דו"ח: האינפלציה בונצואלה - 833,997% ב-12 החודשים האחרונים
לפי נתוני הקונגרס, שיעור האינפלציה החודשי הואט בחודש שעבר ל-148% מ-233% בספטמבר. ונצואלה נמצאת במיתון כבר חמש שנים. בקרן המטבע מעריכים כי ב-2019 תעמוד ההיפר אינפלציה על 10 מיליון אחוז
על פי הנתונים, שיעור האינפלציה החודשי הואט בחודש שעבר ל-148% מ-233% בספטמבר, אך עדיין נראה שהאינפלציה בדרך לטפס לרמה של מיליון אחוז עוד השנה, כפי שבקרן המטבע הבינלאומית חוזים שיקרה. ונצואלה נמצאת במיתון כבר חמש שנים רצופות. בקרן המטבע אף מעריכים כי ב-2019 תעמוד ההיפר אינפלציה על 10 מיליון אחוז.
- "יש גנרל לבשר, גנרל לבגדים, גנרל לאורז וגנרל לשמפו - כי הכל חסר בעצם"
- אין דומה לה: כך נראה המשבר הכלכלי בוונצואלה
- נשיא ונצואלה הציג תוכנית כלכלית חדשה: "לא תמצאו פה את ציפורני קרן המטבע"
"הנתון עדיין גבוה באופן שערורייתי", אמר חבר הקונגרס אנחל אלוואראדו מהאופוזיציה. בית הנבחרים נותר המקור היחיד לנתונים כלכליים, שכן הבנק המרכזי הפסיק לפרסם מידע מסוג זה לפני שלוש שנים כשהחל המשבר הקשה, שפרץ בעקבות ירידת מחירי הנפט.
באוגוסט הוריד הנשיא ניקולס מאדורו 5 אפסים משער החליפין של הבוילבר החלש והעלה את שכר המינימום פי 30, וזאת בניסיון לייצב את האינפלציה, ששחקה את כוח הקנייה של הציבור ונחשבת בין הגורמים העיקריים לכך שמאז 2015 עזבו את המדינה 2 מיליון תושבים. אולם, האינפלציה ממשיכה לעלות וגורמת למחסור כרוני במזון, תרופות ומוצרי יסוד אחרים. מתנגדי השלטון טוענים כי שנים של התערבות ממשלתית בכלכלה באנצעות הגבלות חמורות על המטבע ועל המחירים הם שאחראיים לקריסה הכלכלית. מאדורו לעומת זאת מאשים את ארה"ב ביצירת "מלחמה כלכלית", וטוען כי הסנקציות שהטיל הממשל האמריקאי נועדו לערער על יציבות השלטון ולהשתלט על כספי הנפט של המדינה.
הכלכלנים המקומיים חוששים שקצב האינפלציה יגבר בחודשיים האחרונים של השנה, בשל חלוקת בונוסים לעובדי מדינה – מהלך שאמור לחזק את כוח הקנייה לקראת חג המולד.