סין: הקלות על השקעות זרות בבנקאות, רכב וחקלאות
ההקלות ייכנסו לתוקף ב-28 ביולי; ברקע: טענות ארה"ב והאיחוד האירופי כי חברות סיניות קיבלו יד חופשית בהשקעות בשווקים שלהם, בעוד בייג'ינג הגבילה את יכולתן של חברות זרות להיכנס לכלכלה השנייה בגודלה בעולם
סין חשפה אמש הקלות על השקעות זרות, כולל בתחומי הבנקאות, הרכב, התעשיות הכבדות והחקלאות. זאת בעקבות התחייבותה של בייג'ינג להמשיך ולפתוח את כלכלתה. ברקע למהלך: מלחמת הסחר בין סין לארה"ב.
- "אנחנו על סף מלחמה קרה. השעון מתקתק, וכולנו עומדים להפסיד"
- נשיא סין מחזר אחרי הסינים בעמק הסיליקון
- תקנה שהופעלה נגד טרור תגביל השקעות סיניות בארה"ב
הנציבות לפיתוח לאומי ורפומות, הרשות המופקדת על התכנון הכלכלי, פרסמה באתר האינטרנט שלה את הגרסה החדשה לרשימה המפרטת את המגבלות החלות על השקעות זרות. הרשימה החדשה, שבה כאמור מפורטות ההקלות , תיכנס לתוקף ב-28 ביולי.
מספר הסעיפים שנמצאים ברשימה המוגדרת שלילית, כלומר המונעת כניסה למשקיעים זרים, צומצם ל-48 מ-63. הגרסה המחמירה יותר פורסמה ביוני שעבר.
בנוסף למימוש ההתחייבות להסיר את מגבלות הבעלות לחלוטין מתעשיות כמו ביטוח וכלי רכב בתוך שלוש עד חמש שנים, סין גם תקל או תבטלת קליל את מגבלות שיעור הבעלות על מגוון מגזרים אחרים. אלה כוללים ייצור ספינות ומטוסים, רשתות חשמל ופיתוח גידולים חקלאיים, להוציא חיטה ותירס.
ההודעה מגיעה על רקע ביקורת נוקבת שהופנתה כלפי סין משותפות הסחר המובילות שלה, ארה"ב והאיחוד האירופי. טענתם היתה כי חברות סיניות קיבלו יד חופשית בהשקעות בשווקים שלהם, בעוד בייג'ינג הגבילה את יכולתן של חברות זרות להיכנס לכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
בשיחות סחר שנערכו בין משלחת אמריקאית בראשות שר האוצר סטיב מנושין ובכירים סיניים בראשית מאי, נציגי ממשל טראמפ ביקשו את בייג'ינג לא לפגוע בסחר באמצעות הטלת מגבלות על השקעות – כך לפי גורמים המקורבים לנושא, שאמרו את הדברים לרויטרס.
גורם אמריקני אף ביקש אז מסין לוודא כי מגבלות על השקעות יהיו "צרות ושקופות", כך לפי המקורות.
סין מצדה חזרה ואמרה כי תמשיך לבצע רפורמות לפתיחת השוק שלה, והדגישה כי היא תקבל החלטות בנושא בהתבסס על הצרכים שלה ולא בשל לחצים שיופעלו עליה מבחוץ.