יש גם גברים שמגיבים בצורה הפוכה לגמרי. יועץ השקעות שמנהל כמאה עובדים, אמר כי שקל לזמן קצר לבטל פגישות עם עובדות או להשאיר את דלת המשרד פתוחה, אך בסופו של דבר הוא מצא את הפתרון: "פשוט לא להתנהג כמו דביל".